وقتی ترابردپذیری در اجرا رنگ عوض می‌کند!

وقتی ترابردپذیری در اجرا رنگ عوض می‌کند! طرح ترابردپذیری تلفن همراه به منظور ارایه خدمات بهتر به مردم و ایجاد فضای رقابتی بین اپراتور‌ها اجرایی شده است. به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان؛ طرح ترابردپذیری تلفن همراه به منظور ارایه خدمات بهتر به مردم و ایجاد فضای رقابتی بین اپراتور‌ها اجرایی شد اما گویا رنگ ترابرد […]

وقتی ترابردپذیری در اجرا رنگ عوض می‌کند!

طرح ترابردپذیری تلفن همراه به منظور ارایه خدمات بهتر به مردم و ایجاد فضای رقابتی بین اپراتور‌ها اجرایی شده است.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان؛ طرح ترابردپذیری تلفن همراه به منظور ارایه خدمات بهتر به مردم و ایجاد فضای رقابتی بین اپراتور‌ها اجرایی شد اما گویا رنگ ترابرد در تبلیغات و واقعیت با یکدیگر متفاوت است و علی‌رغم تبلیغات فراوان برخی از مشکلات همچنان در این طرح برای متقاضیان باقی است.

هم اکنون که حدود دو ماه از بهره‌برداری تجاری طرح می‌گذرد با وجود تست‌های نهایی برای اجرای این طرح بزرگ که گویا تحویلی برای ایجاد رقابت بین اپراتور‌ها به شمار می‌رود مشترکان و متقاضیان گله‌هایی از مشکلات فنی حین انجام کار دارند.

زمانی که به سایت هر یک از ۳ اپراتور رسمی کشور برای پیوستن به طرح ترابردپذیری مراجعه می‌شود باید قوانین این طرح به متقاضی گوشزد شود اما در این حین ۳ رفتار متفاوت از اپراتور‌ها دیده می‌شود، یکی از اپراتور‌ها قوانین را به شما نشان نمی‌دهد، دیگری قوانین را در کنار فرم ثبت‌نام قرارداده و سومی نیز تا زمانی‌که گزینه پذیرش قوانین و ضوابط را انتخاب نکنید اجازه ورود به مرحله بعد را نمی‌دهد که در اینجا عدم‌نمایش قوانین برای مشترک محل سؤال است.

برخی از مشکلات مطرح شده از سوی افرادی که برای پیوستن به این طرح اقدام کرده‌اند این است که گاه پیامکی از سوی اپراتور مقصد دریافت نمی‌کنند و گاه اگر در میانه راه از انجام ترابرد منصرف شوند مراحل بازگشت به اپراتور قبلی به کندی انجام می‌شود.

عده‌ای نیز که از مشترکان اعتباری هر یک از اپراتور‌ها بوده‌اند پس از ثبت‌نام و اقدام برای ترابردپذیری متوجه از بین رفتن شارژ پولی و مبلغی شدن بسته‌های اینترنتی خود شده و از این موضوع گله داشته‌اند، زیرا براساس قوانین مشترکان اعتباری به اعتباری و دائم به دائم ترابرد می‌شوند از این رو می‌توان گفت گله عده‌ای به جاست که چرا اعتبار آن‌ها در اصطلاح سوخت می‌شود در حالی که در اپراتور مقصد نیز همچنان مشترک اعتباری هستند.

مشکل دیگری که برای عده‌ای به وجود آمده این است که درخواست آن‌ها برای ترابرد رد شده است و هیچ کدام از دو اپراتور مبدأ و مقصد در این خصوص پاسخگو نیستند، از سویی دیگر عده‌ای با وجود پذیرش اطلاعات و مدارکشان برای طرح سیم کارتشان قطع شده و یا سوخته است و معطل وصل سیم‌کارت جدید خود هستند و این مشکل در حالی است که مسؤولان طرح گفته بودند تلاش شده است فاصله‌ای بین زمان قطع سیم کارت فعلی با سیم کارت با اپراتور جدید نباشد و ارتباط مشترکان آسیب نبیند.

