نظام یارانه‌ای در کشور باید حذف شود و تولید واقعی شکل بگیرد

عضو اتاق تهران نظام یارانه‌ای در کشور باید حذف شود و تولید واقعی شکل بگیرد عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن ‌و کشاورزی تهران گفت: نظام یارانه‌ای که در تولید محصولات مختلف از جمله محصولات پتروشیمی وجود دارد باید به مرور زمان و با یک برنامه مدون حذف شود و اصلاحات اساسی صورت گیرد. […]

عضو اتاق تهران

نظام یارانه‌ای در کشور باید حذف شود و تولید واقعی شکل بگیرد

عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن ‌و کشاورزی تهران گفت: نظام یارانه‌ای که در تولید محصولات مختلف از جمله محصولات پتروشیمی وجود دارد باید به مرور زمان و با یک برنامه مدون حذف شود و اصلاحات اساسی صورت گیرد.

به گزارش ایرنا عباس آرگون با اشاره به این‌که حذف نظام یارانه‌ای نیازمند یک جراحی اساسی و حساب شده در کشور است، گفت: حذف نظام یارانه‌ای درکشور کاری بسیار حساس است و حتماً برخی از شرکت‌ها از این ماجرا آسیب می‌بینند ولی چاره‌ای جز این وجود ندارد، زیرا جراحی بدون خونریزی امکان‌پذیر نیست.

وی ادامه‌داد: این تنها شامل صنایع پتروشیمی نمی‌شود، بلکه کل اقتصاد و تولید در کشور ما نیازمند این جراحی است ولی باید همه چیز مدیریت شده، با برنامه‌ریزی دقیق و هدف‌مند صورت گیرد، نباید جزیره‌ای عمل کنیم بلکه باید سیستماتیک عمل شود.

عضو هیأت نمایندگان اتاق تهران افزود: گران شدن خوراک پتروشیمی‌‌ها حتماً در بورس تأثیر خواهد گذاشت و باعث کاهش قیمت و ارزش سهام پتروشیمی خواهد شد زیرا ما از این پس شاهد تولید محصولات پتروشیمی با هزینه‌های بالاتری خواهیم بود و این موضوع در بازار شوک به وجود می‌آورد.

وی در ادامه با اشاره به این‌که نمی‌توان درباره میزان کاهش ارزش سهام شرکت‌های پتروشیمی نظری داد و باید صبرکرد تا شرایط را دید، گفت: کاهش ارزش سهام و افزایش قیمت محصولات پتروشیمی در بازار بسته به میزان تأثیر خوراک بر محصولات است، هر چقدر این اثر بیش‌تر باشد قیمت نیز بیش‌تر افزایش پیدا می‌کند.‌

وی در پاسخ به این پرسش که چرا وزارت نفت قیمت خوراک را افزایش داده است، گفت: کشور ما در تمام زمینه‌ها باید به سمت آزادسازی و یکسان‌سازی نرخ ارز حرکت کند و به نظر می‌رسد این تصمیم وزارت نفت نیز در همین راستا گرفته شده است. وقتی محصولات پتروشیمی را با گاز و خوراک ارزان و قیمت غیرواقعی تولید می‌کنیم در اصل گاز را به قیمت پایین می‌فروشیم و صادر می‌کنیم نه کالایی با ارزش افزوده بالاتر، بنابراین وزارت نفت به دنبال ایجاد شرایط واقعی و حرکت به سمت رقابت واقعی بوده است.

 

این عضو هیأت نمایندگان اتاق تهران با بیان این‌که باید افزایش بهره‌وری، کاهش هزینه‌های تولید و حل مشکلات اساسی هدف قرار گیرد، گفت: اگر می‌خواهیم در دنیا حضور داشته باشیم و رقابت کنیم چاره‌ای جز این نداریم و باید بهره‌وری‌مان را بالا ببریم.