اعطای ضمانت‌نامه به دانش‌بنیان‌ها تا سقف ۱۰۰۰ میلیارد تومان

در همایش شرکت‌های دانش‌بنیان حوزه فناوری‌های مواد مطرح شد اعطای ضمانت‌نامه به دانش‌بنیان‌ها تا سقف ۱۰۰۰ میلیارد تومان دبیر ستاد توسعه فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته معاونت علمی گفت: ۱۶۲ شرکت دانش‌بنیان در حوزه مواد فعال هستند که ۷۰۰ میلیارد تومان در سال گردش مالی دارند. به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از معاونت علمی و […]

در همایش شرکت‌های دانش‌بنیان حوزه فناوری‌های مواد مطرح شد

اعطای ضمانت‌نامه به دانش‌بنیان‌ها تا سقف ۱۰۰۰ میلیارد تومان

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته معاونت علمی گفت: ۱۶۲ شرکت دانش‌بنیان در حوزه مواد فعال هستند که ۷۰۰ میلیارد تومان در سال گردش مالی دارند.

به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، همایش شرکت‌های دانش‌بنیان حوزه فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته با هدف تبیین اهداف شکل‌گیری و برنامه‌های ستاد توسعه مواد و ساخت پیشرفته معاونت علمی، آشنایی و تعامل با شرکت‌های دانش‌بنیان این حوزه و همچنین استفاده از نظرات و پیشنهادات آن‌ها برگزار شد.

محمودمهردادشکریه، دبیر ستاد توسعه فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته در این همایش اظهار کرد: کشورهای مختلف در دنیا برای اثبات برتری خود به ۳ حوزه مواد، انرژی و اطلاعات اتکا می‌کنند همچنین نگاهی به نام‌گذاری عصرهای مختلف در تاریخ همچون عصر حجر و سیلیکون نشان‌دهنده اهمیت بحث مواد از زمان‌های دور است.

وی درصدی از رشد کشور‌ها را وابسته به فناوری دانست و گفت: ۴۰درصد رشد اقتصادی کشورهای پیشرفته در سال ۱۹۷۰وابسته به فناوری بوده که از این مقدار ۱۲ درصد مربوط به مواد پیشرفته بوده است. اما پیش‌بینی‌های جدید نشان می‌دهد که تا سال ۲۰۲۰، ۸۵ درصد از رشد اقتصادی کشورهای پیشرفته مربوط به فناوری است که سهم فناوری‌های مواد پیشرفته از این مقدار، ۷۰ درصد خواهد بود. آمار فوق بیانگر این است که مواد پیشرفته جایگاه ویژه‌ای در توسعه فناوری‌ها دارد.

مواد پیشرفته در اولویت‌های علم و فناوری کشورها

وی با اشاره به این‌که مواد پیشرفته یکی از محورهای اصلی در میان اولویت‌های منتخب سیاست علم و فناوری کشور‌ها است بیان کرد: نگاهی به ۴ محور اولویت در اتحادیه اروپا، کشورهایی همچون چین، ژاپن و برزیل نشان می‌دهد یکی از این ۴ اولویت آنها، مواد پیشرفته است.

وی افزود: همچنین ایالات‌متحده‌آمریکا نیز یکی از ۵ محور اولویت خود را حوزه مواد پیشرفته قرارداده و تمام این موارد بیانگر این مطلب است که با فناوری مهم و کلیدی مواجه هستیم.

به گفته شکریه، در دسته‌بندی دیگر نیمی از ۴۰ فناوری اولویت دار منتخب اتحادیه اروپا مربوط به مواد پیشرفته است و در آمریکا در ساخت و تولید این مواد اولویت‌هایی وجود داشته و در این کشور سیر قانون‌گذاری در حوزه مواد وجود دارد.

علم و فناوری مواد پیشرفته در ایران

عضو هیأت علمی دانشگاه علم و صنعت با بیان این‌که در نقشه جامع علمی کشور ۳ سطح بندی تعریف شده است، گفت: فناوری‌هایی که نیازمند توجه، هدایت و پشتیبانی در سطوح کلان مدیریتی کشور هستند در سطح الف قرار می‌گیرند و سطوح ب و ج مربوط به فناوری‌هایی است که رشد و توسعه آن‌ها از طریق پشتیبانی مدیریت‌های مبانی و تخصیص غیرمتمرکز منابع رخ می‌دهد و حوزه مواد پیشرفته در سطح ب و ج قرار دارد. با توجه به اهمیتی که این حوزه دارا است باید به سطح الف ارتقا پیدا کند تا تخصیص اعتبار بیش‌تر برای این حوزه شاهد باشیم.

