محمد قرهداغلی -مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی، از سرمایهگذاری یک میلیارد دلاری دولت در حوزه ساخت و خرید شناور خبر داد و گفت: برخی از کشتیهای جدید در راه انتقال به کشور است. به گزارش مناقصهمزایده، علیاکبر صفایی؛ در نشست خبری با تشریح عملکرد دو ساله سازمان بنادر و دریانوردی افزود: در این دو سال […]
محمد قرهداغلی -مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی، از سرمایهگذاری یک میلیارد دلاری دولت در حوزه ساخت و خرید شناور خبر داد و گفت: برخی از کشتیهای جدید در راه انتقال به کشور است. به گزارش مناقصهمزایده، علیاکبر صفایی؛ در نشست خبری با تشریح عملکرد دو ساله سازمان بنادر و دریانوردی افزود: در این دو سال در موضوعات اقتصاد دریا فقط در بخش حملونقل دریایی ۱۸۹ هزار میلیارد ریال پروژه تحویل شده است. وی گفت: همزمان یک میلیارد دلار پروژه در موضوع ساخت و خریداری کشتی در دست اجرا است، به این معنا که کشتیهای زیادی برای دریاهای شمال و جنوب خریداری شده که برخی از شناورها وارد کشور شده و برخی از شناورهای خریداری شده در حال انتقال است. معاون وزیر راهوشهرسازی، خاطرنشان کرد: دولت در بخش نوسازی ناوگان اقدامات بسیار خوبی را در دست اجرا دارد. وی بیان داشت: دولت در موضوع پروژههای عمرانی که مربوط به ایجاد و توسعه بنادر کوچک است ۵۳۰ هزار میلیارد ریال پروژه در دست اجرا دارد، همزمان ۴۷۰ هزار میلیارد ریال سرمایهگذاری بخشخصوصی در بنادر در حال اجراست که در مجموع حدود یک هزار میلیارد ریال سرمایهگذاری دولت و بخشخصوصی در بنادر فعال است. صفایی؛ همچنین امسال را سال رشد عملیات بندری اعلام کرد و گفت: عملکرد تخلیه و بارگیری بنادر از ابتدای امسال تاکنون ۸۲ میلیون تن بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲٫۲ درصد رشد داشته است. وی اظهار داشت: فعالیت کانتینری هم امسال پنج درصد رشد داشته و همزمان آمار تراتزیت بنادر شمالی در خزر به ۳۹ درصد رسیده است. مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی، درباره جزئیات سرمایهگذاری یک میلیارد دلاری در حوزه تجهیزات دریایی، کشتیهای اقیانوسپیما و شناورهای دریایی، گفت: ۴۹ فروند از این کشتیها در داخل در حال ساخت است که شامل یدککش و لایروب و چهار فروند کشتی باری نیز در دریای خزر در حال ساخت است. وی خاطرنشان کرد: سرمایهگذاری کشتی باری هم توسط بخشخصوصی انجام شد و کشتیها خریداری شده یا در دست انتقال به کشور است. چندین فروند نفتکش هم برای پشتیبانی تجارت نفت کشور سفارش شده است. صفایی؛ درباره اینکه چند فروند از این کشتیها اقیانوسپیما هستند، گفت: از لاین کشتیهای اقیانوسپیما نیز ۳۳ فروندکشتی خریداری شده که یا وارد کشور شده یا در دست انتقال است. وی همچنین درباره میزان لایروبی دریای خزر با توجه به کاهش ورودی آب به این دریا از سمت روسیه گفت: طی دو سال اخیر به دلیل کاهش آب ورودی به دریای خزر، حجم لایروبی در بنادر شمالی کشور حدود ۱۳ درصد افزایش یافته است.
تخلیه و بارگیری ۲۶۰ میلیون تُن بار طی ۲سال
در ادامه، جلیل اسلامی؛ معاون سازمان بنادر و دریانوردی، گفت: در دو سال اخیر نزدیک به ۲۶۰ میلیون تن عملیات تخلیه و بارگیری در بنادر کشور انجام و ۳۲ هزار فروند کشتی فقط از ابتدای امسال وارد بنادر کشور شده است. اسلامی؛ افزود: ۸۲ میلیون تن کالا از ابتدای سال تا امروز در بنادر تخلیه و بارگیری شده است که رشد پنج درصدی نسبت به مدت مشابه پارسال نشان میدهد. وی گفت: در حوزه صادرات غیرنفتی، امسال افزایش ۴۰ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته را به ثبت رساندیم و در حوزه عملیات بندری مربوط به ترانزیت نفت نیز ۱۷ درصد رشد به ثبت رسید. اسلامی؛ با توضیح اینکه «کانتینر» شاخص بسیار مهمی در حوزه حملونقل بنادر است، ادامه داد: امسال رشد بیش از شش درصد در عملیات کانتینری به ثبت رسید. همزمان تعداد شناورهای وارد شده به کشور از ابتدای سال به ۳۲ هزار فروند کشتی رسیده که ۱۰ درصد رشد داشته است. وی بیان داشت: در دو سال اخیر ۴۰ میلیون تن کالای اساسی از مجموع هفت قلم کالای اساسی در بنادر کشور تخلیه و بارگیری شده است و ۱۵ میلیون تن ترانزیت در این مدت در حوزه بنادر به ثبت رسید. اسلامی؛ بابیان اینکه ظرفیت حمل کنونی در مسیر ترانزیتی بین هند و روسیه از مسیر ایران حدود ۱۰ میلیون تن کالاست افزود سال گذشته حدود یک میلیون و ۸۰۰ هزار تن ترانزیت در مسیر رفت و برگشت هند و روسیه صورت گرفته است، گفت: در مجموع از مسیر دریای خزر و کریدور شمال-جنوب حدود هشت میلیون تن ترانزیت صورت گرفته است. همچنین علی فتحی؛ معاون مهندسی و توسعه امور زیربنایی سازمان بنادر و دریا نوردی، گفت: مجموع سازمان بنادر در بخش زیرساختهای دریایی و بندری ۵۳هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری شده که ظرف امسال برخی از آنها به اتمام میرسد و برخی دیگر در سال آینده و ظرف دو سال آینده به اتمام میرسد. معاون مهندسی و توسعه امور زیربنایی سازمان بنادر و دریا نوردی، با بیان اینکه ۲۲ هزار میلیارد تومان برای اجرای ۳۱ پروژه نیاز است، افزود: سههزار و۹۰۰ میلیارد تومان پروژههای مردمی و توسعه بنادر کوچک در دست اجراست که این اقدام در جای خودش قابل توسعه است، علاوه بر توسعه در بنادر بزرگ در بنادر کوچک این سرمایهگذاری انجام شده است. وی ادامه داد: ۱۹۲ پروژه به ارزش ۹ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان قابلتوجه است و پروژهها به اندازه توان ملی در بخشهای مختلف در زنجیره تأمین انجام شده است. فتحی؛ گفت: ۴۹ فروند ساخت شناورها داریم که ارزش ریالی آنها ۱۴۲ میلیون یورو است و در تمامی ساخت آنها از توان داخلی استفاده شده که برای تقویت صنایع دریایی هم استفاده شده است.
دیدگاه بسته شده است.