معاون سازمان محیط زیست تصریح کرد هیچ مجوز جدیدی برای بهرهبرداری از جنگل صادر نخواهد شد هیچ مجوز جدیدی برای بهرهبرداری از جنگل صادر نخواهد شد و بهرهبرداریهای پیشین نیز طی چند سال آینده به صفر خواهد رسید. به گزارش مهر، فرهاد دبیری، معاون محیطزیست طبیعی سازمان حفاظت محیطزیست ضمن اشاره به نامه وزیر کشاورزی […]
معاون سازمان محیط زیست تصریح کرد
هیچ مجوز جدیدی برای بهرهبرداری از جنگل صادر نخواهد شد
هیچ مجوز جدیدی برای بهرهبرداری از جنگل صادر نخواهد شد و بهرهبرداریهای پیشین نیز طی چند سال آینده به صفر خواهد رسید.
به گزارش مهر، فرهاد دبیری، معاون محیطزیست طبیعی سازمان حفاظت محیطزیست ضمن اشاره به نامه وزیر کشاورزی برای توقف بهرهبرداری از جنگلها اعلام کرد: تلاشهای طولانی مدتی برای متوقف شدن بهرهبرداری از جنگلهای کشور در جریان بود که سرانجام وزیر کشاورزی در نامهای به رییس سازمان جنگلها وضعیت بهرهبرداری از جنگلهای کشور را روشن کرد.
دبیری افزود: متولی اصلی جنگلهای کشور سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری است، اما سازمان محیطزیست با توجه به مسؤولیت کلی که در زمینه حفاظت از منابع طبیعی و تنوع زیستی دارد با همکاری سازمان جنگلها در محدود کردن بهرهبرداری از جنگل فعالیت میکند.
وی تصریحکرد: اخیراً وزیر جهاد کشاورزی طی نامه به رییس سازمان جنگلها دستوری صادر کرد که در چندین بند آن تکلیف وضعیت بهرهبرداری از جنگلها روشن شده است.
به گفته وی توقف بهرهبرداری که تعهدی ایجاد نکرده است، عدم واگذاری عرصههای جنگلی برای بهرهبرداریهای بعدی، ایجاد تسهیلات لازم برای واردات چوب به هر قیمتی که بتواند زمینه کاهش قاچاق چوب را فراهم کند و سایر تمهیدات و در نهایت در مراحل بعد، توقف بهرهبرداری از جنگلها به ویژه جنگلهای هیرکانی برخی از مباحث این نامه است.
معاون محیطزیست طبیعی سازمان حفاظت محیطزیست تأکیدکرد: سازمان جنگلها هیچ مخالفتی با اجرای این طرح ندارد و با کلیات طرح توقف بهرهبرداری از جنگل موافق است، اما اجرای این طرح باید قدم به قدم پیش رود و از استان گیلان آغاز شود.
دبیری گفت: چون وضعیت جنگلهای ما چندان مناسب نیست و محدوده کمی از کشور ما به عرصههای جنگلی به ویژه جنگلهای هیرکانی اختصاص دارد، بنابراین اگر بخواهیم این میزان محدوده را حفظ کنیم راهی جز توقف بهرهبرداری نداریم. سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری به عنوان متولی اصلی اجرای این برنامه، در حال برنامهریزی برای تعیین زمان اجرای آن است، حال در برنامه توقف مطلق بهرهبرداری از جنگلها و این که چهزمانی به آن برسیم، نیاز به مطالعه بیشتری دارد اما با توجه به مصوبه اخیر هیأت وزیران، هیچ نوع بهرهبرداری جدیدی از جنگلها صورت نخواهد گرفت و هیچ نوع قرارداد جدیدی منعقد نشده است، آنچه باقی میماند در واقع طرحهای بهرهبرداری گذشته است.
وی در پاسخ به اینکه چه زمان میتوان طرحهای موجود را نیز متوقف کرد، گفت: این طرحها زمان مشخصی دارد و به محض اینکه تمام شوند، بهرهبرداری نیز متوقف میشود. البته برای این که طرحهای در حال اجرا هم متوقف شود، مذاکرات زیادی صورت گرفته است، سازمان جنگلها مراتع و آبخیزداری معتقد است وسعت محدودههای جنگلی که این طرحها در آنها در حال اجرا است، به نسبت طرحهایی که در آینده قرار بود واگذار شود، بسیار کمتر است، یعنی در حدی نیستند که اثرگذار باشند، دولت تلاش دارد شرایط برای واردات چوب را هم تسهیل کند بر این اساس با توجه به این که طی چند سال آینده طرحهای موجود هم به پایان خواهند رسید که اگر بتوانیم آنرا عملیاتی کنیم بعد از چند سال به نقطه صفر خواهیم رسید.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.