سخنگوی وزارت خارجه گفت: بحث باز شدن دفتر اتحادیه اروپا در تهران با توجه به بوروکراسی موجود در اتحادیه و زمانبر بودن مسأله بررسی آن در داخل، در کوتاهمدت محقق نخواهد شد. به گزارش ایلنا، بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص اسارت ۲۱ خدمه صیادان ایرانی در سومالی و مسؤولیت نهادهای […]
سخنگوی وزارت خارجه گفت: بحث باز شدن دفتر اتحادیه اروپا در تهران با توجه به بوروکراسی موجود در اتحادیه و زمانبر بودن مسأله بررسی آن در داخل، در کوتاهمدت محقق نخواهد شد.
به گزارش ایلنا، بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص اسارت ۲۱ خدمه صیادان ایرانی در سومالی و مسؤولیت نهادهای مختلف و وزارت امور خارجه اظهارداشت: با سومالی رابطهای نداریم و تلاشهای بسیاری توسط وزارت خارجه و دیگر نهادها برای آزادی آن عزیزان صورت گرفته ولی چون دزدان دریایی ربایندههای آنان است کار را پیچیدهتر میکند.
سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص بازگشایی دفتر اتحادیه اروپا در تهران و روابط ایران و اروپا با توجه به قطعنامه اخیر پارلمان اتحادیه اروپا اظهارداشت: قطعنامه پارلمان اتحادیه اروپا در نوع خودش کمنظیر و جدید بود. با توجه به تجربهای که از آنها داریم و شاید در ۳۰ بند موضوعات بین اروپا و ایران را در آن قطعنامه شاهد هستیم که دارای نکات منفی و مثبتی بسیاری است.
قاسمی ادامه داد: لذا مجموعهای از نکات مثبت و منفی در آن قطعنامه است که توسط اکثریت اعضا نیز این قطعنامه به تصویب رسید ولی همانطور که میدانید قطعنامههای پارلمان اروپا ضمانت اجرایی ندارد و صرفاً جنبه توصیهای دارد.
وی گفت: روابط ما با اروپا از گذشته در سطوح مختلفی برقرار بوده است و بعد از اجرای تحریمهای ظالمانه از سوی شورای امنیت سازمان ملل قطع شد ولی مجدداً در پسابرجام این مذاکرات و روابط میان ما و اتحادیه اروپا برقرار شده است و نخستین مذاکره میان مقامات دو طرف هم چهارشنبه این هفته در بروکسل برگزار خواهد شد.
قاسمی با بیان اینکه مسأله دفتر اتحادیه اروپا در تهران موضوعی است که از طرف آن اتحادیه مطرح شده است و ما نیز در داخل در حال بررسی آن هستیم، افزود: بحث باز شدن دفتر اتحادیه اروپا در تهران با توجه به بوروکراسی موجود در اتحادیه و زمان بر بودن مسأله بررسی آن در داخل، در کوتاهمدت محقق نخواهد شد.
وی تصریحکرد: بیش از ۱۴۰ دفتر اتحادیه اروپا در نقاط مختلف جهان وجود دارد و این نکته هم اضافه کنم که عدم وجود دفتر اتحادیه در تهران به معنای عدم فعالیت آنها در کشور ما نیست چرا که تعداد زیادی از اعضای اتحادیه در تهران سفارت دارند و میتوانند با تقسیم وظایف میان خود، بخشی از امور مربوط به اتحادیه را دنبال کنند.
سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص طرح شکایت برخی افراد دو تابعیتی از ایران اظهارداشت: ما افراد دو تابعیتی را به رسمیت نمیشناسیم یعنی تابعیت دوم آنها برای ما مدنظر نیست و آنها را ایرانی میشناسیم و شهروندان ایرانی تلقی میکنیم لذا براساس این فرضیه تصور ما بر این است که آنها نمیتوانند شکایتی علیه ایران در خارج از کشور مطرح کنند تا به وسیله آن بخواهند ادعای خسارتی را علیه ما به کرسی بنشانند.
سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص انتخابات آمریکا و اینکه کدام دو نامزد ریاست جمهوری آمریکا برای ایران بهتر است، اظهارکرد: انتخابات در هر جایی که برگزار شود، پدیده خوبی است و اینکه چه کسی در انتخابات آمریکا برنده شود، این را مردم آن کشور تعیین میکنند و نه دیگران و ما هم یاد گرفتهایم که در مسایل داخلی دیگر کشورها دخالتی نداشته باشیم و به برخی که این مسایل را بلد نیستند نیز این را میگوییم.
وی با بیان اینکه ما انتظار نداریم اتفاق بزرگی در خصوص روابط میان ایران و آمریکا رخ دهد، افزود: مهمترین مسأله میان ایران و آمریکا موضوع برجام و تعهدات آن کشور در قالب آن تفاهم است و هیچ دولتی که بر سر کار بیاید نمیتواند آن تعهدات را انجام ندهد و ما از این بابت نگرانی نداریم.
