«نیروگاه‌های میکرو» از راه می‌رسد

«نیروگاه‌های میکرو» از راه می‌رسد معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره به برنامه‌های دانشگاه برای افزایش مشارکت در طرح‌های پژوهشی کلان و ملی، از مذاکره برای واگذاری دو طرح پژوهشی به این دانشگاه در سطح ملی خبر داد. ابراهیم حاجی‌دولو در گفت‌وگو با ایسنا، درباره مشارکت دانشگاه شهیدچمران اهواز در طرح‌های […]

«نیروگاه‌های میکرو» از راه می‌رسد

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره به برنامه‌های دانشگاه برای افزایش مشارکت در طرح‌های پژوهشی کلان و ملی، از مذاکره برای واگذاری دو طرح پژوهشی به این دانشگاه در سطح ملی خبر داد.

ابراهیم حاجی‌دولو در گفت‌وگو با ایسنا، درباره مشارکت دانشگاه شهیدچمران اهواز در طرح‌های کلان پژوهشی، اظهار کرد: یکی از برنامه‌های اصلی دانشگاه حضور در پروژه‌های کلان پژوهشی است و در این راستا برنامه‌ریزی‌های لازم در دانشگاه در حال انجام است.

وی با بیان این‌که دانشگاه شهید چمران اهواز جزو ۱۵ دانشگاه برتر کشور است، افزود: یکی از شاخص‌های مهم در ارزیابی دانشگاه‌ها تعداد پروژه‌های کلان، ملی و همکاری‌های بین‌المللی آن‌‌ها است. دانشگاه شهید چمران به دنبال فعالیت بیش‌تر در این حوزه است.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز ادامه داد: این امر نیازمند داشتن ارتباطات بسیار با سازمان‌ها و شرکت‌های مختلف برای شناسایی اساتید توانمند است. زمانی که یک پروژه تحقیقاتی کلان انجام شود، دانشگاه می‌تواند برنامه تحقیقاتی تقاضامحور داشته باشد، جزییات تحقیقات نیز متنوع‌تر می‌شوند، اساتید می‌دانند در چه زمین‌های باید کار کنند و افراد بیش‌تری برای انجام کار موردنیاز خواهد بود.

حاجی‌دولو با اشاره به دیگر مزیت‌های تعریف پروژه‌های ملی طولانی‌مدت، افزود: چنین پروژه‌هایی برای اساتید این امکان را فراهم می‌کند تا بهتر برنامه‌ریزی کرده و از توان دانشجویان کارشناسی ارشد بهتر استفاده کنند، در نتیجه تحقیقات علمی دانشگاه کاربردی می‌شوند؛ چرا که این پژوهش‌ها بر اساس نیاز سازمان‌ها و دستگاه‌ها تعریف می‌شود.

وی تصریح کرد: هم‌اکنون برای بر عهده گرفتن طرح «طراحی و ساخت نیروگاه‌های میکرو» با سازمان آب و برق در حال مذاکره هستیم. این نیروگاه‌ها روی کانال‌های آب و رودخانه‌های کوچک نصب می‌شوند و برق مورد نیاز روستاییان و کشاورزان نقاط دورافتاده را تأمین می‌کنند. سازمان آب و برق به دنبال بومی‌سازی دانش فنی و طراحی و ساخت این نیروگاه‌ها است و امیدواریم با استفاده از شرکت‌های دانش‌بنیان بتوانیم این کار را در دانشگاه انجام دهیم.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز ادامه داد: «طراحی سیستم خودرو متناسب با سوخت LNG» طرح دیگری است که در این خصوص نیز هم‌اکنون با شرکت ملی گاز ایران در حال مذاکره هستیم. خودروهای دیزلی هم‌اکنون با گازوئیل کار می‌کنند که این سوخت آلودگی‌های بسیاری به همراه دارد.

 

حاجی‌دولو خاطرنشان کرد: باک‌های سوخت CNG نیز خطرات زیادی مانند بزرگ بودن باک و احتمال انفجار دارند. مرکز تحقیقات گاز دانشگاه طی پیشنهادی به شرکت ملی نفت گاز ایران، مطرح کرده است که در این خصوص یک برنامه مطالعاتی طراحی و انجام شود و خودروهای CNG به LNG تبدیل و جایگاه‌های سوخت LNG نیز ایجاد شوند.