اجرای ۳ پروژه مهم اقتصاد مقاومتی به اتاق تهران واگذار شده است

رییس کمیسیون تسهیل تجارت اتاق تهران اجرای ۳ پروژه مهم اقتصاد مقاومتی به اتاق تهران واگذار شده است اقتصاد مقاومتی و سیاست‌هایی که توسط مقام معظم رهبری ابلاغ شده است ۵ محور اساسی و اصلی دارد؛ درون‌زا باشد، برون‌نگر باشد، مردمی باشد، عدالت‌بنیان و دانش‌بنیان باشد و پروژه‌ها روی این محور‌ها تدوین و برنامه‌ریزی شده […]

رییس کمیسیون تسهیل تجارت اتاق تهران

اجرای ۳ پروژه مهم اقتصاد مقاومتی به اتاق تهران واگذار شده است

اقتصاد مقاومتی و سیاست‌هایی که توسط مقام معظم رهبری ابلاغ شده است ۵ محور اساسی و اصلی دارد؛ درون‌زا باشد، برون‌نگر باشد، مردمی باشد، عدالت‌بنیان و دانش‌بنیان باشد و پروژه‌ها روی این محور‌ها تدوین و برنامه‌ریزی شده است.

سیاست‌های کلی اقتصادی مقاومتی چندماهی است که به عنوان مسیر راه اقتصاد کشور از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ شده است و دولت نیز تشکیلاتی را با ریاست معاون اول رییس‌جمهور برای اجرایی کردن آن شکل داده است، نهادی که اجرایی شدن سیاست‌ها را دنبال می‌کند و پروژه‌هایی را در این زمینه تعریف و تدوین کرده که تعدادی از آن‌‌ها هم به اتاق تهران واگذار شده، با محسن بهرامی‌ارض‌اقدس درباره این برنامه‌ها و اقداماتی که اتاق تهران انجام داده، گفت‌و‌گویی صورت گرفته است. آن‌چه در ذیل می‌خوانید، ماحصل گفت‌وگوی سایت اتاق بازرگانی تهران با محسن‌بهرامی‌ارض‌اقدس می‌باشد.

+کمیسیون تسهیل کسب ‌و کار اتاق تهران چه اقداماتی را تاکنون در زمینه اقتصاد مقاومتی انجام داده است؟

بحث اقتصاد مقاومتی مدتی است که در دستور کمیسیون تسهیل تجارت اتاق تهران است؛ از مجموع ۲۵۸ پروژه‌ای که در راستای عملیاتی کردن سیاست‌های اقتصاد مقاومتی تعریف شده و برای آن‌‌ها مدیر و مسؤول اجرا مشخص شده، ۳ پروژه مهم در حوزه استان تهران به اتاق تهران واگذار شده است. توجه داشته باشید که تهران به عنوان پایتخت کشورمان نقش اساسی در اقتصاد کشور دارد. برآورد‌ها نشان می‌دهد بیش از ۵۰ درصد اقتصاد ملی در تهران است؛ دفاتر مرکزی بسیاری از بنگاه‌های بزرگ تولیدی کشور در تهران هستند. بخش عمده درآمد مالیاتی کشور در تهران اخذ می‌شود، ۲۰۰ هزار واحد تولیدی در تهران وجود دارد‌(فقط واحد تولیدی)، بیش از ۴۰۰ هزار واحد صنفی در تهران فعال هستند، ۱۰۰‌ها شرکت بزرگ صادراتی و ۱۰۰‌ها بنگاه تجاری وارداتی دفاترشان در تهران است و همه این‌‌ها نشان‌دهنده اهمیت تهران است. بنابراین در اتاق تهران ما بخش مهمی از فعالان اقتصادی و بخش خصوصی کشور را نمایندگی می‌کنیم.

