فواید شنا برای حفظ سلامت مغز به گفته محققان، شنا علاوه بر افزایش قدرت عضلات به حفظ سلامت مغز هم کمک میکند. به گزارش مهر، بدون شک ورزشهای هوازی نه تنها برای سلامت قلب، بلکه برای سلامت مغز هم مفید هستند. این ورزشها عمکلرد مغز را بهبود بخشیده و به ترمیم سلولهای آسیبدیده مغز کمک […]
فواید شنا برای حفظ سلامت مغز
به گفته محققان، شنا علاوه بر افزایش قدرت عضلات به حفظ سلامت مغز هم کمک میکند.
به گزارش مهر، بدون شک ورزشهای هوازی نه تنها برای سلامت قلب، بلکه برای سلامت مغز هم مفید هستند. این ورزشها عمکلرد مغز را بهبود بخشیده و به ترمیم سلولهای آسیبدیده مغز کمک میکنند.
اما برخی ورزشهای هوازی نظیر شنا فواید کمتری برای مغز دارند و با تأثیر بر انتقالدهندههای عصبی، بر هورمونهای کاهشدهنده استرس و بهبود خلق و خو تأثیر میگذارند. در ادامه به تأثیر شنا بر سلامت اشاره میشود.
افزایش جریان خون برای عملکرد شناختی بهتر
افزایش جریان خون میتواند به بهبود حافظه، خلق و خو، نظم و ترتیب و تمرکز کمک کند. مطالعه سال ۲۰۱۴ نشان داد غوطهور شدن در استخر موجب افزایش جریان خون به سوی مغز میشود. زمانیکه افراد تا سطح قلبشان در آب فرو میروند جریان خون به مغز کمتر میشود. جریان خون تا عروق میانی مغز تا ۱۴ درصد و تا عروق عقبی مغز تا ۹ درصد افزایش مییابد.
تحریک مواد شیمیایی مغز برای تقویت خلق و خو
شنا و سایر ورزشها موجب آزادشدن فاکتورهای نوروتروفیک موسوم به آندورفین در مغز میشوند که در کنترل استرس و اضطراب و خلق و خو تأثیر دارند. فعالیت فیزیکی و ورزش میتوانند به کاهش تنش کمک کرده و حتی با برخی علائم افسردگی هم مقابله میکند.
به گفته محققان، شناکردن به چندین دلیل میتواند به کاهش افسردگی کمک کند. یکی از آن دلایل آن است که به تحریک تولید مواد شیمیایی مغز که موجب بهبود خلق و خو میشود کمک میکند.
مطالعه سال ۲۰۰۷ نشان داد شنای پرتحرک دارای تأثیر شبه ضدافسردگی بر موشهای افسرده بود.
همچنین شنا در کاهش ترس و احساس ناراحتی مؤثر است چراکه تکنیکهای مورد استفاده در آن نظیر حرکات ضربهای، نفس کشیدن و تکرار میتواند فکری بوده و در مقابل موجب تسکین تنش شوند.
افزایش نورونهای جدید در هیپوکامپ برای ایجاد حافظه بهتر
آسیب ناشی از استرس به مغز از طریق شنا قابل برگشت است چراکه نورونهای جدید جایگزین نورونهای از دست رفته در هیپوکامپ میشوند. در مطالعه قبلی محققان دریافتند نورونها در منطقه هیپوکامپ مغز که دربرگیرنده یادگیری و حافظه است، به شکل قابل توجهی در موشهای افسرده افزایش یافت. همچنین مطالعات نشان دادهاند که هیپوکامپ در افراد افسرده چین و چروکهای کمتری دارد که همین مسأله علت مشکلات مرتبط با سلامت روان در افراد افسرده است.
محققان خاطرنشان میسازند که هیپوکامپ همراه با ورزش رشد میکند و در نتیجه جریان اکسیژن به سوی مغز افزایش مییابد.
تقویت مهارتهای حرکتی-دیداری برای یادگیری بهتر
حرکات دوجانبه عرضی در شنا به رشد رشتههای عصبی در جسم پینه کمک میکند. جسم پینه، نیمکرههای چپ و راست مغز را به هم متصل کرده و ارتباط بین این دو را تسهیل مینماید. شنا موجب فعالیت هر دو نیمکره و هر ۴ لُب مغز بهطور همزمان شده که میتواند منجر به افزایش شناخت و یادگیری آسانتر شود.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.