همچنین مشکل دیگری که از سوی متقاضیان سیم کارت‌های دائمی در طرح ترابردپذری مطرح شده آن است که در صورت داشتن بدهی به آن‌ها پیام یا هشداری مبنی بر تسویه حساب داده نمی‌شود و در روند انجام ترابرد برای متقاضیان مشکل به وجود آمده است.

هرچند که در سایت سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی سؤالات متداولی برای طرح ترابرد، نحوه اجرای آن، چارچوب‌ها و قوانین و هشدار‌ها به مشترکان پیش از انجام ترابرد داده شده است اما انتظار می‌رود اپراتور‌ها به صورت دقیق این طرح را برای متقاضیان به خصوص آنهایی که به صورت آنلاین به این طرح می‌پیوندند توضیح دهند؛ البته باید گفت که برخی اپراتور‌ها در هنگام ثبت‌نام اطلاعات لازم را به مشترکان می‌دهند اما گله‌ها حاکی از آنست که خلف وعده‌ای صورت می‌گیرد.

بهتر است پیش از انجام طرح ترابردپذیری نکات مهمی را مد نظر داشته باشید، در ابتدا به صورت عملی خدمات اپراتور مقصدتان را رصد کنید و به تبلیغات رنگارنگ توجه نداشته باشید در این زمان می‌توانید از افرادی که اپراتور اولشان اپراتور مقصد شما برای ترابرد است پرس و جو کنید.

در مرحله بعد پیشنهاد می‌شود تمامی قوانین طرح ترابردپذیری را برای دو دسته از مشترکان اعتباری و دائمی مطالعه کنید تا در هنگام انجام ترابرد با مشکل مواجه نشوید.

همچنین بهتر است اگر در خانواده طرح ترابردپذیری قرار گرفتید اطرافیان خود را در جریان قرار دهید تا در تماس با شما بدانند هزینه‌هایشان مشمول طرح ترابرد می‌شود و اگر اپراتورشان با اپراتور مبدأ شما در ظاهر همخوان است مکالمه آن‌ها درون شبکه به شمار نمی‌رود.

طرح MNP (Mobile Number Portability) یا انتقال شماره تلفن همراه بدون تغییر اپراتور از زمان مطرح شدنش در سال ۹۳ تا به سرانجام رسیدن ماه‌ها با وعده‌های اجرایی به دلیل مشکلات فنی به تعویق افتاد تا سرانجام در تیرماه سال جاری خبر اجرای آزمایشی آن رسانه‌ای شد.

با آغاز اجرای آزمایشی طرح ترابردپذیری، اخبار و گزارش‌های فراوانی از سوی مسؤولان در خصوص چگونگی اجرا، برنامه‌های فنی، قوانین حاکم بر اجرا، اطلاع‌رسانی به مشترکان و… منتشر شد و این طرح با همه قوانین و چارچوب‌هایی که برای اجرای آن در نظر گرفته شده بود یک و ماه و نیم مراحل آزمایشی خود را پشت سر گذاشت و سرانجام سایت سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در شهریور ماه اعلام کرد با بررسی مشکلات نرم‌افزاری، تعامل با اپراتورها، برطرف شدن اشکالات فنی و اعتماد به فرایند اجرا طرح و همچنین با تست نسخه نهایی، ترابردپذیری به صورت رسمی به بهره‌برداری تجاری رسیده است اما همان‌طور که بازگو شد برخی مشکلات همچنان باقی است.

 

طرح ترابردپذیری از سال ۱۹۹۷ در کشورهای مختلف دنیا اجرای شد و ما نیز براساس تجربیات سایر کشور‌ها در سال ۲۰۱۶ موفق به انجام آن شدیم هرچند این طرح خیلی دیر در کشور ما به مرحله اجرا رسید و مانند هر طرح دیگری مراحل آزمایشی خود را پشت سرگذاشت اما با وعده‌های مسؤولان برای اجرای نهایی طرح وجود مشکل دور از انتظار بوده و هست، امید که برای اجرای هر طرحی به خصوص در حوزه فناوری پیش از آغاز به‌کار طرح نهایی خلأهای موجود رفع شده تا متقاضیان دچار سردرگمی نشوند و همچنین این خلأها موجب ایجاد عدم اعتماد به طرح‌های آتی نیز نشود.