وزارت ورزش یا وزارت جوانان؟ اگرچه مقنن در هنگام تشکیل وزارت ورزش و جوانان بر این نظر داشت که هر دو کفه «ورزش» و «جوانان» در این دستگاه تازه تأسیس به یک میزان مورد توجه قرار گیرد؛ اما ناظران بر این باورند که کفه ورزش همواره سنگینتر بوده و امور جوانان مورد بیتوجهی قرار گرفته […]
وزارت ورزش یا وزارت جوانان؟
اگرچه مقنن در هنگام تشکیل وزارت ورزش و جوانان بر این نظر داشت که هر دو کفه «ورزش» و «جوانان» در این دستگاه تازه تأسیس به یک میزان مورد توجه قرار گیرد؛ اما ناظران بر این باورند که کفه ورزش همواره سنگینتر بوده و امور جوانان مورد بیتوجهی قرار گرفته است.
به گزارش خانهملت، وزارت ورزش و جوانان از آن جمله وزارتخانههای تازهتأسیسی است که به دنبال مصوبه مجلس در راستای ادغام سازمان تربیت بدنی و سازمان ملی جوانان در تاریخ ۸ دیماه ۱۳۸۹ ایجاد شد.
یکی از دلایل این کار از نظر مجلس هشتمیها آن بود که امورات مربوط به ورزش و جوانان را زیر نظر چشم ناظر مجلس شورای اسلامی بیاورند و همچنین دستگاهی را به صورت مستقیم متولی این کار قرار دهند تا شاید نتیجه بهتری از نظر مدیریت اجرایی در این دو حوزه مهم کشور حاصل شود.
اما در کمتر از ۶ سالی که از عمر این وزارتخانه میگذرد، کارنامه کاری آن حداقل در حوزه جوانان مفید و کارآمد نبوده است.
برخی منتقدان سنگینی سایه پر ابهت ورزش بر جوانان را دلیل آن میدانند و عدهای دیگر نیز میگویند تعدد دستگاههای مرتبط با برنامهریزی و مدیریت در حوزه جوانان باعث شده است که وزارت ورزش و جوانان نتواند به تنهایی باری از مشکلات این قشر عظیم از جامعه را بردارد.
نمایندگان مجلس دهم در گفتوگو با خانه ملت به آسیبشناسی در این خصوص پرداختند و در آستانه تصدی وزیر جدید بر مسند این وزارتخانه، دغدغههای خود را در این باره مطرح کردند که در ادامه میآید:
سیاستهای مرتبط با حوزه جوانان کمتر تبیین شده است
نماینده دیر، کنگان، جم و عسلویه در مجلس معتقد است وزارت ورزش و جوانان با برنامهریزی، نظارت و هماهنگی بین دستگاهها در حوزه جوانان میتواند تأثیر بهسزایی در رفع مشکلات این بخش از جامعه بگذارد.
سکینه الماسی با اشاره به اینکه متأسفانه در وزارت ورزش و جوانان بیشتر به ورزش پرداخته شده و امور مرتبط با جوانان از نظرها دور مانده است، گفت: با توجه به انتخاب وزیر جدید برای وزارت ورزش و جوانان، انتظار میرود تا به مطالبات و نیازهای جوانان توجه بیشتری انجام شود.
نماینده دیر، کنگان، جم و عسلویه در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بحرانهای کنونی مانند بحران اقتصادی و غیره، جامعه جوان کشور را تحت تأثیر قرار میدهد، اظهار کرد: وزارت ورزش و جوانان وظیفه ایجاد اشتغال را برعهده ندارد ولی با توجه به وظیفه برنامهریزی، نظارت و هماهنگی بین دستگاهها در حوزه جوانان میتواند تأثیر بهسزایی در رفع مشکلات این بخش از جامعه داشته باشد.
وی ضمن تأکید بر اینکه جوانان در حوزه مادی نیاز به اشتغال، مسکن، تحصیل و… دارند، افزود: جوانان در حوزه معنوی نیاز به ازدواج و غیره دارند که توجه به این بخش نیز باید در دستورکار مسؤولان باشد.
الماسی با اشاره به اینکه از زمانی که سازمان تربیت بدنی و سازمان ملی جوانان ادغام شدند، سیاستهای مرتبط با حوزه جوانان کمتر تبیین شده و نسبت به آن کمتر بها داده شده است، ادامه داد: متأسفانه دستگاههای تابعه نیز در این خصوص کمتر اقدام خاصی انجام دادهاند.
این نماینده مردم در مجلس با بیان اینکه هم اکنون امکان تفکیک وزارت ورزش و جوانان وجود ندارد و باید روند فعلی امور طی شود، اظهار کرد: بجای جدا کردن دو حوزه ورزش و جوانان، باید اقدام عملی در حوزه جوانان انجام شود و در این میان سیاستگذاریهای حوزه جوانان مورد توجه بیشتر قرار بگیرد.
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، خاطرنشان کرد: جوانان ظرفیتهای بسیاری برای توسعه کشور دارند؛ لذا باید با برنامهریزی و سیاستگذاری از حداکثر توان آنها بهره برد.
