جلوگیری از شیوع آنفولانزای خفاشی در انسان‌ها

جلوگیری از شیوع آنفولانزای خفاشی در انسان‌ها محققان برای اولین بار موفق شده‌اند تا ویروس‌های عفونی آنفولانزا را در خفاش‌‌ها بلوکه کرده و از انتقال آن‌‌ها به انسان‌ها جلوگیری کنند. به گزارش ایسنا به نقل از مدیکال نیوز تودی، این امر واضح است که تمام ویروس‌های آنفولانزای A از پرندگان آبزی سرچشمه می‌گیرد که حکم […]

جلوگیری از شیوع آنفولانزای خفاشی در انسان‌ها

محققان برای اولین بار موفق شده‌اند تا ویروس‌های عفونی آنفولانزا را در خفاش‌‌ها بلوکه کرده و از انتقال آن‌‌ها به انسان‌ها جلوگیری کنند.

به گزارش ایسنا به نقل از مدیکال نیوز تودی، این امر واضح است که تمام ویروس‌های آنفولانزای A از پرندگان آبزی سرچشمه می‌گیرد که حکم مخزن ویروس در طبیعت را داشته و می‌توانند پرندگان خانگی و پرندگان دیگر و گونه‌های جانوری را آلوده کنند.

البته این ویروس‌‌ها توانایی آلوده کردن انسان را نداشته و موارد نادری از عفونت انسانی با این ویروس‌‌ها گزارش شده است. عفونت انسانی با ویروس آنفولانزای پرندگان از طریق چشم‌ها، بینی و یا تماس با دهان یا استنشاق از بزاق آلوده پرنده، مخاط، یا مدفوع آن‌ها رخ می‌دهد.

شدت این بیماری در انسان‌ها از خفیف تا شدید متغیر است.

در حال حاضر هنوز حیوانات دیگری به عنوان منابع ویروس‌های آنفولانزا شناخته نشده‌اند، خفاش‌‌ها اخیراً به عنوان یک منبع بالقوه جدید از ویروس آنفولانزای A شناسایی شده‌اند.

آنفولانزای خفاشی برای اولین بار در «خفاش‌های زرد شانه» در گواتمالا در سال ۲۰۰۹ و ۲۰۱۰ شناخته شد و از آن زمان به بعد، ویروس آنفولانزای خفاشی در گونه‌های دیگر خفاش‌‌ها از جمله خفاش میوه‌خوار در مرکز و جنوب آمریکا تشخیص داده شده است که در آن دو توالی ژنوم منحصر به فرد از ویروس‌های شبه آنفولانزا A به نام‌های« HL17NL10» و «HL18NL11.» شناسایی شدند.

تحقیقات آزمایشگاهی اولیه قبلی نشان می‌دهد که سلول‌های انسان از رشد ویروس‌های آنفولانزای خفاشی در لوله‌های آزمایشگاهی پشتیبانی نمی‌کنند، که این امر نشان می‌دهد که ویروس‌های آنفولانزای خفاشی نمی‌توانند در بدن انسان رشد و یا تکرار شوند و باید تحت تغییرات قابل توجهی قرار گیرند تا انسان‌ها را آلوده کرده و در میان آن‌ها گسترش یابند.

با این حال، کشف آنفولانزای خفاشی برای سلامت عمومی مهم تلقی می‌شود چرا که خفاش‌‌ها یک گونه حیوانی هستند که می‌توانند به عنوان یک منبع از ویروس‌های آنفولانزا عمل کرده و یک علت احتمالی برای بیماری‌های همه گیر در جمعیت‌های انسانی باشند.

پیشتر ویروس‌های آنفولانزا در حیواناتی که توانایی آلوده کردن و گسترش بیماری در میان انسان‌ها را دارند باعث بیماری‌های همه گیر در قرن بیستم و همچنین بیماری همه گیر H1N1 2009 شدند.

برخی از ویروس‌‌ها مانند ویروس ماربورگ، ویروس نیپا، ویروس هندرا، SARS-COV و MERS-COV که منشأ آن‌ها خفاش‌‌ها هستند می‌توانند از تمامی مرز‌ها و موانع موجود بگذرند و باعث بروز بیماری‌های شدید در انسان‌ها شوند.

تاکنون همه تلاش‌ها برای منزوی کردن ویروس‌های عفونی در خفاش‌‌ها در جهت جلوگیری از تولید HL17NL10 و HL18NL11 با شکست مواجه شده بود تا این‌که یک تیم در مؤسسه ویروس‌شناسی در دانشگاه فرایبورگ آلمان با همکاری دانشمندانی از سوئیس و آمریکا، با بازسازی این ویروس‌‌ها در محیط آزمایشگاه با موفقیت توانستند این ویروس‌‌ها را در درون خفاش‌‌ها منزوی کنند.

به عقیده آن‌ها بازسازی ویروس‌های آنفولانزا برای بررسی خطرات آن امری ضروری است.

آن‌ها همچنین به‌طور غیرمنتظره و تصادفی دریافتند که این ویروس‌‌ها نه تنها توانایی آلوده کردن خفاش‌‌ها را دارند بلکه می‌توانند انسان‌ها و گونه‌های دیگر جانوری مانند سگ‌‌ها را نیز آلوده کنند.

 

این پژوهش در مجله Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America (PNAS) به چاپ رسیده است.