یارانه سفر، گامی برای تقویت ایرانگردی نمایندگان مجلس شورای اسلامی با اشاره به پتانسیل قوی ایران در بحث گردشگری اعتقاد دارند تخصیص یارانه سفر میتواند مشوق خوبی برای قشری باشد که بهطور هدفمند گردشگری میکنند و با اختصاص یارانهسفر، ایرانگردی قوت میگیرد. رییس سابق سازمان میراث فرهنگی و گردشگری اردیبهشتماه سال جاری از اجرای برنامهای […]
یارانه سفر، گامی برای تقویت ایرانگردی
نمایندگان مجلس شورای اسلامی با اشاره به پتانسیل قوی ایران در بحث گردشگری اعتقاد دارند تخصیص یارانه سفر میتواند مشوق خوبی برای قشری باشد که بهطور هدفمند گردشگری میکنند و با اختصاص یارانهسفر، ایرانگردی قوت میگیرد.
رییس سابق سازمان میراث فرهنگی و گردشگری اردیبهشتماه سال جاری از اجرای برنامهای برای سفر ارزان به مقاصد کمتر شناخته شده خبر داده و گفته بود که در آینده نزدیک یارانه سفر به مقاصد جدید داخلی اختصاص داده میشود و سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، یکسوم هزینه سفر به این مقاصد را در سال ۹۵ میپردازد.
به گزارش خانه ملت قرار است برای استانهای کرمان، کرمانشاه، سیستان و بلوچستان، کردستان، خراسانجنوبی، لرستان و هرمزگان به عنوان مقاصد کمتر شناخته شده، یارانه سفر داده شود و نخستین مقاصد جدید گردشگران داخلی در این طرح، استان سیستان و بلوچستان و مسیر زاهدان، زابل، چابهار و تهران است. به گفته رییس سابق سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ۳ استان تاکنون این کار را شروع کردهاند و بقیه استانها با توجه به شرایط آب و هوایی خود در حال برنامهریزی برای انجام سفرهای ارزان هستند.
یکی از کارشناسان حوزه صنعت گردشگری و تورهای داخلی گفته که این طرح و ایده اگرچه خیلی خوب بوده است اما در سالهای گذشته هم مسؤولان سازمان گردشگری خبر از سفرهای ارزان قیمت میدادند، اما اجرایی نشد.
هماهنگی گردشگری سفر ارزان در قالب یک کانون در دستور کار قرار گرفته و دستاندرکاران گردشگری باید کمک کنند تا یک همگرایی وجود داشته باشد و اگر ایرلاینها در زمینه نرخ بلیت هواپیما کمی کوتاه بیایند، میتوان این سفرها را اجرایی کرد.
درباره یارانه سفر و طرح سازمان میراث فرهنگی برای سفرهای ارزانقیمت به مناطق کمتر شناخته شده به خوبی اطلاعرسانی نشده تا مسافران و گردشگران بدانند برای انجام این سفرها به کدام آژانسها باید مراجعه کنند و معمولاً تماس افراد با دفاتر ادارههای کل استانی نیز به پاسخ دقیقی منجر نمیشود.
براساس این گزارش، خانه ملت در گفتوگو با نمایندگان مجلس شورای اسلامی جزییات روند و اجرای این طرح و اختصاص یارانه سفر به گردشگران را جویا شد که در ادامه میخوانید.
رییس مجمع نمایندگان استان کردستان در مجلس با اشاره به پتانسیل قوی ایران در بحث گردشگری گفت: با اختصاص یارانهسفر ایرانگردی قوت خواهد کرد چرا که هر ۱۱ گردشگر داخلی یک شغل در کشور ایجاد میکند.
منصور مرادی در مورد اجرای برنامه سفر ارزان به مناطق گردشگری و مقصدهای کمتر شناخته شده کشور، گفت: سرمایهگذاری در بحث گردشگری موضوع مهمی است که از طریق یارانهسفر میتوان امکانات رفاهی مناطق گردشگری را فراهم کرد تا مسافران با امکانات رفاهی و آسایش بیشتری لذت سفر را تجربه کنند؛ از طرفی میتوان از کارتهای سفر که باعث کاهش هزینه گردشگران داخلی میشود، گردشگری داخلی و ایرانگردی را رونق داد.