+پروژه‌هایی که به اتاق تهران واگذار شده است، چیست؟

اقتصاد مقاومتی و سیاست‌هایی که توسط مقام معظم رهبری ابلاغ شده است ۵ محور اساسی و اصلی دارد؛ درون‌زا باشد، برون‌نگر باشد، مردمی باشد، عدالت‌بنیان و دانش‌بنیان باشد و پروژه‌ها روی این محور‌ها تدوین و برنامه‌ریزی شده است. پروژه‌هایی که مسؤولیت آن به اتاق واگذار شده؛ شامل برنامه استانی توسعه ظرفیت تولید و تکمیل زنجیره تولید، مردمی کردن اقتصاد و پیشبرد برون‌گرایی اقتصاد و توسعه صادرات غیرنفتی است که در واقع روی محورهای اصلی درون‌زایی، برون‌نگری و مردمی بودن تأکید دارند. البته این پروژه‌ها در درون خود عدالت‌بنیان و دانش‌بنیان بودن را هم دارند و فلذا من فکر می‌کنم که الان مسؤولیت اتاق بازرگانی، صنایع، معادن‌ و کشاورزی تهران با همین ۳ پروژه عملاً یک مدل کوچکی از اقتصاد مقاومتی است؛ یعنی هر ۵ محور مردمی ‌بودن، عدالت‌بنیان بودن، دانش‌بنیان بودن، درون‌زایی و برون‌نگری در همین ۳ پروژه تعریف شده است.

+به نظر شما نقش اتاق در تحقق اقتصاد مقاومتی و رسیدن به اهداف و محورهای اساسی چیست؟

به اعتقاد من اتاق تهران با توجه به جایگاه اقتصادی مهمی که دارد می‌توان نقش آفرینی بسیار خوبی داشته باشد، حتی می‌تواند برای اقتصاد ملی و برای سایر استان‌ها مدل شود؛ چون موضوعات اقتصادی ما، گلوگاه‌هایمان، مشکلاتمان، قوانین‌و مقررات مزاحم کسب‌و کارمان تقریباً در همه کشور یکسان است، بنابراین عملکرد مناسب اتاق تهران در این زمینه می‌تواند به مدلی برای کل کشور تبدیل شود. به اعتقاد من ما به عنوان فعالان بخش خصوصی باید تلاش کنیم که با مسؤولیت پذیری بیش‌تر و سهم بیش‌تر گرفتن از اقتصاد ملی به توقف توسعه بیش از این دولت کمک کنیم. یکی از آفت‌های اقتصادی ملی در کشور ما دولتی بودن اقتصاد است که فعالان بخش خصوصی همیشه منتقد این شرایط هستند و حالا زمان آن فرا رسیده که با مسؤولیت پذیری بیش‌تر نقش بیش‌تری هم بگیریم.

+این پروژه‌هایی که اعلام کردید به اتاق واگذار شده، چگونه باید اجرایی شوند، زیرا عنوان‌های کلی دارند؟

 

بله این‌‌ها عنوان‌های کلی است و حالا اتاق باید متناسب با آن‌‌ها برنامه‌هایی را ارایه دهد یعنی اعلام کند که برای توسعه ظرفیت‌های تولید استان و تکمیل زنجیره تولید چه برنامه‌های اجرایی دارد، یا برای مردمی کردن و توسعه صادرات غیرنفتی چه کارهایی را انجام می‌دهد و موانع و مشکلات کدام است؛ ما ظرف ۶ ماه فرصت داریم تا موانع، مشکلات و مطالبات را بیان کنیم. البته در این بین بخش مهمی از مشکلات و چالش‌‌ها مشخص است که باید فکری به حال آن‌‌ها کرد. چالش‌هایی همچون نرخ ارز، هزینه‌های مالی، نرخ بهره و تسهیلات بانکی، بازاریابی، بازارسازی، تبلیغات، مقررات و قوانین و بحث تعرفه‌ها و… که تاکنون بار‌ها درباره آن‌‌ها صحبت شده است و حالا باید اقدامات اجرایی و جدی برای حل آن‌‌ها در نظر گرفته شود. امسال درحالی بحث اجرایی شدن اقتصاد مقاومتی طرح شده که از سوی رهبر انقلاب نیز به عنوان سال اقدام و عمل نام‌گذاری شده است بنابراین باید این اقدام و عمل درمورد اقتصاد مقاومتی هم اجرایی شود. ما به عنوان بخش خصوصی به جای این‌که از دولت انتظار داشته باشیم که همه کار‌ها را انجام بدهد و مشکلات را برطرف کند، خود هم باید وارد میدان شویم و کمک دولت باشیم و بگوییم این کار‌ها را ما می‌توانیم انجام بدهیم و نقش بپذیریم.