آخرین وضعیت سهمیه ایران در آسیا کویت سهمیهای ندارد که به ما برسد مسؤول کمیته فنی و توسعه سازمان لیگ فوتبال با بیان اینکه کویت سهمیهای در لیگ قهرمانان آسیا ندارد که به ایران برسد، گفت: طرح جدید کنفدراسیون فوتبال آسیا به نفع فوتبال ایران نیست. سهیلمهدی در گفتوگو با مهر، درباره خبر افزایش تعداد […]
آخرین وضعیت سهمیه ایران در آسیا
کویت سهمیهای ندارد که به ما برسد
مسؤول کمیته فنی و توسعه سازمان لیگ فوتبال با بیان اینکه کویت سهمیهای در لیگ قهرمانان آسیا ندارد که به ایران برسد، گفت: طرح جدید کنفدراسیون فوتبال آسیا به نفع فوتبال ایران نیست.
سهیلمهدی در گفتوگو با مهر، درباره خبر افزایش تعداد سهمیههای ایران در لیگ قهرمانان آسیا به ۱+۳ گفت: هنوز سهمیه نهایی از سوی کنفدراسیون فوتبال آسیا اعلام نشده است. مسلماً تا الان سهمیه ایران ۲+۲ است و بدتر از این نخواهد شد. هر اتفاق دیگری که در سهمیه ایران رخ بدهد، منوط به تغییر در سهمیه کشورهای بالادستی ایران و یا کشورهای غرب آسیا است.
وی درباره اینکه گفته میشود سهمیه کویت در لیگ قهرمانان آسیا به ایران رسیده و همین موضوع باعث افزایش سهمیههای کشورمان شده است، تصریح کرد: کویت در لیگ قهرمانان آسیا سهمیهای ندارد که به ما برسد. در صورتی که اتفاق خاصی مثل محرومیت و یا انصراف برای کشورهایی که بالای ایران قرار دارند رخ بدهد، میتوانیم امیدوار باشیم که سهمیه آنها به ایران برسد.
مسؤول کمیته فنی و توسعه سازمان لیگ درباره اینکه چه کسی مقصر کم شدن سهمیه ایران در لیگ قهرمانان آسیا است؟ گفت: من دو سال پیش هشدار داده بودم که امکان کم شدن سهمیه ایران هست چرا که کشورهایی مثل عربستان، ازبکستان، قطر و امارات عملکردی داشتهاند که روی سهمیه ایران مؤثر بوده است.
مهدی افزود: بهطور کلی تقسیم سهمیه لیگ قهرمانان آسیا براساس عملکرد تیم ملی و عملکرد کشورها در لیگ قهرمانان آسیا صورت میگیرد. با توجه به اقبال خوب تیم ملی ایران و جایگاه ما در آسیا، بعید است امتیازی در این بخش از دست بدهیم ولی طبیعی است که کشورهای امارات، عربستان و قطر در بخش باشگاهی ساکت ننشستهاند. پیشبینی میکردیم که امارات ما را در بحث سهمیه بگیرد. حتی اگر تیمهای قطری سال گذشته یک مقدار بیشتر موفق بودند، این کشور هم بالاتر از ایران در جدول سهمیهها قرار میگرفت.
وی خاطرنشان کرد: وضعیت ممکن است برای ایران بدتر هم شود چرا که اگر تیمهای ایرانی در لیگ قهرمانان آسیا نتایج خوبی نگیرند، سهمیه ما احتمالاً کمتر میشود.
مسؤول کمیته فنی و توسعه سازمان لیگ در پایان درباره طرح جدید کنفدراسیون فوتبال آسیا و ارزیابیاش از این طرح، گفت: به نظرم این طرح زیاد برای ما خوب نیست. فوتبالیستهای ایرانی در مقابل فوتبالیستهای آسیایی بازیکنان خوبی هستند ولی در مقایسه با بازیکنان غیرآسیایی وضعیت یک مقدار فرق میکند. در این صورت باید ارز پرداخت شود که با توجه به بضاعت باشگاههای ایرانی، امکان جذب بازیکنان غیرآسیایی خوب وجود ندارد.
مهدی در پایان تأکید کرد: این طرح برای کشورهایی مثل قطر یا کشورهای شرق آسیا خوب است چون خیلی راحت بازیکنانی را به خدمت میگیرند که در سطح اول اروپا بازی میکنند. به عنوان مثال تیمهای چینی بازیکنی را میگیرند که در آستانه امضای قرارداد با لیورپول قرار دارد. در هر صورت به نظرم این طرح حداقل در کوتاه مدت به نفع ما نیست.
طرح جدید AFC و سکوت فدراسیون فوتبال ایران
همچنین در طرح دیگری، کنفدراسیون فوتبال آسیا در نظر دارد تعداد بازیکنان خارجی تیمهای حاضر در لیگ قهرمانان آسیا را به عدد ۵ برساند؛ طرحی که فدراسیون فوتبال ایران هنوز نسبت به آن واکنشی نشان نداده است.
کنفدراسیون فوتبال آسیا در روزهای گذشته تصمیماتی درباره افزایش تعداد بازیکنان خارجی تیمهای حاضر در لیگ قهرمانان آسیا داشته و در تلاش است تا این تعداد را به عدد ۵ افزایش بدهد. پیش از این تعداد بازیکنان خارجی ۴ نفر شامل ۳ بازیکن غیرآسیایی و یک بازیکن آسیایی بود که در طرح جدید ۴ بازیکن غیرآسیایی و یک بازیکن آسیایی میتوانند در لیگ قهرمانان آسیا حضور داشته باشند.
این طرح در رسانه کشورهای عربی بهخصوص در کشور قطر بازتاب منفی داشته است.
سایت «استادالدوحه» در این خصوص نوشت: «آخرین گزارشها در خصوص مسألهای که در آینده باشگاههای آسیایی به ویژه باشگاههای غرب آسیا -تیمهای عربی- را با تعهدات مالی بسیار سنگینی مواجه خواهد کرد، حاکی از آن است که این طرح از سوی فدراسیونهای بزرگ و تأثیرگذار در آسیا و در رأس آنها فدراسیونهای ژاپن، استرالیا، کره جنوبی و چین، مورد حمایت قرار گرفته است. علت این حمایت این است که تمامی فدراسیونهای ذکر شده از عضویت بازیکنان خود در باشگاههای خارجی منتفع میشوند.»
فدراسیون کشورهای شرق و غرب آسیا قرار است در دو جلسه جداگانه این طرح را بررسی و سپس نتیجه را به کنفدراسیون فوتبال آسیا ارجاع بدهند. نشست کشورهای شرق و جنوب آسیا روز ۱۴ نوامبر برگزار میشود و کشورهای غرب آسیا هم روز ۲۶ نوامبر نشستی را با همدیگر در این ارتباط خواهند داشت.
این در حالی است که فدراسیون فوتبال ایران هیچ موضع مشخصی در خصوص طرح جدید AFC نگرفته و یا حداقل آن را رسانهای نکرده است. انتظار میرود با توجه به جایگاه تیم ملی فوتبال ایران در ردهبندی فیفا و اول بودن این تیم در آسیا، مسؤولان فدراسیون هم از حالت انفعال خارج شده و در تصمیمات فوتبالی و کلان قاره آسیا حضور تأثیرگذاری داشته باشند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.