نماینده مردم مریوان و سروآباد در مجلس با اشاره به پتانسیل قوی ایران در بحث گردشگری گفت: با اختصاص یارانهسفر، ایرانگردی قوت میگیرد ضمن آنکه باید ایرانگردی در اولویت سطح بالا در دستور کار قرار بگیرد چراکه این کار علاوه بر اشتغالزایی باعث درآمدزایی خوبی در کشور میشود که یک درآمد پایدار است.
وی در ادامه مطرحکرد: متأسفانه در کشور به این مسأله توجه ویژهای نشده ولی با تقویت و اختصاص یارانهسفر میتوان در شناساندن منابع طبیعی و طبیعت بکری که در کشور وجود دارد به گردشگران کمک شایانی کنیم.
منصور مرادی گفت: به ازای هر ۱۱ گردشگر ایرانی میتوان در کشور یک شغل ایجاد کرد؛ ایجاد شغل در گردشگری با سالی ۵۰ میلیون تومان میسر است اما برای ایجاد یک شغل در موقعیتهای دیگر بایستی چندصد میلیون تومان سرمایهگذاری شود؛ لذا مقدار سرمایهای که لازم است در این زمینه و در راستای اشتغالزایی ایجاد شود، در بحث توریست و حتی در بخش صنعت و سایر موارد به خوبی جواب داده و با سرمایه کمتری میتوان اشتغالزایی بهتری را در سطح ملی ایجاد کرد.
وی افزود: باید اول ایرانگردی در کشور تقویت شده بعد جهانگردی را داشته باشیم؛ زمانی که مناطق خود را نشناخته باشیم و به مناطق گردشگری خارج از کشور بریم چطور میتوان تفاوت دو کشور یا تفاوت مناطق ایران با سایر کشورها را پیدا و آنها را مقایسه کرد.
ایرانگردی گرانتر از جهانگردی شده است
رییس مجمع نمایندگان استان سیستانوبلوچستان معتقد است تخصیص یارانه سفر میتواند مشوق خوبی برای قشری باشد که بهطور هدفمند گردشگری میکنند.
محمد نعیم امینیفرد با بیان اینکه تخصیص یارانه سفر میتواند مشوق خوبی برای قشری باشد که بهطور هدفمند گردشگری میکنند، گفت: طبقه متوسط اجتماعی کشور که به نوعی گردشگری هدفمند فرهنگی را دنبال میکنند، معمولاً با معضلات اقتصادی روبهرو هستند و تخصیص یارانه سفر به این قشر میتواند در سبد خانوار تعریف شود.
نماینده مردم ایرانشهر، سرباز، دلگان و فنوج در مجلس شورای اسلامی افزود: متأسفانه در سالیان اخیر با معضلی روبهرو شدهایم که ایرانگردی از نظر هزینه اقتصادی گرانتر از جهانگردی درآمده است که سازمان میراث فرهنگی و گردشگری باید ایرانگردی مطمئن، با صرفه و ایمن را بتواند پیشبینی کند.
وی با بیان اینکه در اقصی نقاط ایران اسلامی جاذبههای گردشگری بسیاری وجود دارد گفت: بسیاری از افراد از همه جاذبههای گردشگری کشور خبر ندارند مثل استان سیستان و بلوچستان که «مقصد گردشگری ناشناختهها» در سال ۹۶ نامگذاری شده است.
یارانه سفر بلاعوض باشد
رییس مجمع نمایندگان استان خراسانجنوبی در مجلس با اشاره به اینکه عمده سفرهای مردم ایران زیارتی است، خواستار ترویج ایرانگردی شد و برای رشد و رونق این عرصه، پیشنهاد اختصاص بلاعوض بودن یارانه سفر را داد.