وی ادامه داد: در کشور بیش از ۱۰۰ هزار دانش آموخته حوزه مواد وجود دارد همچنین در این حوزه ۱۹ هزار دانشجو در حال تحصیل هستند و ۲۵ انجمن علمی، ۱۵ پژوهشگاه، بیش از ۴۰ مرکز آموزشی مقطع دکتری در این حوزه فعال هستند که نشان می‌دهد حوزه مواد حوزه‌ای قوی با پتانسیل بالایی در کشور است.

وضعیت شرکت‌های دانش‌بنیان حوزه مواد پیشرفته

شکریه با بیان این‌که پس از شرکت‌های دانش‌بنیان حوزه تجهیزات نفت و گاز و فناوری اطلاعات، شرکت‌های حوزه مواد پیشرفته در جایگاه سوم از نظر تعداد قرار دارند گفت: ۱۶۲ شرکت دانش‌بنیان در حوزه مواد فعال هستند که ۷۰۰ میلیارد تومان گردش مالی آن‌ها در سال است.

دبیر ستاد توسعه فناوری مواد و ساخت پیشرفته معاونت علمی همچنین عنوان کرد: این ستاد بعد از چندین سال تلاش به عنوان چهاردهمین ستاد معاونت علمی در بهمن سال گذشته راه‌اندازی شد که تشکیل پنل‌های تخصصی برای حوزه‌های مختلف، پیگیری پروژه‌های کلان ملی، برقراری ارتباط با مجموعه‌های مرتبط، همکاری‌های بین‌المللی و برقراری ارتباط بین طرف‌های عرضه و تقاضا از جمله اقدامات انجام شده در ستاد در این مدت است.

وی با بیان این‌که ۲۷۴۴ شرکت دانش‌بنیان با گردش مالی ۱۳ هزار میلیارد تا کنون ثبت شده است، گفت: افزایش درآمد ناخالص ملی کشور، تبدیل شدن به موتور محرک اقتصادی، افزایش میزان صادرات، اشتغال‌زایی، خلق ثروت، مقاوم‌سازی اقتصاد کشور و استقلال اقتصادی انتظاراتی است که از این شرکت‌ها وجود دارد.

شکریه ادامه داد: البته با نگاهی به بازار کشور می‌بینیم که کالاهای خارجی سهم زیادی در بازار کشور ما دارند. که شرط اصلی برای شکوفایی این شرکت‌ها بازسازی سیستم اقتصادی کشور براساس نظریه اقتصاد مقاومتی دانش‌بنیان است.

ارایه ۳۰۰ میلیارد تومان تسهیلات به شرکت‌های دانش‌بنیان

در بخش بعدی این همایش بهزادسلطانی، رییس هیأت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی با بیان این‌که در حال حاضر شرکت‌های دانش‌بنیان کم‌تر از ۰٫۵ درصد تولید ناخالص ملی را به خود اختصاص داده‌اند و این میزان باید به ۱۰ درصد ارتقا یابد، بیان کرد: بنابراین در این مسیر باید پرشتاب حرکت کنیم در واقع در فرایند رشد فناوری اقتصادی کشور در مرحله اقتصاد مبتنی بر منابع و نوآوری قرار داریم و هنوز مسیر اقتصاد مبتنی بر بهره‌وری در کشور ما طی نشده است.

وی گفت: برای دریافت تسهیلات از این صندوق شرایطی وجود دارد در این راستا شرکت مذکور باید ثبت شده و خصوصی یا تعاونی باشد همچنین دانش‌بنیان بودن یکی دیگر از معیارهای ما است. داشتن طرح دانش‌بنیان و اقتصادی و عملکرد مناسب در گذشته از دیگر شرایط صندوق است.

به گفته وی، تأمین دفاتر کاری برای شرکت‌ها، خدمات قرض‌الحسنه با سود ۴ درصد برای تولید نمونه نیمه صنعتی، خدمات با نرخ ترجیهی ۱۱ درصد برای سرمایه در گردش، خدمات با نرخ ۹ درصد برای توسعه بازار شرکت‌ها (لیزینگ محصولات) و ضمانت‌نامه ۱۰۰۰ میلیارد تومانی بانکی از دیگر تسهیلات این صندوق است.

 

سلطانی عنوان کرد: تا کنون ۲۶۲۹ طرح به صندوق ارسال شده است که حدود ۶۰۰ طرح در دست بررسی بوده و بقیه آن‌ها بررسی شده است بر این اساس مبلغی معادل ۸۳۴ میلیارد تومان تسهیلات برای شرکت‌ها مصوب نمودیم که ۳۰۰ میلیارد تومان آن تا کنون پرداخت شده است.