ضرورت روزآمد کردن پالایشگاه‌ها در بخش پالایش کشور

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران، از ضرورت اصلاح روند کار پالایشگاه‌ها با توجه به اولویت‌های موجود در بخش پالایشی کشور خبر داد. به گزارش مناقصه مزایده به نقل از وزارت نفت، عباس کاظمی با بیان این مطلب گفت: طرح‌های ارتقای کیفیت (upgrading)، کاهش تولید مازوت در پالایشگاه‌ها و نوسازی ۵ پالایشگاه […]

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران، از ضرورت اصلاح روند کار پالایشگاه‌ها با توجه به اولویت‌های موجود در بخش پالایشی کشور خبر داد.

به گزارش مناقصه مزایده به نقل از وزارت نفت، عباس کاظمی با بیان این مطلب گفت: طرح‌های ارتقای کیفیت (upgrading)، کاهش تولید مازوت در پالایشگاه‌ها و نوسازی ۵ پالایشگاه قدیمی موجود از جمله اولویت‌ها و طرح‌های مهم این شرکت است.

وی افزود: اگر روند کار ۵ پالایشگاه قدیمی «آبادان، تهران، بندرعباس، اصفهان و لاوان» اصلاح نشود، سازمان مدیریت، پالایشگاه‌ها و کشور با مشکل مواجه خواهند شد.

کاظمی، در ادامه به نقش برنامه‌ریزی تلفیقی در انتخاب الگوها، پیگیری کار‌ها و حساس کردن واحدهای مربوطه، سازمان مدیریت و بانک مرکزی برای تأمین سرمایه بسیار مهم و حیاتی این بخش اشاره کرد.

وی، پروژه‌های ارتقای کیفیت (upgrading) پالایشگاه‌ها را یکی از پروژه‌های مهم در حوزه پالایش و پخش عنوان کرد و افزود: امیدواریم با همکاری مشاوران و پالایشگاه‌ها، امکان‌سنجی قابل قبولی برای وزارت نفت و همچنین وزارت اقتصاد تعریف شود تا این پروژه‌ها بتوانند حمایت‌های دولتی را جذب کنند.

به گفته معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش، در اجرای طرح‌های ارتقای کیفیت پالایشگاه‌ها، با هزینه‌های چند میلیاردی، بدون حمایت دولت هیچ سرمایه‌گذار و شرکت خارجی حاضر به سرمایه‌گذاری نخواهد بود.

وی افزود: طرح‌های افزایش ظرفیت و بهبود کیفیت فرآورده‌های پالایشگاه کشور برای پاسخ‌گویی به تغییر الگوی مصرف از فرآورده‌های میان تقطیر به بنزین، ارتقای کیفیت محصولات تولیدی براساس استانداردهای بین‌المللی، کاهش تولید نفت‌کوره، رفع تنگناهای عملیاتی، کاهش مصرف انرژی، کاهش آلاینده‌های زیست‌محیطی، جمع‌آوری مخازن و تأسیسات فرسوده، خودکفایی کشور در تولید بنزین و ارتقای کیفیت فرآورده‌های بنزین و نفت‌گاز به یورو ٤ و ٥ در کشور به اجرا درآمده است.

 

کاظمی در پایان به طرح‌های پالایشی بخش خصوصی اشاره کرد و گفت: با اجرا و بهره‌برداری از پروژه‌های ٣٦٠ هزار بشکه‌ای پالایشگاه میعانات ستاره خلیج‌فارس، ٤٨٠ هزار بشکه‌ای طرح سیراف، ١٥٠ هزار بشکه‌ای پالایشگاه آناهیتا، ٣٠٠ هزار بشکه‌ای پالایشگاه بهمن گنو در بندر جاسک و ١٢٠ هزار بشکه‌ای پالایشگاه پارس از سوی بخش خصوصی، ظرفیت پالایشی کشور رشد ٧٠ درصدی را تجربه خواهد کرد و تا ۴ سال آینده ظرفیت پالایشی کشور از یک میلیون و ٨٣٠ هزار بشکه در روز به ۳ میلیون و ٢٠٠ هزار بشکه افزایش می‌یابد.