ﻣﺤﻤﺪﺭﺿﺎ ﺍﻣﯿﺮﺣﺴﻨﺨﺎﻧﯽ با اشاره به اینکه عمده سفرهای مردم ایران زیارتی است، گفت: اگر ایران بخواهد برای پذیرش توریستهای جهانی آماده شود باید ابتدا ایرانگردی را ترویج و تقویت کرده و آن را گسترش دهد که قطعاً مستلزم تدابیری است که از طرق مختلف از جمله یارانهسفر و تشویق مردم به گردشگری و ایرانگردی امکانپذیر است.
نماینده مردم فردوس، سرایان، طبس، بشرویه در مجلس شورای اسلامی افزود: با وضع اقتصادی موجود، مردم ایران اکثراً زائر هستند و به مشهد، شیراز یا قم میروند و سفرهای گردشگری و ایرانگردی کمتر انجام میشود لذا دولت باید برای ترویج ایرانگردی فکری کرده و یارانهسفر بدهد؛ همچنین کارمندان خود را تشویق به سفر کند زیرا اگر این کار صورت گیرد، یقیناً آمادگی پیدا خواهد شد تا از توریست خارجی هم بتوانیم استفاده کنیم و این موضوع باعث ارتقای سطح خدمات به گردشگران میشود.
عضو هیأت رییسه کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه صنعت گردشگری صنعت بسیار کم هزینهای است افزود: صنعت گردشگری، اشتغالزایی بسیار زیادی هم به دنبال دارد و نسبت به سایر مشاغل، میتواند با هزینه کمتری ایجاد شغل کند ولی از پتانسیل گردشگری در این حوزه به اندازه کافی بهرهگیری نمیشود و علت عمده این امر آن است که ما توریست خارجی به اندازه کافی نداریم و توریستهای داخلی هم اکثراً زائر هستند.
ماهانه مبلغی در قالب یارانه سفر به خانوادهها تعلق گیرد
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس، بهتر میداند که ماهانه مبلغی به عنوان یارانه سفر به هر خانواده تعلق بگیرد و خانوادهها بنا به سلیقه خود از این یارانه استفاده کنند.
طیبه سیاوشیشاهعنایتی با بیان اینکه سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ایران به شعار «گردشگری برای همه» تأکید میکند، گفت: زمینههای این شعار در ایران به درستی فراهم نشده است؛ برای توسعه اقتصادی و فرهنگی در این حیطه، دولت باید زمینههای مناسبی را آماده کند چرا که مسأله گردشگری یک مسأله اساسی است؛ وقتی زیرساختهای گردشگری در ایران فراهم شود و افراد بیشتری به گردشگری بپردازند توسعه فرهنگی و اقتصادی را در جامعه شاهد خواهیم بود.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی افزود: برخی از افراد جامعه کارمند ادارات و دستگاههای دولتی هستند و از طریق اداره رفاه محل کار خود میتوانند از یارانه سفر استفاده کنند که مقداری از هزینههای سفر آنها را تأمین میکند ولی جمعیت زیادی هستند که به لحاظ مالی در تنگنا بوده و قادر نیستند حتی در ایران به سفر و گردشگری بپردازند و از این یارانهها بیبهره هستند.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با تأکید بر اینکه دولت برای کسانی که بضاعت مالی ندارند یک مقدار هزینههای سفر را پایین بیاورد، گفت: اگر دولت بتواند از کانال انجمنها و تشکلهایی، مقداری از هزینههای سفر و گردشگری را تأمین کند کار بسیار خوبی خواهد بود؛ البته این کار در برخی از برنامههای گروههای مختلف دیده شده است که در آن مقداری از هزینه سفر یا بعضاً هزینه کامل سفر روستاییان به اماکن زیارتی پرداخته میشود.
وی افزود: تأمین امکانات رفاهی و زیرساختهای لازم برای گردشگری باید به تشکلهایی سپرده شود که بتوانند آن را ساماندهی کنند؛ به عنوان مثال برخی مهمانسرا یا مکانهایی که حداقل امکانات رفاهی و بهداشتی را داشته باشد بایستی برای خانوادهها فراهم شده و برای این موضوع یک معیار حقوقی قرار دهند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.