پرداخت ۱۱هزار میلیارد تومان تسهیلات بانکی به ۱۵هزار واحد صنعتی

وزیر صمت اعلام کرد پرداخت ۱۱هزار میلیارد تومان تسهیلات بانکی به ۱۵هزار واحد صنعتی تقاضامندیم وزارت راه در بهره‌برداری و یا نوسازی راه‌آهن کشور سفارشات خارجی خود را کاهش دهد. اگرچه وجود فاینانس برای خرید از خارج کشور رغبت ایجاد می‌کند. به گزارش مناقصه‌مزایده، محمدرضانعمت‌زاده با اشاره به این‌که این‌که ذوب آهن سرمنشأ تحولاتی بزرگ […]

وزیر صمت اعلام کرد

پرداخت ۱۱هزار میلیارد تومان تسهیلات بانکی به ۱۵هزار واحد صنعتی

تقاضامندیم وزارت راه در بهره‌برداری و یا نوسازی راه‌آهن کشور سفارشات خارجی خود را کاهش دهد. اگرچه وجود فاینانس برای خرید از خارج کشور رغبت ایجاد می‌کند.

به گزارش مناقصه‌مزایده، محمدرضانعمت‌زاده با اشاره به این‌که این‌که ذوب آهن سرمنشأ تحولاتی بزرگ در استان و کشور بوده است اظهار کرد: قرار بود درست یک سال پیش این ریل به بازار تحویل داده شود اما متأسفانه کمبود نقدینگی وجود داشت و منابع پیش‌بینی شده در سال ۹۳ حاصل نشد. پروژه کارخانه تولید ریل ملی بدون کمک تسهیلات بانکی اجرا شده است.

وی افزود: ریلی که تولید می‌شود با فولاد مورد تأیید شرکت راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران است.

وزیر صنعت، معدن و تجارت اضافه کرد: تیرآهن‌های بازپهن که با کمبود آن در کشور مواجهیم بلافاصله در همین خط تولید خواهد شد.

وزارت راه سفارشات خارجی‌ را کاهش دهد

وی با تقاضا از وزارت راه جهت استفاده از ریل تولید داخل در پروژه‌ها، اظهار کرد: تقاضامندیم وزارت راه در بهره‌برداری و یا نوسازی راه‌آهن کشور سفارشات خارجی خود را کاهش دهد. اگرچه وجود فاینانس برای خرید از خارج کشور انگیزه ایجاد می‌کند. امیدوارم طلسم خرید ریل از خارج از کشور شکسته شود و به سمت تولیدات داخلی، صادرات و بازاریابی حرکت کنیم.

نعمت زاده اضافه کرد: از ۳۳ طرحی که در راستای اقتصاد مقاومتی به وزارت صنعت، معدن و تجارت ابلاغ شده بود، تاکنون ۱۴ طرح به بهره‌برداری رسیده است که بهره‌برداری از کارخانه تولید ریل ملی در ذوب آهن اصفهان یکی از این طرح‌ها بوده است و امیدواریم تا پایان سال باقی طرح‌ها نیز به بهره‌برداری برسد.

نعمت زاده اضافه کرد: همچنین قرار بود ۵۰۰۰ طرح نیمه تمام نیز تکمیل شوند و به بهره‌برداری برسند که تاکنون ۲۹۰۰ طرح به بهره‌برداری رسیده و امیدواریم تا پایان سال بتوانیم تمام این ۵۰۰۰ طرح را تکمیل کنیم.

وزیرصنعت، معدن و تجارت اضافه کرد: تاکنون ۱۵۰۰۰ واحد صنعتی و تولیدی در کشور تسهیلات دریافت کرده‌اند و ۱۱ هزار میلیارد تومان از تسهیلات از طریق بانک‌ها تأمین شده است. از بانک‌ها تقاضامندیم با واحدهای صنعتی و تولیدی همکاری بیش‌تری داشته باشند و پیچ سختگیری را شل کنند.

احداث کارخانه‌های فولاد ‌در خارج از کشور

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: امروز شرکت‌های بسیاری در تایلند محصولات ایران را مصرف می‌کنند، بنابراین باید به منظور جلب رضایت مشتریان خارجی بسیار تلاش کنیم.

وزیر صنعت با بیان این‌که بازدید از این نوع فعالیت‌ها برای ما غرورآفرین است و افرادی مثل ما بیش‌تر قدر این فعالیت‌ها را می‌بیند و می‌فهمد، تصریح کرد: پروژه‌ای که در ذوب‌آهن افتتاح شد، در دوره دولت یازدهم پایه‌ریزی و به نتیجه رسیده است. این مسأله نشان می‌دهد که در مدت ۳ ساله می‌توان اقدام‌های بزرگ انجام داد در شرایطی که کشور با تحریم مواجه بود.

نعمت‌زاده با بیان این‌که باید از همه کسانی که در این مجتمع صنعتی تلاش می‌کنند، تشکر کنم، ادامه داد: امیدوارم به برنامه افق درازمدت نیز برسید. در بندرعباس نیز واحد ۱٫۲ میلیون تنی شمش راه‌اندازی شد و سال آینده نیز پروژه‌هایی داریم و هدفگیری این است که در ۶ الی ۷ سال آینده به ۵۰ میلیون تن فولاد خام برسیم.

وی با بیان این‌که در زمینه ورق بازار بسیار خوبی را داریم، گفت: امروز شرکت‌های بسیاری در تایلند محصولات ایران را مصرف می‌کنند، بنابراین باید به منظور جلب رضایت مشتریان خارجی بسیار تلاش کنیم.

وی با اشاره به ضرورت توجه به تبدیل انرژی‌خام به محصولات مختلف گفت: باید به‌جای این‌که انرژی خام را صادر کنیم، آن‌ها را تبدیل به محصولات باارزش کنیم. رهبر معظم انقلاب نیز همواره تأکید بسیاری بر اقتصاد مقاومتی داشته‌اند که یکی از نمونه‌هایش تکیه بر توان داخل است.

نعمت‌زاده گفت: در این زمینه یکی از سیاست‌های اقتصاد مقاومتی است و امیدوارم روزی برسد که کل خط تولید فولاد را در داخل تولید کنیم.

وی خاطرنشان کرد: امروز شرکت‌های ایتالیایی و آلمانی در اصفهان حضور پیدا کرده‌اند و سعی بر این داریم تا احداث کارخانه‌های فولاد را در خارج از کشور داشته باشیم.

وزیر صنعت، معدن و تجارت خاطرنشان کرد: به نظر من این کار شدنی است، زیرا کشور ما در بسیاری از از زمینه‌ها موفق بوده و معتقدم همان‌طور که فولاد مبارکه در چند جای کشور از تولید مواد اولیه فعال بودند در این زمینه نیز باید پیش‌قدم باشند.

وی اضافه کرد: باید توانمندی مهندسی و ساخت تجهیزات و بازاریابی و فروش در دنیا را گسترش دهیم، فضای بازی است و باید به آنچه داریم راضی نباشیم.

 

نعمت‌زاده افزود: در حال حاضر توان و ظرفیت کشور در بخش نیروی انسانی بسیار بالاست و اصفهان باید موتور نیروی محرکه برای کل کشور باشد.