کلی‌گویی برخی مسؤولان درباره میزان اکتشافات معدنی

کره‌ای مطرح کرد کلی‌گویی برخی مسؤولان درباره میزان اکتشافات معدنی در چند سال اخیر بار‌ها و بار‌ها از سوی برخی مسؤولان مطرح شده است که تنها ۷ درصد مساحت کشور مورد اکتشاف قرار گرفته و ۹۳ درصد دیگر بدون کار اکتشافی باقی مانده است. با این وجود تاکنون کسی خواستار شفاف‌سازی و ارایه منبع این […]

کره‌ای مطرح کرد

کلی‌گویی برخی مسؤولان درباره میزان اکتشافات معدنی

در چند سال اخیر بار‌ها و بار‌ها از سوی برخی مسؤولان مطرح شده است که تنها ۷ درصد مساحت کشور مورد اکتشاف قرار گرفته و ۹۳ درصد دیگر بدون کار اکتشافی باقی مانده است. با این وجود تاکنون کسی خواستار شفاف‌سازی و ارایه منبع این آمار نشده است.

 رییس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی در پاسخ به این سؤال که آیا شما هم این آمار را که تنها ۷ درصد از کل مساحت کشور مورد اکتشاف قرار گرفته و ۹۳ درصد دست نخورده باقی مانده است را قبول دارید یا خیر، توضیح داد: باید از کسی که این آمار را ارایه داده پرسید، منظورش چیست. با یک جستجوی ساده روی اینترنت می‌توان متوجه شد که در کشورهای دیگر چقدر کار اکتشافی و در چه سطوحی انجام شده است.

به گزارش ماین‌نیوز، محمدتقی کره‌ای افزود: اینگونه نیست که ما به صورت کلی بگوییم مثلاً فقط در ۷ درصد از کل مساحت کشور کار اکتشافی صورت گرفته است. بلکه باید دقیقاً مشخص شود که منظور از کار اکتشافی، اکتشاف در چه سطحی و از چه نوعی است. بنابراین کلی‌گویی در این زمینه نادرست است.

وی ادامه داد: به عنوان مثال از بعد ژئوفیزیک هوایی در مقیاس ملی یا منطقه‌ای کل کشور در سال ۱۳۵۲ تحت‌پوشش قرار گرفته است. برای اکتشاف معادن پنهان که فواصل خطوط پرواز باید ۲۵۰ متر و ارتفاع ۴۰ متر باشد نیز به صورت پراکنده کار شده و حدود ۲۰ درصد از مساحت کشور از این نظر تحت‌پوشش قرار گرفته است.

وی اضافه کرد: ژئوفیزیک هوایی ۲۵۰ هزار تا یک میلیونیوم به صورت کامل کار شده است. بنابراین در حال حاضر از نظر اطلاعات و اکتشافات سطحی مشکلی نداریم اما از نظر اکتشافات عمقی در ابتدای راه هستیم.

 

به نظر می‌رسد اظهارنظر برخی مسؤولان در حوزه اکتشاف باید دقیق‌تر صورت بگیرد تا از بروز هرگونه برداشت اشتباه و ایجاد شبهه جلوگیری شود. بنابراین اکتشاف فرایندی است که دارای سطح و مراحل مختلفی بوده و از صفر شروع شده و تا قبل از مرحله بهره‌برداری ادامه دارد. البته حتی در حین بهره‌برداری نیز اکتشافات به صورت همزمان برای توسعه ذخیره ادامه خواهد داشت. بنابراین این‌که به صورت کلی گفته شود فقط ۷ درصد از کل مساحت کشور مورد اکتشاف قرار گرفته و ۹۳ درصد دست‌نخورده باقی مانده اظهارنظر علمی نیست و باید به صورت دقیق نوع و سطح اکتشاف اعلام شود.