آلاینده‌های هوای منازل، عامل مرگ و میر هزاران نفر در جهان

  مطالعه پژوهشگران نشان می‌دهد که هزاران نفر هر سال بر اثر کیفیت ضعیف هوای داخل خانه و یا اماکن مسقف به خاطر آلاینده‌های ناشی از اشیا و لوازمی که هر روز در خانه استفاده می‌شود، سلامت و حتی جان خود را از دست می‌دهند. به گزارش ایرنا از پایگاه اینترنتی تلگراف، کالج پزشکان (RCP) […]

 

مطالعه پژوهشگران نشان می‌دهد که هزاران نفر هر سال بر اثر کیفیت ضعیف هوای داخل خانه و یا اماکن مسقف به خاطر آلاینده‌های ناشی از اشیا و لوازمی که هر روز در خانه استفاده می‌شود، سلامت و حتی جان خود را از دست می‌دهند.

به گزارش ایرنا از پایگاه اینترنتی تلگراف، کالج پزشکان (RCP) و کالج پزشکان اطفال و بهداشت کودک (RCPCH) انگلیس در این گزارش با هشدار درباره خطر آلاینده‌های هوای خانه‌ها، به افشانه‌های مطبوع‌کننده هوا و محصولاتی که برای تمیز کردن منزل استفاده می‌شوند، به عنوان تهدیدآفرین‌‌‌ترین عوامل سلامتی اشاره کرده‌اند.

براساس این گزارش، شمار افرادی که هر سال بر اثر کیفیت ضعیف هوای داخل خانه جان خود را از دست می‌دهند، هزاران نفر بیش‌تر از براوردهای قبلی است و سالانه دست‌کم ۴۰ هزار مورد مرگ با آلودگی هوا ارتباط دارد.

گرچه خطر آلودگی هوای خارج از منزل در سال‌های اخیر به خوبی مشخص شده است اما در این گزارش، خطرات ناشی از فاکتورهای مرگبار مخفی در هوای داخل منزل، مدارس و محل‌های کار برجسته و هشدار داده شده است که محصولات آشپزخانه که هر روز استفاده می‌کنیم، دیگ‌های معیوب بخار، شومینه‌ها، افشانه‌ها و حتی افشانه‌های مطبوع کننده هوا با کاهش کیفیت هوای داخل ساختمان ارتباط دارند.

براساس این گزارش، افشانه‌های مطبوع کننده هوا، محصولات بهداشتی شخصی و محصولاتی که برای تمیز کردن خانه استفاده می‌شوند از جمله نگران‌کننده‌‌‌ترین جنبه‌های آلودگی هوا در اماکن مسقف هستند و در ساخت این محصولات اغلب از مواد شیمیایی به نام ترکیبات آلی فرار (VOCs) استفاده می‌شود که به صورت جامد یا مایع هستند اما در هوا تبخیر می‌شوند.

همچنین مواد بیولوژیکی در خانه‌ها مانند کنه‌های موجود در گرد و خاک خانه، کپک و شوره حیوانات نیز می‌تواند به سلامت انسان آسیب بزنند.

این گزارش هشدار می‌دهد، درحالی که کودکان کم سن و سال و افراد سالمند به ویژه نسبت به آلودگی هوا حساس هستند، آلودگی هوای داخل ساختمان می‌تواند تأثیر منفی در کل طول عمر فرد داشته باشد.

 

این گزارش اثرات منفی آلودگی هوا بر رشد و تکامل جنین از جمله رشد و تکامل ریه و کلیه و نیز سقط جنین و افزایش حملات قلب و سکته مغزی را خاطرنشان می‌کند و آسم، دیابت، زوال عقل، چاقی و سرطان را از دیگر عوارض منفی آلودگی هوای داخل ساختمان‌ها عنوان کرده است.