تفکیک زباله در مبدأ باقی ماند

طرحی‌که زیردست زباله گردهاست تفکیک زباله در مبدأ باقی ماند  طرح تفکیک زباله در بیرجند بعد از گذشت ۱۰ سال در حالی امسال در بیرجند آغاز شد که زباله گرد‌ها همچنان گردانندگان این طرح هستند و مردم از ایستگاه‌های تفکیک زباله استقبال نکرده‌اند. به گزارش مهر، همه ‌روزه شاهد اخبار نگران‌کننده‌ای در زمینه آلودگی‌های زیست‌محیطی […]

طرحی‌که زیردست زباله گردهاست

تفکیک زباله در مبدأ باقی ماند

 طرح تفکیک زباله در بیرجند بعد از گذشت ۱۰ سال در حالی امسال در بیرجند آغاز شد که زباله گرد‌ها همچنان گردانندگان این طرح هستند و مردم از ایستگاه‌های تفکیک زباله استقبال نکرده‌اند.

به گزارش مهر، همه ‌روزه شاهد اخبار نگران‌کننده‌ای در زمینه آلودگی‌های زیست‌محیطی اعم از آلودگی هوا، آلودگی آب و افزایش تولید زباله هستیم.

بدون شک کاهش این آلودگی‌‌ها نیازمند همکاری و توجه همه مسؤولان و مردم است. روزانه قریب به ۱۲۰ تن زباله در بیرجند تولید می‌شود که نیمی از این زباله‌ها خشک و قابل بازیافت بوده و حال سؤال اینجاست که شهروندان به چه میزان به تفکیک زباله‌ها در خانه و محل کار می‌پردازند.

خردادماه سال‌جاری بود که خبر آغاز طرح تفکیک زباله از مبدأ در تمامی رسانه‌های محلی پیچید اما هنوز به مرحله‌ای مطلوب نرسیده است. عده‌ای دلیلش را در وجود زباله‌گرد‌ها و برخی هم در عدم عملی کردن قول شهرداری می‌دانند.

دولت برای طرح تفکیک زباله سرمایه‌گذاری کند

 

یک شهروند بیرجندی با بیان این‌که طرح تفکیک زباله نیازمند سرمایه‌گذاری است، گفت: همچنین سرمایه‌گذاری نیازمند هزینه و اعتبار است.

عبدا… علیزاده با بیان این‌که بخش خصوصی به‌تنهایی قادر به فرهنگ‌سازی نیست، افزود: دولت باید در راستای اجرای طرح تفکیک زباله سرمایه‌گذاری کند.

وی ادامه داد: باید در ایستگاه‌های تفکیک زباله برای مردم مشوق‌هایی در نظر گرفته شود تا شهروندان از این طرح استقبال کنند.

علیزاده با تأکید بر این‌که باید همه دستگاه‌ها در اجرای این طرح همکاری کنند، اظهارکرد: دستگاه‌های دولتی می‌توانند مشوق‌هایی مانند معاف از پرداخت قبض برق، آب و یا تلفن برای آن دسته از شهروندانی که در اجرای این طرح همکاری دارند، در نظر بگیرند.

طرح تفکیک زباله در مقصد اجرایی شود

یک بانوی بیرجندی هم در این زمینه اظهارکرد: اجرای این طرح‌ها زمان‌بر بوده و نیاز به صبر شهروندان و مسؤولان دارد.

افرادی با عنوان «نان خشکی» زباله‌های خشک را از ما خریداری می‌کنند و این امر باعث می‌شود که روند فروش زباله‌ها آسان‌تر باشد. فاطمه شبان با بیان این‌که باید در این زمینه تبلیغات محیطی مناسب انجام شود، گفت: همچنین باید مزیت‌هایی را برای افرادی که به ایستگاه‌ها مراجعه دارند، در نظرگیرند.

وی ادامه داد: طرح تفکیک زباله در مقصد مهم‌تر از تفکیک زباله در مبدأ بوده و نیازمند توجه و تلاش مسؤولان است.

زباله‌گرد‌ها مانعی برای اجرای طرح

مدیرعامل شرکت بازیافت رویش سبز کویر اظهارکرد: اجرای طرح تفکیک زباله تاکنون موفقیت زیادی نداشته است.

محمدحسین برزگری با بیان این‌که زباله‌گرد‌ها نقش بسیار مؤثری در اجرای ناموفق طرح دارند، گفت: همچنین انبارهای غیرمجاز زیادی به خرید زباله مشغول هستند.

وی با اشاره به دیگر عوامل مؤثر در اجرای طرح تفکیک زباله، اظهارکرد: تبلیغات محیطی برای آگاهی شهروندان از اجرای طرح بسیار مهم است.

برزگری با بیان این‌که باید دوره‌گرد‌ها و زباله‌گرد‌ها جمع‌آوری شوند، گفت: شهرداری باید دوره‌گرد‌ها را ملزم به اخذ کارت بازیافتی کند.

وی با اشاره به فعالیت کاری خود در ایستگاه تفکیک زباله در میدان آزادی، اظهارکرد: روزانه مقدار کمی زباله در این ایستگاه جمع‌آوری می‌شود.

فعالیت ۷ ایستگاه تفکیک زباله در بیرجند

معاون خدمات شهری شهرداری بیرجند در این رابطه بیان‌کرد: در حال حاضر ۷ ایستگاه تفکیک زباله در سطح بیرجند فعالیت می‌کنند.

وی با بیان این‌که طرح تفکیک زباله در مبدأ در سال‌های گذشته نیز اجرایی شده است، افزود: متأسفانه در دوره‌های قبلی، پیمانکار طرح عملکرد مطلوبی نداشته است.

معاون خدمات شهری شهرداری بیرجند ادامه داد: این طرح با وقفه‌ای دو ساله دوباره پیگیری شده و از ۶ ماه گذشته طرح آغاز شده است.

خانزاد با بیان این‌که اجرای این طرح نیازمند فرهنگ‌سازی است، گفت: خوشبختانه تاکنون با استقبال خوب مردمی روبه‌رو بوده است.

برای اجرای طرح تفکیک زباله در مقصد مناقصه‌ای برگزارشده اما متقاضی نداشته است وی با اشاره به اهداف اجرای طرح، اظهار کرد: رفع پدیده زباله گردی از مهم‌ترین اهداف اجرای طرح تفکیک زباله در مبدأ بوده است.

 

خانزاد ادامه داد: اگر زباله قابل ‌تفکیکی در سطل‌های آشغال نباشد دیگر برای زباله‌گرد‌ها صرفه اقتصادی ندارد.