ضرورت جدایی وزارت ورزش از جوانان بیشتر حس میشود
عضو هیأت رییسه فراکسیون ورزش مجلس اعتقاد دارد امروزه عرصه ورزش نسبت به حوزه جوانان مورد توجه بیشتری قرار میگیرد و جوانان فراموش شدهاند از این رو باید نیازها و خواستههای جوانان شناسایی شود.
یوناتن بتکلیا با اشاره به اینکه امروزه در وزارت ورزش و جوانان به عرصه ورزش نسبت به حوزه جوانان توجه بیشتری میشود و جوانان فراموش شدهاند، گفت: متأسفانه اقدام مؤثری از سوی مسؤولان در خصوص جوانان انجام نشده است.
نماینده آشوریان و کلدانی در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه در خصوص تجمیع عرصه ورزش با جوانان مخالف بوده و نباید این مهم رخ میداد، اظهار کرد: هم اکنون ضرورت جدایی وزارت ورزش از جوانان بیشتر حس میشود.
وی با بیان اینکه جوانان در عرصههای اجتماعی، فرهنگی و غیره از فعالیت محروم شدهاند، ادامه داد: امروزه بیشترین قشر جمعیتی کشور را جوانان تشکیل میدهند از این رو باید نسبت به آنها دیدگاه جامعی از سوی مسؤولان وجود داشته باشد.
عضو هیأت رییسه فراکسیون ورزش مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه امروزه جوانان دغدغههای زیادی دارند که باید برای رفع آنها تدبیر ویژهای اندیشیده شود، تصریح کرد: متأسفانه در مواجهه با مطالبات جوانان مقداری سهلانگاری صورت گرفته از این رو نمایندگان مجلس شورای اسلامی باید با تصویب قوانین مربوط به این حوزه نسبت به رفع مشکلات کنونی اقدام کنند.
بتکلیا با بیان اینکه امروزه موضوعاتی مانند تأمین مسکن، اشتغال و ازدواج از جمله مهمترین مشکلات حوزه جوانان محسوب میشود، اظهار کرد: متأسفانه افزایش سن ازدواج به دلیل تأمین نشدن امکانات و آسان نبودن شرایط است از این رو اگر مجموعه مشخصی در خصوص جوانان تصمیمگیری میکرد، دغدغههای مذکور کمرنگتر میشد.
نماینده آشوریان و کلدانی در مجلس شورای اسلامی ضمن تأکید بر اینکه باید نیازها و خواستههای جوانان شناسایی شود، خاطرنشان کرد: باید با برنامهریزی مناسب، آسیبهای موجود در حوزه جوانان را کاهش داد و شرایط رشد و تعالی این قشر را در جامعه فراهم کرد.
وزارت ورزش و جوانان وارث سیاستگذاریهای اشتباه گذشته است
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با اشاره به اینکه متأسفانه وزارت ورزش و جوانان در چند سال گذشته نسبت به تحقق امور و دغدغههای حوزه جوانان موفق نبوده، این وزارتخانه را وارث سیاستگذاریهای اشتباه گذشته دانست.
زهرا ساعی در گفتوگو با خانه ملت با اشاره به اینکه متأسفانه وزارت ورزش و جوانان در چند ۳ سال گذشته نسبت به تحقق امور و دغدغههای حوزه جوانان موفق نبوده است، گفت: متأسفانه مطالبات جوانان در دولت گذشته نیز مورد توجه قرار نگرفت.
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ایران در فرصت پنجره طلایی به سر میبرد زیرا بیشترین میزان جمعیت را جوانان تشکیل میدهند، اظهار کرد: با نگاهی به حوزههای فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و غیره میتوان دریافت که جوانان مطالبات و نیازهای مختلفی دارند که باید مورد توجه قرار بگیرد اما باید اذعان کرد بسترسازی مناسب و برنامهریزی برای تحقق آنها وجود ندارد.
وی با اشاره به اینکه اشتغال، ازدواج، مسکن و غیره از جمله نیازهای اساسی و دغدغههای جدی کنونی حوزه جوانان به شمار میرود، ادامه داد: وزارت ورزش و جوانان وارث سیاستگذاریهای اشتباه گذشته است و هم اکنون جوانان از شرایط ناراضی هستند و حداقل سقف مطالباتشان برآورده نشده است.
ساعی ضمن تأکید بر اینکه وزارت ورزش و جوانان در حوزه ورزش هم نتوانسته به عملکرد قابل قبولی دست یابد، تصریح کرد: بنابراین باید اذعان کرد ادغام سازمان تربیت بدنی و سازمانی ملی جوانان به صلاح نبود و هم اکنون وزارتخانه مذکور باید به سمت تفکیک شدن حرکت کند.
این نماینده مجلس اظهار کرد: بودجه کنونی حوزه جوانان نسبت به نیازها کفایت نمیکند لذا منابع اندک آسیب بزرگی برای جوانان به عنوان قشر خاص جامعه است.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه مدیریت امور جوانان از اهمیت بالایی برخوردار است، خاطرنشان کرد: یکی از پیشنهادات برای رفع مشکلات حوزه جوانان، ایجاد وزارتخانه جوانان است تا بتوان به صورت تخصصی به مسایل پیرامون این قشر از جامعه پرداخت.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.