۱۷ هزار آواره از زمان آغاز عملیات موصل

    در میان تداوم عملیات موصل آخرین اخبار از این شهر حاکی است که الشوره به تصرف نیروهای عراقی درآمده و ۱۳۴ داعشی از جمله سرکردگان آن کشته شده‌اند و طی ۱۲ روز عملیات موصل ۱۷ هزار و ۵۰۰ تن آواره شده‌اند.به گزارش ایسنا، یک منبع محلی در موصل دیروز اعلام کرد، نیروهای «جیش‌العسره» […]

    در میان تداوم عملیات موصل آخرین اخبار از این شهر حاکی است که الشوره به تصرف نیروهای عراقی درآمده و ۱۳۴ داعشی از جمله سرکردگان آن کشته شده‌اند و طی ۱۲ روز عملیات موصل ۱۷ هزار و ۵۰۰ تن آواره شده‌اند.به گزارش ایسنا، یک منبع محلی در موصل دیروز اعلام کرد، نیروهای «جیش‌العسره» وابسته به داعش، تجهیزات نظامی‌شان را از ترس این‌که هدف حملات هوایی قرار نگیرند، زیر خاک دفن کرده‌اند.

این منبع به سومریه نیوز گفت: گروه‌های وابسته به داعش عمداً به مخفی کردن تجهیزات‌ نظامی‌شان در خاک و خودورهایشان در منازل روی آورده‌اند تا مبادا از سوی نیروی هوایی عراق و ائتلاف هدف حملات قرار نگیرند.

این منبع که نخواست نامش فاش شود، گفت: فرماندهان جیش‌العسره با خودروی غیرنظامی از شهر موصل به رقه گریخته‌اند تا از سوی نیروهای عراقی هدف قرار نگیرند.

نیروهای عراقی نیز در ادامه تلاش خود برای آزادی مناطق اطراف موصل، کنترل کامل شهر الشوره در جنوب موصل را در دست گرفته و این شهر را از بمب‌‌‌ها و مین‌های کار گذاشته شده پاکسازی کردند.

نیروهای عراقی روز شنبه ۱۰ روستای جدید را در جنوب غرب موصل آزاد کردند و مشغول پیشروی به سمت مرکز این شهر هستند. این روستا‌‌ها عبارتند از سن‌الذبان، الحمزه، تل‌طیبه، عین‌البیضه، الصجمه، الحمیدیه، الشروق، المخلط و الجایف.

نجم‌الجبوری، فرمانده عملیات نینوا نیز اعلام کرد که نیروهای پلیس فدرال، ارتش و گروه‌های حشدشعبی کنترل روستاهای وادی العین، المساره، مشیرفه، کهریز و علیبه در محور جنوب را در دست گرفتند.

همزمان با عملیات ارتش عراق، نیروهای حشدشعبی به سمت شهر تلعفر حرکت کردند تا تنها مسیر امدادرسانی به داعش بین موصل عراق و رقه سوریه را قطع کنند.

درگیری‌ها میان داعش و پیشمرگ‌‌‌ها در اطراف شهر بعشیقه نیز همچنان ادامه دارد. نیروهای کرد اخیراً شهر بعشیقه را از دست داعش آزاد کردند.

به گفته منابع عراقی، پزشکی قانونی نینوا اجساد ۱۳۴ داعشی را تحویل گرفت که در درگیری‌های آزادی شهر الشوره و محور شهرستان تلکیف کشته شده بودند.

از جمله کشته شدگان ابوعمر الشیشانی و ابوقتاده الزرقاوی از سرکرده‌های داعش هستند.

به گفته منابع، داعش تدابیر امنیتی شدیدی را در اطراف بیمارستان نینوا اتخاذ کرده و مانع نزدیک شدن افراد به بیمارستان می‌شود.

با تشدید درگیری‌ها میان داعش و نیروهای عراقی در موصل سازمان جهانی مهاجرت اعلام کرد که از آغاز عملیات موصل تاکنون بیش از ۱۷ هزار و ۵۰۰ تن از منازلشان در این شهر کوچ کرده‌اند. در حالی که صد‌‌ها آواره به منازلشان در شهر القیاره در جنوب موصل بازگشتند. این اتفاق دو ماه بعد از بازپس‌گیری این شهر از دست داعش است.

سازمان ملل برآورد کرده که عملیات موصل به آوارگی یک میلیون تن بینجامد. عملیات منجر به بحران انسانی خفقان آوری شود چراکه اردوگاه‌ها قادر به پذیرش بیش از نیمی از این‌‌ها نیستند و فصل زمستان نیز نزدیک است و شرایط برای آوارگان بسیار سخت می‌شود.

سازمان جهانی مهاجرت در حال ارزیابی ایجاد محل فرود برای هواپیما‌‌ها در منطقه القیاره است تا آن را به محل استقرار آوارگان تبدیل کند. شاید بتوان ۶۰ هزار آواره را در اینجا جا داد.

از سوی دیگر وزارت دفاع عراق از فرود آمدن نخستین هواپیمای نظامی در فرودگاه القیاره در جنوب موصل از سال ۲۰۱۴ تاکنون خبر داد.

نیروهای عراقی اخیراً پایگاه القیاره و این شهر را به‌طور کامل آزاد کردند.

صد‌‌ها خانواده عراقی نیز به القیاره بازگشتند و در اردوگاه‌ها ساکن شدند.

در همین حال منابع عراقی از سقوط یک بالگرد به دلیل نقص فنی در رود دجله در شمال سامرا خبر دادند.

فرماندهی عملیات مشترک عراق نیز اعلام کرد که تیم نجات همچنان در حال تلاش برای یافتن این بالگرد است.