تاجیکستان در سراشیبی وصول مطالبات شرکت‌ها و پیمانکاران ایرانی

وزیرنیرو وعده داد تاجیکستان در سراشیبی وصول مطالبات شرکت‌ها و پیمانکاران ایرانی وزیر نیرو گفت: قطعی ارتباط شبکه برق تاجیکستان با سایر جمهوری‌های شوروری سابق، مشکلاتی برای صادرات برق این کشور و در نتیجه پرداخت مطالبات شرکت‌ها و پیمانکاران ایرانی رقم زده است. به گزارش ایرنا، «حمید چیت‌چیان» دیروز در پایان آیین گشایش اجلاس یازدهم […]

وزیرنیرو وعده داد

تاجیکستان در سراشیبی وصول مطالبات شرکت‌ها و پیمانکاران ایرانی

وزیر نیرو گفت: قطعی ارتباط شبکه برق تاجیکستان با سایر جمهوری‌های شوروری سابق، مشکلاتی برای صادرات برق این کشور و در نتیجه پرداخت مطالبات شرکت‌ها و پیمانکاران ایرانی رقم زده است.

به گزارش ایرنا، «حمید چیت‌چیان» دیروز در پایان آیین گشایش اجلاس یازدهم کمیسیون همکاری‌های اقتصادی ایران و تاجیکستان در محل وزارت نیرو در جمع خبرنگاران افزود: ایران و تاجیکستان با دارا بودن اشتراکات فرهنگی و تاریخی و زبان مشترک، از قابلیت‌های فراوانی برای گسترش همکاری‌های فیمابین برخوردارند.

وزیر نیرو گفت: ایران تمایل فراوانی برای توسعه همکاری‌ها با تاجیکستان دارد و در گذشته طرح‌ها و پروژه‌های بزرگی را در این کشور اجرا کرده است.

چیت‌چیان از جمله مهم‌ترین این پروژه‌ها را سد و نیروگاه «سنگ توده ۲» و تونل «انزاب» (استقلال) نام برد که با مشارکت شرکت‌های ایرانی به بهره‌برداری رسیده است.

وی تصریح‌کرد: از آنجایی که ارتباط شبکه برق این کشور با سایر جمهوری‌های شوروی سابق قطع شده، تاجیکستان برای صادرات برق خود با مشکلاتی مواجه است و بر این اساس برای انجام تعهدات خود و پرداخت بدهی‌ها به ایران با مشکلاتی مواجه است.

وزیر نیرو بدون اشاره به مبلغ بدهی این کشور به پیمانکاران و شرکت‌های ایرانی، ابراز امیدواری کرد با انجام مذاکره‌های لازم، در آینده‌ای نزدیک راهکاری برای این مشکل اندیشیده شود تا مطالبات ایران دریافت و زمینه برای مشارکت هرچه بیش‌تر شرکت‌های ایرانی در تاجیکستان فراهم شود.

همچنین، «عثمان‌علی‌عثمان‌زاده» وزیر انرژی و ذخایر آبی تاجیکستان با اشاره به توان بالای مهندسان ایرانی در ساخت و تجهیز نیروگاه‌ها، ابراز امیدورای کرد با تداوم همکاری‌های دو کشور، شرکت‌های ایرانی به این کشور در ساخت نیروگاه‌های جدید برای این کشور یاری برسانند.

ایران با دارا بودن حدود ۷۶ هزار مگاوات ظرفیت نیروگاهی دارای رتبه نخست منطقه و چهاردهم جهان است.

 

ایران در سال ۱۳۹۲ به میزان ۱۹ میلیون دلار واردات از تاجیکستان داشته و در مقابل ارزش صادرات به این کشور ۲۴۸ میلیون دلار بوده است.