دستگاه‌های نظارتی در مورد کارت‌های بازرگانی فرافکنی نکنند

عضو هیأت رییسه اتاق بازرگانی تهران دستگاه‌های نظارتی در مورد کارت‌های بازرگانی فرافکنی نکنند عضو هیأت رییسه اتاق بازرگانی تهران ضمن ارزیابی برخی مسایل به وجود آمده پیرامون کارت‌های بازرگانی از جمله کارت‌های اجاره‌ای و فرارهای مالیاتی تصریح‌ کرد: سازمان امور مالیاتی و گمرک نباید مسؤولیت و وظیفه نظارتی خود در زمینه کارت‌های بازرگانی را […]

عضو هیأت رییسه اتاق بازرگانی تهران

دستگاه‌های نظارتی در مورد کارت‌های بازرگانی فرافکنی نکنند

عضو هیأت رییسه اتاق بازرگانی تهران ضمن ارزیابی برخی مسایل به وجود آمده پیرامون کارت‌های بازرگانی از جمله کارت‌های اجاره‌ای و فرارهای مالیاتی تصریح‌ کرد: سازمان امور مالیاتی و گمرک نباید مسؤولیت و وظیفه نظارتی خود در زمینه کارت‌های بازرگانی را صرفاً متوجه اتاق بازرگانی کنند.

حامد واحدی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: موضوع کارت‌های بازرگانی و برخی مشکلاتی که درباره آن مطرح می‌شود -از جمله استفاده از کارت‌های اجاره‌ای- بحث جدیدی نیست و هر از چند گاهی مطرح می‌شود.

وی افزود: براساس نظام تجاری وقتی کسی ثبت شرکت انجام می‌دهد یعنی دارای شناسنامه حقوقی است. افرادی که می‌خواهند کار صادرات یا واردات انجام دهند در این روند بسیار طولانی گواهینامه کد مالیاتی و کد ارزش‌افزوده دریافت می‌کنند تا بتوانند فعالیت خود را انجام دهند، اما سؤال این است که وقتی این افراد مدارک لازم از سازمان امور مالیاتی و سایر دستگاه‌های مربوطه دریافت می‌کنند، آیا اتاق بازرگانی می‌تواند جلوی آن‌‌ها را بگیرد؟

عضو هیأت رییسه اتاق بازرگانی تهران درباره برخی کارت‌های بازرگانی شناسایی شده که مربوطه به افراد مسن و روستاییان بوده و از این کارت‌‌ها توسط برخی افراد سوءاستفاده شده است، گفت: کارت‌هایی که به عنوان کارت‌های افراد مسن مطرح شده، در یکی دو استان مثل بوشهر اتفاق افتاده است و به اتاق بازرگانی بوشهر هم توصیه‌هایی در این زمینه شده تا نظارت بیش‌تری داشته باشد، اما چنین مواردی را در استان‌هایی مثل تهران یا اصفهان نمی‌توان به راحتی پیدا کرد.

واحدی با بیان این‌که باید نظارت دقیق‌تری از طرف دستگاه‌های مربوطه بر کارت‌های بازرگانی صورت گیرد، ادامه‌ داد: سازمان امور مالیاتی و گمرک می‌توانند در این زمینه نظارت دقیق‌تری داشته باشند تا فضا به دست کسانی که فرار مالیاتی انجام می‌دهند نیفتد. البته اتاق‌های بازرگانی‌ هم باید نظرات بیش‌تری داشته باشند ولی نباید به گونه‌ای فرافکنی شود که مشکلاتی که مربوط به گمرک و سازمان امور مالیاتی است متوجه اتاق بازرگانی شود.

عضو هیأت رییسه اتاق بازرگانی تهران در بخش دیگری از صحبت‌های خود تصریح‌ کرد: یکی از پیشنهادات وزیر صنعت، معدن‌و تجارت این بود که افرادی که می‌خواهند کارت بازرگانی بگیرند دو یا ۳ سال سابقه فعالیت اقتصادی داشته باشند، اما سؤال این است که فردی که امروز می‌خواهد مثلاً واردات انجام دهد از کجا سابقه کاری بیاورد؟ مگر می‌توان به آن فرد گفت که نباید کار کنی و اول باید بروی دلالی انجام دهی تا سابقه کاری به دست آوری!؟ این برخلاف اشتغال‌زایی و مردمی شدن اقتصاد است.

وی همچنین با بیان راهکاری عنوان ‌کرد: اگر قرار است که تصمیم جدید در خصوص کارت‌های بازرگانی گرفته شود این امر تنها به اتاق بازرگانی مربوط نمی‌شود، بلکه باید کارگروهی از دستگاه‌های مربوطه اقتصادی با رویکرد اقتصاد مقاومتی، اشتغال‌زایی و شفافیت تشکیل شود و ساختاری را برای کارت‌های بازرگانی تعریف کنند.

 

به گزارش ایسنا، از مدتی پیش بار دیگر بحث کارت‌های اجاره‌ای و سوءاستفاده‌های میلیاردی به وسیله این کارت‌‌ها از افراد مسن و روستاییان در ازای مبالغ اندک مطرح شد. اتفاقی که باعث شده افراد اصلی که به وسیله این کارت‌‌ها واردات‌های بزرگی انجام داده‌اند فرار مالیاتی انجام دهند و هویتشان هم شناسایی نشود. به دنبال این موضوع غلامحسین‌شافعی، رییس اتاق بازرگانی ایران از تنظیم یک شیوه‌نامه جدید برای کارت‌های بازرگانی به منظور جلوگیری از سوءاستفاده‌های پیش آمده خبر داد.