مردم به سود ۱۵ درصدی بانک‌ها هم راضی نیستند

مدیرعامل بانک شهر مردم به سود ۱۵ درصدی بانک‌ها هم راضی نیستند نیمه تمام ماندن ساماندهی بازار غیرمتشکل پولی و ادامه فعالیت مؤسسات اعتباری غیرمجاز، حرکت مستمر نقدینگی را از بانک‌های رسمی به بازار غیررسمی پول به جریان انداخته است. به گزارش مناقصه‌مزایده، حسین‌محمدپورزرندی، مدیرعامل بانک شهر در تشریح این‌که چرا بانک‌ها به سختی می‌توانند […]

مدیرعامل بانک شهر

مردم به سود ۱۵ درصدی بانک‌ها هم راضی نیستند

نیمه تمام ماندن ساماندهی بازار غیرمتشکل پولی و ادامه فعالیت مؤسسات اعتباری غیرمجاز، حرکت مستمر نقدینگی را از بانک‌های رسمی به بازار غیررسمی پول به جریان انداخته است.

به گزارش مناقصه‌مزایده، حسین‌محمدپورزرندی، مدیرعامل بانک شهر در تشریح این‌که چرا بانک‌ها به سختی می‌توانند نرخ‌های مورد توافق و ابلاغی شورای پول و اعتبار را برای سپرده‌ها رعایت کنند، به موارد متعددی اشاره کرد.

وی نقش مؤسسات اعتباری بدون مجوز را همچنان در مهاجرت منابع از بانک‌های رسمی به سمت بازار غیرمتشکل جدی و پررنگ ارزیابی می‌کند و در واکنش به این که بانک مرکزی معتقد است، بساط این مؤسسات جمع شده است، گفت: بانک مرکزی تلاش فراوانی برای ساماندهی بازار غیرمتشکل انجام داده و توفیقات درخور توجهی نیز داشته ولی این قبیل مؤسسات همچنان در بازار غیرمتشکل فعالیت دارند و برآورد من این است که هنوز ۲۵ تا ۳۰ منابع در اختیار مؤسسات است.

 رییس انجمن اقتصاد شهری ادامه داد: نرخ ابلاغی شورای پول و اعتبار برای سود سپرده‌ها در حال حاضر حداکثر ۱۵ درصد و نرخ علی‌الحساب برای تسهیلات ۱۸ درصد است ولی یک محاسبه ساده نشان می‌دهد در حال حاضر به‌طور متوسط هزینه‌های پایه‌ای هر بانک حدود ۵ درصد است.

پورزرندی در مورد قیمت تمام شده پول در شبکه بانکی گفت: قیمت تمام شده پول در حال حاضر حدود ۲۱ درصد است ولی پیش از این بالای ۲۴ تا ۲۵ درصد بود.

وی ادامه داد: واقعیت این است که کاهش تورم هنوز به صورت روشن برای افکار عمومی ملموس نیست به همین خاطر نرخ سود ۱۵ درصدی برای سپرده‌های یک ساله از سوی جامعه، نرخ سود مطلوبی تلقی نمی‌شود و صاحبان پول را به سپرده‌گذاری تحریک نمی‌کند. ناباوری نسبت به کاهش تورم و رسیدن آن به زیر ۱۰ درصد آنچنان قوی است که حتی نرخ سود ۲۰ درصدی اوراق مشارکت هم مردم را به خریدن این اوراق ترغیب نمی‌کند و مشتریان عمده اوراق، صندوق‌های سرمایه‌گذاری هستند. در چنین شرایطی به محض این‌که هر بانکی نرخ سود مصوب ۱۵ درصدی را اعمال کند با خروج منابع روبه‌رو می‌شود».

 

مدیرعامل بانک شهر گفت: در حال حاضر گرایش سپرده‌گذاران به استفاده از ظرفیت صندوق‌های سرمایه‌گذاری که بانک‌ها عامل آن‌‌ها هستند، زیاد شده است. نکته مهم این است که اگر کسی پول خود را در این صندوق‌‌ها سرمایه‌گذاری کند در واقع سپرده‌گذاری نکرده است و بانک‌ها تنها عامل جذب پول هستند. این منابع به صورت بسته‌ای توسط شرکت‌ها تأمین سرمایه در بورس استفاده می‌شود و بعضاً سود‌های خوبی هم حاصل و به سرمایه‌گذاران پرداخت می‌شود.