هشدار یونیسف در مورد آلودگی هوا ۳۰۰میلیون کودک در جهان در معرض خطر مرگ قرار دارند گزارش صندوق کودکان سازمان ملل (یونیسف) که بامداد دوشنبه انتشار یافت، نشان میدهد که ۳۰۰ میلیون کودک معادل یک هفتم کودکان جهان به دلیل آلودگیهای شدید آب و هوایی در معرض خطر مرگ قرار دارند. در این گزارش […]
هشدار یونیسف در مورد آلودگی هوا
۳۰۰میلیون کودک در جهان در معرض خطر مرگ قرار دارند
گزارش صندوق کودکان سازمان ملل (یونیسف) که بامداد دوشنبه انتشار یافت، نشان میدهد که ۳۰۰ میلیون کودک معادل یک هفتم کودکان جهان به دلیل آلودگیهای شدید آب و هوایی در معرض خطر مرگ قرار دارند.
در این گزارش آمده است: این کودکان در مناطقی زندگی میکنند که میزان آلودگی هوا در این مناطق بالاترین سطح تعریف شده یونیسف یعنی ۶ برابر استانداردهای سازمان بهداشت جهانی است.
این گزارش بیانگر این است که از هر۷ کودک در جهان عمدتاً در آسیایجنوبی یک نفر در معرض هوای بسیار آلوده قرار دارد و بدن در حال رشد آنان در آسیبپذیرترین وضعیت هستند.
از این مجموع ۲۲۰ میلیون نفر آنها در آسیای جنوبی زندگی میکنند. این مناطق به کمک تصاویر ماهوارهای توسعه یافته توسط ناسا تعیین شده است.
آنتونی لیک مدیر اجرایی یونیسف گفته است که آلودگی هوا عامل عمده کمک کننده به مرگ حدود ۶۰۰ هزار کودک زیر ۵ سال است.
وی در بیانیهای گفته است: آلایندهها نه تنها به ریههای در حال رشد کودکان لطمه میزنند بلکه آنها در واقع میتوانند از موانع موجود برای راهیابی به گردش خون در مغز گذشته و به رشد مغز آسیب دائمی زده و لذا آینده کودکان را تهدید کند.
نیکلاس ریس، متخصص تجزیه و تحلیل جوی و اقتصادی که این گزارش را نوشته به رویترز گفت: آلودگی هوا بیش از همه بر کودکان فقیر لطمه میزند.
سازمان جهانی بهداشت برآورد میکند که آلودگی هوا در فضای باز در سال ۲۰۱۲ حدود ۳٫۷ میلیون نفر از جمله ۱۲۷ هزار کودک زیر۵ سال را کشته است. کارخانهها، نیروگاههای برق و خودروهای دارای سوختهای فسیلی، گردو عبار و سوخت پسماندها در بین منابع مهم آلاینده هستند.
آلودگی در فضای بسته که ناشی از سوخت ذغال یا هیزم در اجاقهای خوراکپزی مورد استفاده در منازل کشورهای در حال توسعه است، حتی جان افراد بیشتری را گرفته و ۴٫۳ میلیون نفر براثر این آلودگی مردهاند که ۵۳۱ هزار نفر آنان کودک زیر۵ سال بودند.
به گزارش خبرگزاری رویترز از اسلو، یونیسف از نشست تحت رهبری سازمان ملل در مغرب خواسته است در چرخش از سوختهای فسیلی به انرژیهای پاکتر نظیر انرژی بادی یا خورسیدی، بهبود دسترسی کودکان به مراقبتهای بهداشتی و محدود کردن در معرض آلودگی هوا قرار گرفتن کودکان شتاب به خرج داده و کار نظارت بر هوا را تشدید کنند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.