مرکز تبادل ترافیک داده قم افتتاح شد

با حضور استاندار و معاون وزیر ارتباطات مرکز تبادل ترافیک داده قم افتتاح شد مرکز تبادل ترافیک داده استان قم با حضور رییس هیأت مدیره شرکت ارتباطات زیرساخت به منظور جلوگیری از خروج ترافیک دیتای کشور افتتاح شد. به گزارش تسنیم، محمد جواد آذری جهرمی به منظور تکمیل بخش دیگری از شبکه ملی اطلاعات که […]

با حضور استاندار و معاون وزیر ارتباطات

مرکز تبادل ترافیک داده قم افتتاح شد

مرکز تبادل ترافیک داده استان قم با حضور رییس هیأت مدیره شرکت ارتباطات زیرساخت به منظور جلوگیری از خروج ترافیک دیتای کشور افتتاح شد.

به گزارش تسنیم، محمد جواد آذری جهرمی به منظور تکمیل بخش دیگری از شبکه ملی اطلاعات که زیرساخت زیرساخت‌های کشور است، مرکز تبادل ترافیک داده استان قم را افتتاح کرد.

پیش از این مدیر کل ارتباطات زیرساخت قم گفته بود که با راه‌اندازی مرکز تبادل ترافیک داده این استان، دسترسی به دیتاسنتر سازمان فناوری اطلاعات و مراکز داده فرهنگی در استان با سرعت بالاتر و هزینه پایین‌تری امکان‌پذیر خواهد شد.

با اضافه شدن مرکز تبادل ترافیک استان قم به چرخه شبکه ملی اطلاعات، علاوه بر کاهش هزینه‌های کاربران نهایی مزایای از جمله کاهش هزینه‌های مراکز داده فرهنگی، افزایش امنیت سرویس‌های داخلی، رشد شاخص‌های ترافیکی ارتباطات و استقلال از پهنای باند بین‌الملل را به همراه خواهد داشت.

با راه‌اندازی این مرکز، امکان تبادل ترافیک در شبکه ملی اطلاعات به صورت رایگان (Peering) فراهم خواهد شد و با بلوغ مراکز تولید محتوا و با توجه به مرکزیت شهر قم در جهان اسلام، این مراکز می‌توانند درآمدهای ارزی مناسبی برای کشور به همراه داشته باشند.

محمد جواد آذری جهرمی –مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت و معاون وزیر ارتباطات- در خلال مراسم افتتاحیه امروز عنوان‌کرد: امروز فضای مجازی کشور و شبکه ملی اطلاعات نسل جدید رسانه‌هاست.

مراکز تبادل ترافیک اینترنتی، زیرساخت‌های فیزیکی هستند که از طریق آن‌‌ها ارایه‌دهندگان خدمات اینترنتی یا ISP‌ها می‌توانند به راحتی ترافیک اینترنت را میان شبکه‌های خود مبادله کرده و از این طریق ضمن ارتقای کیفیت سرویس‌های مختلف خود باعث کاهش هزینه‌ها و مدیریت هر چه بهتر توزیع محتوای داخلی شوند.

با ایجاد مراکز (IXP) در نقاط مختلف کشور و مدیریت ترافیک داخلی در این مراکز گردش ترافیک دیتا در شبکه داخلی محدود شده و ظرفیت قابل توجهی از شبکه فعلی زیرساخت آزاد می‌شود.

علاوه بر این، ایجاد این مراکز باعث جلوگیری از خروج ترافیک دیتای کشور از درگاه‌های بین‌المللی شده و افزایش ضریب ایمنی و کیفیت سرویس را در جریان ارتباطات به همراه خواهد داشت.

مزایای ایجاد مراکز تبادل ترافیک دیتا

– امکان نظارت بر ترافیک میان اپراتور‌ها و اعمال مدیریت و سیاست‌های لازم

– اتصال مستقیم اپراتور‌ها به یکدیگر و افزایش کیفیت و سرعت دسترسی بین آن‌ها

– ایجاد یک نقطه مشترک در راستای ایجاد شبکه ملی اطلاعات و اشتراک‌گذاری بانک‌های اطلاعاتی دستگاه‌ها

– ایجاد بیش‌تر مناسب و امن برای شبکه توزیع محتوای داخلی

– ایجاد بستر مناسب برای میزبانی و توزع محتوای پربیننده خارجی

– امکان ارایه سرویس‌هایی نظیر Cache Server، آموزش مجازی، تلفن اینترنتی و…

– فراهم نمودن امکان ارایه محتوای داخلی و کاهش تقاضا جهت سرویس اینترنت و در نتیجه استفاده بهینه از پهنای‌باند بین‌الملل

 

توجه به این نکته اساسی ضروری است که ایجاد و توسعه مراکز متعدد در نقاط مختلف کشور باعث خواهد شد که سطح فعالیت این مراکز گستره محلی یافته و در صورت آسیب‌دیدگان هر یک از این مراکز، سایر مراکز به فعالیت‌ خود ادامه داده و کل شبکه ارتباطی از اختلالات ناشی از آن در امان بماند.