تعیین ۱۰ طرح مشترک همکاری علمی و فناوری بین ایران و چین

معاون امور بین‌الملل معاونت علمی ریاست‌جمهوری اعلام کرد تعیین ۱۰ طرح مشترک همکاری علمی و فناوری بین ایران و چین معاون امور بین‌الملل و تبادل فناوری معاونت علمی‌وفناوری ریاست‌جمهوری از تعیین ۱۰ طرح مشترک همکاری در حوزه علمی و فناوری بین ایران و چین خبر داد. به گزارش ایسنا، علی‌مرتضی ‌بیرنگ در خصوص دستاوردهای سفر […]

معاون امور بین‌الملل معاونت علمی ریاست‌جمهوری اعلام کرد

تعیین ۱۰ طرح مشترک همکاری علمی و فناوری بین ایران و چین

معاون امور بین‌الملل و تبادل فناوری معاونت علمی‌وفناوری ریاست‌جمهوری از تعیین ۱۰ طرح مشترک همکاری در حوزه علمی و فناوری بین ایران و چین خبر داد.

به گزارش ایسنا، علی‌مرتضی ‌بیرنگ در خصوص دستاوردهای سفر معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری در راس یک هیأت بلندپایه علمی و فناوری به چین، گفت: همکاری‌های علمی و فناورانه بین ایران و چین از اردیبهشت ماه سال گذشته و در پی سفر پروفسور چونلی‌بای رییس آکادمی چین به تهران و آشنایی وی با ظرفیت‌های علمی و فناورانه ایران تسریع شد.

وی افزود: پس از بازدیدهایی که پروفسور بای از دستاورهای علمی و فناورانه ایران داشت، مقرر شد که کشور ایران و چین به یک مکانیزم همکاری مشترک برسند که در نهایت به تشکیل صندوق مشترک علمی راه ابریشم منتهی شد.

وی تصریح کرد: براساس تفاهم‌نامه‌ای که سال گذشته توسط دکترستاری و پروفسور بای در حضور رؤسای جمهوری ایران و چین، برای ایجاد صندوق علمی «راه ابریشم» به امضا رسید، این صندوق در سال نخست فعالیت خود، پس از فراخوان پروژه‌های مشترک فناوری بین دو کشور، از بین طرح‌های دریافتی، ۱۰ پروژه برای همکاری دو کشور ایران و چین انتخاب کرد که در این سفر، عناوین پروژه‌ها و سازوکار حمایتی آن‌ها رسماً اعلام شد.

معاون امور بین‌الملل و تبادل فناوری معاونت علمی‌وفناوری ریاست‌جمهوری افزود: از این ۱۰ پروژه، ۵ پروژه در حوزه تحقیق و توسعه و ۵ پروژه در قالب کارگاه‌های آموزشی بود که در سفر معاون علمی و فناوری رییس‌جمهور مقرر شد این پروژه‌ها در سال ۲۰۱۷ اجرایی شوند.

به گفته بیرنگ، همکاری میان آکادمی علوم چین و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اسلامی ایران در حوزه‌های مختلف علمی از جمله نانوتکنولوژی، علوم و فناوری‌های شناختی، انرژی‌های نو و تجهیزات پزشکی است و مکانیزم حمایت از این پروژه‌ها، هدف تشکیل صندوق مشترک با نام صندوق علمی راه ابریشم بوده است.

بیرنگ با اشاره به بازخوردهای مثبت اجرای صندوق راه ابریشم، گفت: قرار بر این شد که تا سال ۲۰۱۸ ظرفیت‌های آن از طرف دو کشور دو برابر افزایش یابد.

معاون امور بین‌الملل و تبادل فناوری معاونت علمی‌وفناوری ریاست‌جمهوری افزود: در سفر اخیر معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری طرف چینی تأکید کرد که تعاملات یک سال گذشته دو کشور نتایج خوبی داشته و ایران را به عنوان یک قدرت استراتژیک علمی معرفی کرد.

