وزیر علوم

۱۰۰۰ دانشجو بورسیه خودروسازی می‌شوند

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، با تأکید بر تقویت همکاری‌های صنعت و دانشگاه از امضای تفاهم‌نامه شش دانشگاه با شرکت خودروسازی سایپا خبر داد که براساس آن هزار دانشجو از مهرماه امسال بورسیه این شرکت می‌شوند. به گزارش مناقصه‌مزایده، محمدعلی زلفی‌گل؛ در آیین امضای تفاهم‌نامه همکاری شش دانشگاه صنعتی کشور با شرکت خودروسازی سایپا که […]

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، با تأکید بر تقویت همکاری‌های صنعت و دانشگاه از امضای تفاهم‌نامه شش دانشگاه با شرکت خودروسازی سایپا خبر داد که براساس آن هزار دانشجو از مهرماه امسال بورسیه این شرکت می‌شوند. به گزارش مناقصه‌مزایده، محمدعلی زلفی‌گل؛ در آیین امضای تفاهم‌نامه همکاری شش دانشگاه صنعتی کشور با شرکت خودروسازی سایپا که با حضور رؤسای شش دانشگاه صنعتی و مدیرعامل سایپا با موضوع بورسیه هزار دانشجو در رشته‌های مورد نیاز این شرکت برگزار شد، گفت: این تفاهم‌نامه یک الگو در این مسیر است و می‌تواند راه برای تعریف بورسیه با سایر شرکت‌های بزرگ صنعتی و تولیدی باز کند. وی تأکید کرد: امضای این تفاهم‌نامه در راستای توجه به اشتغال دانش‌آموختگان است که از تأکیدات مقام‌معظم‌رهبری است و علاوه بر اینکه آینده شغلی دانشجویان را تضمین می‌کند برای شرکت سایپا هم یک افتخار است که در راستای مسؤولیت اجتماعی با دانشگاه همکاری می‌کند.

همکاری با دانشگاه پیشرفت صنعت را مضاعف می‌کند

قائم مقام وزیر علوم نیز، در این جلسه، اظهار داشت: ظرفیت‌های پژوهشی و فناوری زیادی در دانشگاه وجود دارد که اگر صنایع از این ظرفیت استفاده کنند، پیشرفت کشور چند برابر می‌شود. با امضای این تفاهم‌نامه، از مهرماه امسال هزار دانشجوی دوره کارشناسی در رشته‌هایی که در دفترچه انتخاب رشته آزمون سراسری اعلام می‌شود، بورسیه سایپا می‌شوند. بر این اساس در دوره تحصیل حقوق دریافت می‌کنند و بعد از تحصیل هم در شرکت سایپا استخدام می‌شوند.  محمد سلیمانی؛ افزود: این تفاهم‌نامه به سایپا کمک می‌کند تا افراد نخبه و توانمند را با انجام مصاحبه از میان داوطلبان واجد شرایط کنکور سراسری انتخاب کند و سرمایه انسانی شرکت را بهبود بخشد.

ضوابط آموزشی همکاری با صنایع تدوین شده است

معاون آموزشی وزیر علوم، در این نشست گفت: ضوابط آموزشی همکاری با صنایع در شورای‌عالی گسترش و شورای‌عالی برنامه‌ریزی تدوین شده است. در سال گذشته اولین بورسیه دانشگاه و صنعت در دانشگاه یزد اجرا شد و با استفاده از این تجربه، ضوابط این نوع آموزش به تصویب مراجع ذی‌صلاح وزارت علوم رسید. قاسم عموعابدینی؛ افزود: در روش ارتباط با صنعت در دوره کارشناسی ۱۰۰ واحد به دروس عمومی و تخصصی و ۴۰ واحد به دروس ارتباط با صنعت اختصاص دارد که از این ۴۰ واحد، ۲۵ واحد به دروس مورد نیاز صنعت پیشنهاددهنده بورسیه و ۱۵ واحد به کارورزی، کارآموزی و پروژه دانشجویان مرتبط است. در واقع در این روش، هشت واحد درسی به واحدهای دوره کارشناسی اضافه شده است.

همکاری ما با دانشگاه فراتر از بورسیه است

مدیرعامل شرکت خودروسازی سایپا نیز، در این نشست، گفت: همکاری ما با دانشگاه فراتر از بورسیه است و با دانشگاه‌ها قرارداد همکاری اجرایی می‌بندیم تا در زمینه‌های تولید خودرو و راه‌اندازی کارخانه‌های جدید با ما همکاری کنند. محمدعلی تیموری؛ افزود: اخیراً با دانشگاه صنعتی شاهرود تفاهم‌نامه‌ای منعقد کردیم که براساس آن، دانشگاه در تمام مراحل احداث کارخانه زامیاد دیزل در شاهرود با ما همکاری می‌کند. وی با اشاره به اینکه اولین قرارداد همکاری ما با دانشگاه صنعتی‌شریف بوده است و امروزه تعدادی از دانش‌آموختگان این دانشگاه در سطح مدیریتی با شرکت سایپا همکاری دارند، گفت: درِ سایپا به روی همه دانشگاه‌های صنعتی باز است و آماده همکاری با آن‌ها هستیم.