قاسمی تأکید: در سایر حوزهها نیز ما با آمریکا همانطور که میدانید تعاملی نخواهیم داشت تا زمانی که آمریکا وضعیت فعلی خودش را اصلاح کند.
وی در خصوص آخرین وضعیت سفرای ایران در عمان و سوریه اظهارداشت: روند انتخاب سفرا طولانی و پیچیده است. به لحاظ قانونی سفیر قبلی ما در سوریه نمیتوانست در محل مأموریت خود بماند و اگر میخواست بیشتر از آن زمان بماند، نیاز به مجوزهای خاصی بود که این در مورد عمان نیز صدق میکند.
قاسمی گفت: امیدواریم هرچه زودتر ما سفرای خود را در دمشق و مسقط معرفی کنیم.
قاسمی در خصوص مسأله لغو روادید میان ایران و کشورهای مختلف اظهارکرد: یکی از شعارهای دولت آقای روحانی بازگرداندن ارزش پاسپورت ایرانی بود و لذا از ابتدا این مسأله در دستور کار وزارت امور خارجه قرار داشت و ما در تلاش هستیم تا جایی که کشورهای مختلف تمایل داشته باشند، با یکدیگر مسأله لغو روادید را اجرایی کنیم تا رفت و آمدهای مردم دو کشور تسهیل شود.
سخنگوی وزارت امور خارجه بیان کرد: ما در خصوص لغو روادید با کشورهای مختلفی در حال مذاکره هستیم که یکی از آنها کشور آذربایجان است و امیدواریم این لغو روادید به زودی انجام گیرد.
وی با بیان اینکه با کشور روسیه هم در خصوص لغو روادید وارد مذاکره شدهایم، اظهارداشت: این مسأله یک پروسه گام به گام است که میتواند نهایتاً منجر به حالت ایده آل خود که لغو روادید باشد، بینجامد.
قاسمی در خصوص روابط میان ایران و مصر بیان کرد: ما علاقهمند به روابط بهتر با کشورهای اسلامی و منطقهای هستیم. مصر هم یک کشور مهم و کهنی است و تأثیرگذار بر تحولات منطقه است. لذا میتواند یک همکار، شریک و طرف گفتوگو برای ما باشد. متأسفانه ما هنوز در سطح دفتر حافظ منافع در کشورهای یکدیگر رابطه داریم که این میتواند ارتقا و بهبود پیدا کند.
وی با بیان اینکه در نشست اخیر لوزان نظر ایران در مشارکت مصر، عراق و اردون بود، اظهارداشت: ما از هرگونه بهبود روابط با کشورهای منطقه همچون مصر استقبال میکنیم.
قاسمی ادامهداد: روابط و تعامل یک طرفه نیست بلکه باید دو طرفه باشد و هر دو طرف بخواهند به نقطه اشتراکی برسند که تمایل روابط بیشتر با یکدیگر داشته باشند و هرکسی هم بر اساس نیازها و منافع خودش تصمیم میگیرد و تحت تأثیر عوامل ثانوی قرار نمیگیرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص چرایی حضور ایران در سوریه گفت: ما به دلایل مختلفی در سوریه حضور داریم اول اینکه ما به خواست دولت قانونی آن کشور به سوریه رفتهایم. این برای ما قابل تحمل نیست که عدهای بخواهند با زور و با توسل به تروریستها دولت قانونی دمشق را که مردم و پارلمان آنها انتخاب کردند، هر زمان که اراده کنند، تغییر دهند.
وی ادامه داد: اگر سوریه به دست تروریستها بیفتد شاهد فجایع دیگری در عراق و یا دیگر کشورها خواهد بود، لذا باید در مسیر مبارزه با تروریستها ثابت قدم باشیم. کسانی که در گذشته بر این اعتقاد بودند که اسد باید کاخ ریاست جمهوری را رها کند، امروز به این باور رسیدند که در صورت وقوع چنین اتفاقی تروریستها میتوانند از خلع موجود در سوریه سوءاستفاده کرده و از طرفی دولت فعلی سوریه هم جایگزین دیگری ندارد.
قاسمی افزود: روابط ما با سوریه روابط دیرینهای است و ما در دوران جنگ تحمیلی که ایران در یک طرف قرار داشت و بخش مهمی از جهان در طرف مقابل ما قرار داشتند، شاهد حمایت دولت سوریه به عنوان تنها کشوری که در جهان عرب از ما حمایت میکرد، بودیم و از این منظر هم به پاس حمایتهای گذشته آنها باید از ملت و دولت سوریه پشتیبانی کنیم.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.