گاهی بانک‌ها دولت را زمین می‌زنند

گاهی بانک‌ها دولت را زمین می‌زنند رییس کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: امروز نه تنها بانک‌ها، کارخانه و مؤسسه‌ای را زمین می‌زنند بلکه گاهی وزیر و دولت را هم زمین می‌زنند. به گزارش ایسنا، نصرا…پژمانفر در مراسم افتتاح صندوق قرض‌الحسنه امداد ولایت کمیته امداد امام‌خمینی(ره) اظهار کرد: امروز گاهی دولت‌‌ها هم توان مدیریت بانک‌ها را ندارند […]

گاهی بانک‌ها دولت را زمین می‌زنند

رییس کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: امروز نه تنها بانک‌ها، کارخانه و مؤسسه‌ای را زمین می‌زنند بلکه گاهی وزیر و دولت را هم زمین می‌زنند.

به گزارش ایسنا، نصرا…پژمانفر در مراسم افتتاح صندوق قرض‌الحسنه امداد ولایت کمیته امداد امام‌خمینی(ره) اظهار کرد: امروز گاهی دولت‌‌ها هم توان مدیریت بانک‌ها را ندارند و این موضوع موجب آسیب‌های فراوانی شده است.

وی ادامه داد: به این دلیل که نتوانسته‌ایم نظام بانکی‌ را اصلاح کنیم و نظام بانکی نقش درستی را در اقتصاد ایفا کند، نظام بانکی به عنوان جریان‌ساز برای بسیاری از آسیب‌های اجتماعی و اقتصادی متأسفانه نقش بدی را ایفا کرده است.

رییس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی افزود: امروزه بانک‌ها به جای این‌که ظرفیتی برای حل مسایل داشته و در خدمت صنعت، کشاورزی و خدمات باشند به بنگاه اقتصادی تبدیل شده‌اند و خود بانک‌ها رسالت پیدا کردند، آن‌‌ها در جهت افزایش سرمایه و توسعه ظرفیت‌هایشان موجب شدند بسیاری از ظرفیت‌های متفاوت در زمینه‌های مختلف آسیب ببیند.

پژمانفر عنوان کرد: متأسفانه امروز می‌بینیم که کارخانه‌های بزرگی به دلیل پرداخت نکردن معوقات تعطیل شده‌اند و چند هزار کارگر به جامعه بیکار کشور اضافه شده‌اند، این موضوع ضعفی است که در سیستم بانکی کشور وجود دارد زیرا بانک‌ها خود را هدف و اصیل دانسته‌اند.

وی تصریح کرد: امروز نه تنها بانک‌ها کارخانه و مؤسسه‌ای را زمین می‌زنند بلکه گاهی وزیر و دولت را هم زمین می‌زنند، امروز گاهی دولت‌‌ها هم توان مدیریت کردن بانک‌ها را ندارند و این موضوع موجب آسیب‌های فراوانی شده است.

رییس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بخشی از مسأله، موضوع اصلاح قانون نظام بانکی است که در مجلس نهم مباحث را آماده کرده بودیم، اما متأسفانه به دلیل فشارهایی از جانب دولت نه تنها این دولت بلکه دولت‌های گذشته هم این نظر را داشتند و نتوانست به مجلس راه پیدا کند در حال حاضر لایحه آماده شده و امیدواریم بتوانیم از لحاظ قانونی تغییراتی در سیستم‌ نظام بانکداری بدهیم، طرح خوبی است و امیدواریم بتواند نقش‌آفرین باشد.

پژمانفر افزود: یکی از ابزارهایی که می‌تواند به این قضیه کمک کند مشارکت گرفتن از مردم و حل کردن معضل به دست آنان است، در گفتمان انقلاب اسلامی تمام مسایل را با ظرفیت مردم حل کردیم و به‌طور مثال جنگ با ظرفیت مردم حل شد و بخشی از امدادرسانی را امروز به ظرفیت مردم انجام می‌دهیم.

وی با بیان این‌که شاید بزرگ‌ترین و مهم‌ترین مشکلات کشور را با استفاده از ظرفیت مردم حل کرده‌ایم، یادآور شد: در مسأله حل مشکلات بانکی هم باید به سراغ مردم برویم و به آنان نشان دهیم در مسیر نظام بانکداری چه اتفاقی در حال رخ دادن است و نهایتاً خود مردم هستند که در این قضیه آسیب می‌بینند، سوق دادن سرمایه مردم در اینجا شکل می‌گیرد که به سمت جریان‌های سازنده و مؤثر واقع شود.

رییس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در خصوص صندوق قرض‌الحسنه امداد ولایت، گفت: در جلسه‌ای که رییس کمیته امداد امام‌خمینی(ره) کشور به مجلس آمده بود، عنوان کردیم از صندوق قرض‌الحسنه امداد ولایت حمایت‌های لازم را انجام می‌دهیم و حتی در مجوز‌ها و توسعه دادن شعبه‌ها کمک خواهیم کرد.

وی افزود: همچنین به رییس صدا و سیما گفته‌ایم که بخش تبلیغات برای پاگرفتن صندوق و شناختن آن به مردم بسیار کمک‌کننده است، باید روی این موضوع که مردم می‌توانند با سرمایه اندک خود در اینجا کارهای بزرگی را انجام دهند کار کنیم.

پژمانفر تصریح کرد: مسؤولان باید به صندوق قرض‌الحسنه امداد ولایت به عنوان یک جریان فرهنگی نگاه کنند، زیرا در اینجا بحث اقتصادی مطرح نیست، امروز می‌توانیم بسیاری از خدمات خود را در این قالب انجام دهیم، از هیچ حمایتی دریغ نخواهیم کرد، پای کار هستیم و جریان کاملاً قرض‌الحسنه است حتی این‌که سپرده‌گذاری انجام شود و زمان بگذرد تا وام دریافت شود برداشته شده و کار قرض‌الحسنه واقعی انجام می‌شود.

وی اضافه کرد: باید تأسف خورد که بعضی با برداشتن این علم سوءاستفاده‌هایی کرده‌اند یعنی مسایل را به عنوان قرض‌الحسنه مطرح کردند، اما کارهایی انجام داده‌اند که آسیب‌زا بوده؛ بنابراین باید از این اقدام مراقبت کنیم اگر این اقدام مراقبت نشود، بسیاری از افراد دوست دارند این کار مانند بسیاری از کار‌ها زمین بخورد.

 

رییس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بنابراین نباید اجازه دهیم اعتراضی برای این حرکت زمینه‌سازی شود، این مراقبت کردن و شفاف بودن تمام فرایند‌ها برای گروهی که پیگیر مسأله هستند کمک می‌کند که اتفاقات خوبی در جامعه توسعه پیدا کند.