آغاز اجرای طرح تعزیرات در بازار گوشت قرمز از ۱۵ آبان

رییس اتحادیه گوشت گوسفندی خبر داد آغاز اجرای طرح تعزیرات در بازار گوشت قرمز از ۱۵ آبان رییس اتحادیه گوشت گوسفندی با اشاره به «آغاز طرح تعزیرات در بازار گوشت قرمز از ۱۵ آبان» گفت: قیمت هر کیلوگرم گوشت گوسفندی شقه بدون دنبه برای مصرف‌کننده به ۳۷ هزار تومان رسیده است. علی‌اصغرملکی در گفت‌وگو با […]

رییس اتحادیه گوشت گوسفندی خبر داد

آغاز اجرای طرح تعزیرات در بازار گوشت قرمز از ۱۵ آبان

رییس اتحادیه گوشت گوسفندی با اشاره به «آغاز طرح تعزیرات در بازار گوشت قرمز از ۱۵ آبان» گفت: قیمت هر کیلوگرم گوشت گوسفندی شقه بدون دنبه برای مصرف‌کننده به ۳۷ هزار تومان رسیده است.

علی‌اصغرملکی در گفت‌وگو با تسنیم اظهار کرد: از ۱۵ آبان ماه تمام افرادی که گوشت توزیع می‌کنند، باید این محصول را با برگ خرید و خرده‌فروشی‌‌‌ها ارایه کنند و مغازه‌داران نیز برای ایجاد شفاف‌سازی، براساس قیمت آن برگ خرید، محصول خود را به مردم فروش می‌رساند.

وی افزود: در حال حاضر تعداد زیادی از توزیع‌کنندگان گوشت یا کشتارگاه‌ها محصول خود را با برگ خرید به مغازه‌ها ارایه نمی‌دهند که این امر باعث شده که در زمان مراجعه تعزیرات به واحدهای صنفی، برگ خرید برای ارایه نداشته باشند.

رییس اتحادیه گوشت گوسفندی با اشاره به این‌که‌ این طرح برای مشخص شدن قیمت تمام‌شده گوشت است به مرحله اجرایی در می‌آید، ادامه‌ داد: گوشتی که برای عرضه در بازار مصرف مهر دامپزشکی و تاریخ کشتار ‌نداشته باشد به‌عنوان کالای قاچاق محسوب می‌شود.

گوشت گوسفندی ارزان می‌شود؟

وی در پاسخ به این سؤال که اجرای طرح منجر به ارزان شدن گوشت در بازار مصرف خواهد شد یا خیر، تصریح‌ کرد: در صورتی که عرضه گوشت به‌اندازه مورد نیاز بازار مصرف وجود داشته باشد، قیمت گوشت نیز ارزان می‌شود اما با توجه به این‌که در سال جاری تولید دام کمی کاهش یافته قیمت‌ها در بازار مصرف نیز بالا رفته است.

ملکی گفت: گوشت وارداتی به‌تازگی وارد بازار مصرف شده که این باعث تثبیت قیمت‌ها در ۳ هفته اخیر شده است.

وی در خصوص قیمت گوشت گوسفندی گفت: در حال حاضر هر کیلوگرم گوشت گوسفندی به قیمت ۳۲ هزارتومان تا ۳۳ هزار تومان در اختیار مغازه‌دار قرار می‌گیرد و این محصول با در نظر گرفتن ۱۵ درصد سود به قیمت ۳۶ هزار تومان تا ۳۷ هزار تومان به‌صورت شقه بدون دنبه در اختیار مصرف‌کننده قرار می‌گیرد.

ملکی افزود: گوشت‌های وارداتی گرم به قیمت ۲۶ هزار تومان در اختیار مغازه‌دار قرار می‌گیرد و مغازه‌دار نیز باید با ۱۵ درصد سود در اختیار مصرف‌کننده نهایی یعنی مردم قرار دهد.

این مقام مسؤول در پاسخ به این سؤال که آیا خرده‌فروشان قیمت کم‌تر گوشت‌های وارداتی را برای مصرف‌کننده نهایی محاسبه می‌کنند یا خیر، گفت: عمده این گوشت در اختیار واحد‌های بسته‌بندی گوشت قرمز قرارگرفته و بخش کمی از آن با بازار مصرف تزریق‌شده است اما با این‌وجود تأثیرات خود را بر بازار مصرف دارد.

به گزارش تسنیم گوشت‌های گوسفندی وارداتی از ۳ کشور آسیایی میانه شامل ارمنستان، گرجستان و قرقیزستان به صورت تازه و پیش سرد به ایران آمده است.

