پیش‌بینی وضعیت صید ماهی تا سال ۲۰۵۰

پیش‌بینی وضعیت صید ماهی تا سال ۲۰۵۰ با اجرای برخی اصلاحات، صید ماهی در اغلب نقاط دنیا می‌تواند تا یک دهه آینده با بهبود مواجه شده و جمعیت ماهیان جهان نیز تا سال ۲۰۵۰ دو برابر شود. به گزارش سینا‌پرس بالغ بر ۳ میلیارد نفر از مردم جهان به غذاهای دریایی به‌عنوان منبع اصلی پروتئین […]

پیش‌بینی وضعیت صید ماهی تا سال ۲۰۵۰

با اجرای برخی اصلاحات، صید ماهی در اغلب نقاط دنیا می‌تواند تا یک دهه آینده با بهبود مواجه شده و جمعیت ماهیان جهان نیز تا سال ۲۰۵۰ دو برابر شود.

به گزارش سینا‌پرس بالغ بر ۳ میلیارد نفر از مردم جهان به غذاهای دریایی به‌عنوان منبع اصلی پروتئین وابسته هستند و حدود ۲۶۰ میلیون نفر نیز در بخش‌های مرتبط با شیلات مشغول به‌کار هستند که بخش زیادی از این افراد در کشورهای درحال توسعه زندگی می‌کنند.

بهبود وضعیت صید ماهی به افزایش قابل توجه غذاهای دریایی منجر شده و یک منبع غذایی مطمئن برای تغذیه جمعیت رو به رشد جهان ایجاد می‌شود.

بهبود وضعیت صید ماهی به افزایش قابل توجه غذاهای دریایی منجر شده و یک منبع غذایی مطمئن برای تغذیه جمعیت رو به رشد جهان ایجاد می‌شود.

محققان دانشگاه کالیفرنیا در سانتا باربارا، دانشگاه واشنگتن و صندوق دفاع از محیط‌زیست، مطالعه مشترکی را در خصوص جمعیت ماهیان جهان (و تأثیر آن بر افزایش غذا و درآمد ماهیگیران) انجام دادند.

این مطالعه و نتایج آن با استفاده از یک پایگاه داده عظیم متشکل از ۴۷۱۳ مرکز صید که ۷۸ درصد صید ماهیان اقیانوس را در اختیار دارند، بدست آمد.

با ارتقا و بهبود شیوه‌های ماهیگیری، جمعیت ماهیان جهان می‌تواند تا سال ۲۰۵۰ دو برابر شود. در صورتی‌که اصلاحات از هم‌اکنون اجرا شوند، درصد ماهیگیری اصولی و سالم در جهان تنها در مدت ۱۰ سال می‌تواند از ۴۷ درصد کنونی به ۷۷ درصد افزایش پیدا کند.

علاوه بر احیای جمعیت ماهیان اقیانوس و ارتقای امنیت غذایی، تأثیر پیش‌بینی شده این اصلاحات به معنای افزایش ۲۰۴ درصدی سود ماهیگیران تا سال ۲۰۵۰ خواهد بود.

این نتایج نشان می‌دهند، اصلاحات نهادی مانند اجرای حقوق ماهیگیری امن، محدودیت‌های صید مبتنی بر علم در قبال اعطای سهم صید از یک منطقه ماهیگیری سنتی، با نتایج مثبتی همراه بوده و اثرات مهمی در مناطقی مانند استرالیا، بلیز (آمریکای مرکزی)، شیلی، دانمارک، نامیبیا و ایالات متحده برجای می‌گذارند.

نتایج این مطالعه در Proceedings of the National Academy of Sciences منتشر شد.

 

منبع: eurekalert

 

ترجمه: معصومه سوهانی