ایجاد پارک فناوری مشترک میان معاونت علمی و وزارت علوم چین

وی در ادامه گفت: در دومین روز سفر، معاون علمی و فناوری رییس‌جمهور دیداری مثبت و سازنده با وان‌گنگ، وزیر علوم و تکنولوژی چین داشت و در این دیدار درباره مباحث مختلف علمی و فناوری و همکاری‌های دوجانبه بحث و گفت‌وگو شد.

معاون امور بین‌الملل و تبادل فناوری معاونت علمی خاطرنشان کرد: این دیدار پیرو تفاهمنامه ایجاد پارک فناوری مشترک میان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و وزارت علوم و تکنولوژی جمهوری خلق چین است که در سفر سال گذشته رییس‌جمهوری این کشور به ایران به امضا رسیده بود.

وی اظهار کرد: در مذاکرات انجام شده مقرر شد با توجه به ظرفیت‌های کشور چین در حوزه اقتصادی و این‌که شرکت‌های چینی زیادی در حوزه بازرگانی با ایران همکاری می‌کنند، زمینه همکاری این شرکت‌ها با طرفهای ایرانی در حوزه علمی و فناوری و تحقیقات مشترک نیز فراهم شود و پیشنهاد ایجاد یک پارک مشترک با چین در راستای اجرای این سیاست بوده است.

بیرنگ تصریح کرد: با توجه به تجارب چین در ایجاد پارک‌های فناوری مشترک با سایر کشور‌ها و با عنایت به موفقیت‌های به دست آمده در پارک فناوری پردیس معاونت علمی‌وفناوری ریاست‌جمهوری، موضوع ایجاد پارک فناوری‌های پیشرفته با مشارکت طرف چینی در خلال سفر رییس‌جمهوری این کشور در سال ۱۳۹۴ مطرح و توافقنامه آن امضا شد و در پی ملاقات مذکور روند اجرایی آن تسریع شد.

درخواست طرف چینی از ایرانی‌‌ها برای ادامه تحصیل در دانشگاه‌های چین

وی خاطرنشان کرد: در مذاکرات صورت گرفته طرف چینی پیشنهاد داد که یک مرکز نوآوری و تحقیقات مشترک با محوریت آکادمی علوم چین راه‌اندازی شود که مورد استقبال طرف ایرانی قرار گرفت.

بیرنگ اظهار کرد: در جلسه‌ای با وزیر علوم چین توافق شد یک گروه کاری مشترک از دو کشور معرفی شود تا موضوعات و توافقات صورت گرفته و موضوعات پیش‌بینی شده را به صورت مستمر پیگیری کنند.

معاون امور بین‌الملل و تبادل فناوری معاونت علمی‌فناوری ریاست‌جمهوری تصریح کرد: طرف چینی در خواست کرد که زمینه ارتباط متخصصان دو طرف بیش‌تر فراهم شود و ایرانی‌‌ها برای ادامه تحصیل به چین اعزام شوند.

وی با اشاره به بازدیدهای معاون علمی و فناوری رییس‌جمهور در چین، گفت: معاون علمی و فناوری رییس‌جمهور از برخی زیرساخت‌های مهم توسعه فناوری در چین بازدید کرد که در این میان می‌توان به بازدید از مرکز بین‌المللی فناوری «زی‌پارک»، بزرگ‌ترین پارک فناوری چین اشاره کرد.

به گفته بیرنگ، بازدید از پارک صنعتی سوژو که ۹۰ شرکت برتر دنیا در آن مستقر است و بخش‌های تخصصی مختلف تکنولوژیک دارد نیز دیگر بازدیدی بود که معاون علمی و فناوری رییس‌جمهور داشت.

 

بر اساس این گزارش، سوم آبان ماه امسال معاون علمی و فناوری رییس‌جمهور در راس یک هیأت عالی‌رتبه علمی و فناوری به دعوت پروفسور چونلی‌بای رییس آکادمی علوم چین به این کشور سفر کرد و در این سفر ۱۰ پروژه برای سرمایه‌گذاری مشترک ایران و چین مشخص شد، همچنین دیدار با وان گنگ، وزیر علوم و تکنولوژی چین و بازدید از مهم‌ترین قطب فناوری پیشرفته چین و پارک صنعتی سوژو از دیگر برنامه‌های این سفر بود.