آغاز طرح برچسب‌گذاری کیفی گوشت قرمز از ابتدای هفته آینده

نماینده بخش خصوصی توزیع گوشت گوسفندی درباره مسایلی که برای دونرخی شدن گوشت قرمز مطرح می‌شود، توضیح داد و گفت: هرچند برخی‌‌‌ها گمان می‌کنند که قیمت‌گذاری گوشت قرمز براساس کیفیت، ترفندی برای افزایش نرخ این محصول باشد، اما باید گفت که این طرح، جزو خواسته‌های سازمان تعزیرات بوده و بیش از یک سال است که آن را پیگیری می‌کند.

ملکی با اشاره به این‌که تاکنون هر گوشتی اعم از بره، میش و… به‌عنوان گوشت گوسفندی و با یک قیمت به فروش می‌رسید، افزود: این موضوع، به نفع مصرف‌کننده نیست؛ زیرا بیش‌تر مشتریان توانایی تشخیص کیفیت گوشت را ندارند و به همین دلیل طرح دونرخی شدن گوشت، مبحثی است که قصاب‌‌‌ها را موظف به قیمت‌گذاری روی محصول بر مبنای کیفیت می‌کند.

وی خاطرنشان‌ کرد: نخستین اقدامی که در این زمینه انجام گرفت، تصویب درخواست رسمی برای رسته کشتارکنندگان و توزیع‌کنندگان گوشت قرمز بود که بر مبنای آن، کسانی که به‌عنوان کشتارکُن شناخته می‌شوند، یا باید مغازه داشته باشند، یا دفتری که حداقل ۱۲ متر باشد؛ زیرا قرار است برای آن‌‌‌ها پروانه صادر شود تا شناسایی و رهگیری این افراد و همچنین اخذ مالیات سهل‌تر صورت پذیرد. این در حالی است که تاکنون چنین افرادی همیشه پنهان بوده و نه در مکانی مستقر بودند و نه ردی از خود به جا می‌گذاشتند.

به گفته ملکی، قرار است پیگیری‌ها جهت برچسب‌گذاری و صدور فاکتور به همراه توزیع گوشت قرمز در قصابی‌‌‌ها از ۱۵ ماه جاری آغاز شود، اما شکی نیست که برای نهادینه شدن هر موضوعی، احتیاج به زمان است و باید به دست‌اندرکاران این طرح، فرصت داد.

وی ادامه داد: به محض اجرای رسمی این طرح، سازمان تعزیرات به‌صورت مستمر موضوع را رصد کرده و با فروشندگان متخلف یعنی آن‌‌‌ها که قیمت‌ها را روی تابلو درج نمی‌کنند، برخورد می‌شود؛ بنابراین مأموران سازمان تعزیرات، با مراجعه به مغازه‌ها قیمت‌ها را کنترل و محتوای فاکتور‌‌ها را با تابلوی اعلانات نصب شده در فروشگاه تطبیق خواهند داد. این فاکتور‌‌ها همان است که از طرف کشتارگاه‌ها صادر می‌شود.

رییس اتحادیه گوشت گوسفندی تصریح کرد: سوای تدابیری که اندیشیده شده، قرار است برچسبی به رنگ قرمز، روی گوشت میش نصب شود تا مشتری بتواند به راحتی آن را از گوشت باکیفیت، تشخیص دهد.

ملکی یادآور‌ شد: البته سازمان‌ها و نهادهای مختلفی در این امر باید ما را یاری کنند که مهم‌ترین آن‌‌‌ها سازمان دامپزشکی است، اما این سازمان در حال حاضر خود را تنها مسؤول سلامت گوشت می‌داند، نه تعیین کیفیت؛ بنابراین لازم است در این مسیر، جلسات متعددی برای هماهنگی نهاد‌‌ها برگزار شود.

وی با بیان این‌که در کشورهای خارجی، معمولاً گوشت به‌صورت بسته‌بندی توزیع شده و کیفیت آن کاملاً مشخص است، تأکید کرد: شرکت‌های بسته‌بندی گوشت نیز باید از این پس، هولوگرام مربوط به کیفیت را روی محصول خود درج کنند.

 

ملکی در پایان آگاه‌سازی مشتری را از ملزومات این طرح دانست و اظهار ‌کرد: گوشتی که رنگ استخوان آن به کرم و چربی آن به زردی تمایل دارد، گوشتی بی‌کیفیت است که نباید با محصول باکیفیت، هم‌‌‌قیمت باشد.