مشکلات ساختاری در سازمان توسعه و تجارت به دولت باز می‌گردد

دبیرکل اتحادیه صادرکنندگان آبزیان ایران مشکلات ساختاری در سازمان توسعه و تجارت به دولت باز می‌گردد علی‌اکبر خدایی درباره مشکلات ساختاری سازمان توسعه ‌و تجارت گفت: این مشکلات عمدتاً به دولت و تشکل‌ها باز می‌گردد و متأسفانه همه ما به نحوی دارای مشکل هستیم. دبیرکل اتحادیه صادرکنندگان آبزیان ایران با اشاره به برگزاری نمایشگاه بین‌المللی […]

دبیرکل اتحادیه صادرکنندگان آبزیان ایران

مشکلات ساختاری در سازمان توسعه و تجارت به دولت باز می‌گردد

علی‌اکبر خدایی درباره مشکلات ساختاری سازمان توسعه ‌و تجارت گفت: این مشکلات عمدتاً به دولت و تشکل‌ها باز می‌گردد و متأسفانه همه ما به نحوی دارای مشکل هستیم.

دبیرکل اتحادیه صادرکنندگان آبزیان ایران با اشاره به برگزاری نمایشگاه بین‌المللی شیلات و آبزیان‌ در اواسط ماه گذشته در فضای نمایشگاهی برج میلاد تهران به تراز گفت: مطابق اعلام روابط‌عمومی شیلات ایران این نمایشگاه با ۱۱۴ غرفه در حوزه‌های تکثیر‌، پرورش، تجهیزات و ماشین‌آلات برگزار شد که علاوه بر شرکت‌های ایرانی، چندین شرکت از بخش خصوصی کشورهای نرو‌ژ، کره‌، ایتالیا، دانمارک، ترکیه و فرانسه نیز در این نمایشگاه حضور داشتند.

وی افزود: برگزاری نمایشگاه‌های این چنینی خصوصاً در شرایط پساتحریم در جهت تقویت و توسعه همکاری‌های شیلاتی بخش‌های خصوصی کشور با فعالان سایر کشور‌ها به ویژه کشورهای پیشرو در عرصه آبزی‌پروری بسیار سودمند و مؤثر خواهد بود. خدایی خاطرنشان‌کرد: یکی از مهم‌ترین نتایجی که به‌طور ملموس حاصل شد که مورد اذعان اکثر دوستان نیز قرار گرفت موفقیت نسبی این نمایشگاه در ایجاد بسط و ارتباطات خارجی بود.

این فعال اقتصادی در ادامه تصریح‌کرد: اکنون سرانه مصرف محصولات شیلاتی ایران نصف مصرف جهانی است که تلاش داریم با افزایش تولید و فرهنگ‌سازی سرانه مصرف آبزیان در ایران را به ۲۰ کیلوگرم در سال برسانیم.

وی افزود: میزان مصرف سرانه انواع آبزیان در سال ۹۴ معادل ۱۰,۲ کیلوگرم بود که قصد داریم این میزان را در سال ۱۳۹۹‌، به حدود ۱۳ کیلوگرم برای هر نفر در سال برسانیم.

خدایی درباره مشکلات ساختاری سازمان توسعه‌ و تجارت اظهار‌کرد: این مشکلات عمدتاً به دولت و تشکل‌ها باز می‌گردد و متأسفانه همه ما به نحوی دارای مشکل هستیم. چرا که رابطه دولت با ما تابعی از رابطه ما با اعضایمان است.

وی تصریح‌کرد: اگر تشکل به اعضا سرویس مناسب ارایه دهد این روابط نیز ‌قوی‌تر خواهد شد.

این فعال صنفی درباره نظر سیاست‌گذاران جمهوری اسلامی به صنعت آبزی‌پروری به تراز گفت: سیاست‌گذاران ما همچنان طرح پرورش میگو را از اولویت‌های سرمایه‌گذاری در کشور می‌دانند که خوشبختانه در این زمینه به اهداف اولیه یعنی توسعه اشتغال، خلق مزیت، ایجاد امنیت‌ و کسب درآمد ارزی دست یافته‌ایم.

 

خدایی در خاتمه ضمن اذعان به محدودیت‌های اقلیمی مانند نوسانات شدید دمایی، خشکی و تابش شدید، کوتاه بودن دوره پرورش و… در ایران اظهارکرد: به هرحال از نظر پارامترهای اقلیمی‌، کشور ما از مزیت کشورهای پیش‌رو در آسیای جنوب‌شرقی و آمریکای لاتین که در بهترین ‌موقعیت جغرافیایی قرار دارند برخوردار نیست که باید این موضوع را نیز مدنظر داشت.