مثلث نفتی ۴٫۸ میلیارد دلاری IPC با لیدری توتال شکل گرفت شرط ایران برای پرداخت پاداش پیمانکاران خارجی فاز ۱۱ موافقتنامه اصولی توسعه فاز ۱۱ پارسجنوبی به ارزش تقریبی ۴٫۸میلیارد دلار بین شرکت ملی نفت ایران، توتال فرانسه و CNPCI چین امضا شد. با حضور بیژن زنگنه، وزیر نفت و مدیران ارشد شرکتهای توتال […]
مثلث نفتی ۴٫۸ میلیارد دلاری IPC با لیدری توتال شکل گرفت
شرط ایران برای پرداخت پاداش پیمانکاران خارجی فاز ۱۱
موافقتنامه اصولی توسعه فاز ۱۱ پارسجنوبی به ارزش تقریبی ۴٫۸میلیارد دلار بین شرکت ملی نفت ایران، توتال فرانسه و CNPCI چین امضا شد.
با حضور بیژن زنگنه، وزیر نفت و مدیران ارشد شرکتهای توتال فرانسه، شرکت ملی نفت ایران، پتروپارس و CNPCI چین، موافقتنامه اصولی توسعه فاز ۱۱ پارسجنوبی به ارزش تقریبی ۴٫۸ میلیارد دلار روز گذشته امضا شد.
به گزارش مهر، براساس این توافق، قرار است در مرحله اول سرمایهگذاری به ارزش حدود دو میلیارد دلار سکوهای تولید گاز، نصب و راهاندازی شوند و سپس در مرحله دوم، تأسیسات مربوط به تقویت فشار گاز امضا خواهد شد.
مطابق توافقی که بین ایران و این کنسرسیوم ۳ جانبه صورت گرفته، باید سهم ساخت داخل در این مگاپروژه گازی تا ۷۰ درصد ارزش قرارداد باشد ضمن اینکه تمامی مراحل لولهگذاری کف دریا، ساخت سکوهای سرچاهی و تقویت فشار گاز باید در ایران انجام شود.
مهمترین ویژگی این قرارداد گازی، انتقال فناوری در چندین سطح است بهطوری که در سطح اول برای شرکت پتروپارس ایران سهم ۲۰ درصدی برای مشارکت تعیین شده، ضمن آنکه در سطح دوم هم باید انتقال دانش، طراحی و ساخت سکوهای تقویت فشار گاز به سازندگان و پیمانکاران ایران منتقل شود.
سومین سطح همکاری بین ایران و کنسرسوم متشکل از توتال فرانسه و CNPCI چین، انتقال دانش فنی عملیات تولید و بهرهبرداری در سکوهای تقویت فشار گاز در فاز ۱۱ خواهد بود.
مدت قرارداد توسعه و بهرهبرداری این پروژه ۲۰ سال تعیین شده که باید تولید اولیه گاز پس از ۴۰ ماه در فاز ۱۱ پارسجنوبی آغاز شود.
علاوه بر این، دوره بازپرداخت هزینههای مستقیم سرمایهای در این قرارداد ۱۰ سال پیشبینی شده که از تولید اولیه گاز انجام خواهد شد. ضمن آنکه هزینههای مربوط به سرمایهگذاری برای ساخت سکوی تقویت فشار گاز صرفاً پس از تکمیل و راهاندازی آن قابل بازپرداخت خواهد بود.
براساس توافقنامهای که با این کنسرسیوم بینالمللی امضاء شده، پیشبینی میشود که قرارداد توسعه و بهرهبرداری فاز ۱۱ پارسجنوبی در ابتدای سال ۲۰۱۷ میلادی به امضا برسد و پیش از امضای قرارداد، مطالعات مهندسی و تهیه اسناد مناقصه ساخت پایه سکوها انجام خواهد شد.
از سوی دیگر، باید عملیات طراحی، ساخت و نصب تأسیسات تقویت فشار فاز ۱۱ پارسجنوبی پس از یک دوره ۵ ساله به پایان برسد که پس از آن، هزینههای کنسرسیوم توسط شرکت ملی نفت ایران پرداخت خواهد شد.
معاون شرکت ملی نفت با بیان اینکه توتال به عنوان رهبر کنسرسیوم توسعه فاز ۱۱ پارسجنوبی از سهم بیش از ۵۰درصدی برخوردار است، گفت: در این قرارداد گازی سهم شرکت CNPCI چین نیز حدود ۳۰ درصد است.
به گزارش مهر، غلامرضامنوچهری، معاون مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران؛ در تشریح ویژگیهای امضای موافقتنامه فاز ۱۱ پارسجنوبی تصریح کرد: توسعه این فاز، جزو توسعه میادین مشترک نفت و گاز بوده که همواره یکی از اولویتهای سیاستهای ابلاغی مقاممعظمرهبری بوده است.
این مقام مسؤول از افزایش ضریب برداشت گاز و میعانات گازی با نفت تأسیسات تحت فشار گاز به عنوان یکی دیگر از ویژگیهای توسعه فاز ۱۱ یاد کرد و افزود: براساس مطالعات انجام گرفته، هم اکنون حجم ذخایر میعانات گازی درجای فاز ۱۱ پارسجنوبی حدود ۸۳۴ میلیون بشکه و حجم ذخایر گاز آن حدود ۵۶۹ میلیارد فوت مکعب گاز تخمین زده شده است.
منوچهری با یادآوری اینکه براساس توافقی که با شرکت توتال به عنوان رهبر کنسرسیوم توسعه فاز ۱۱ پارسجنوبی انجام گرفته قرار شده حجم تولید گاز و میعانات گازی براساس یک دوره ۲۰ ساله بهرهبرداری تحویل شرکت ملی نفت ایران شود، یادآور شد: به عبارت دیگر توتال معتقد است که در یک دوره ۲۰ ساله امکان تولید روزانه ۱٫۸ میلیارد فوت مکعب گاز را محقق کند.
معاون شرکت ملی نفت با بیان اینکه در شرایط فعلی متوسط ضریب بازیافت از میادین نفت و گاز ایران حدود ۲۵ درصد بوده که باید این ضریب در قالب اجرای یک برنامه ۱۵ ساله سالانه یک درصد افزایش یابد، تأکید کرد: از این رو، تا ۱۵ سال آینده باید ضریب افزایش بازیافت از مخازن نفت و گاز کشور از ۲۵ درصد فعلی به ۴۰ درصد افزایش یابد که در این صورت حدود ۶ هزار میلیارد دلار به حجم ذخایر نفت و گاز ایران افزوده خواهد شد.
این مقام مسؤول با اشاره به پیشنهادات شرکتهای معتبر بینالمللی برای افزایش ضریب بازیافت از ۷ میدان نفتی غرب کشور گفت: در فاز ۱۱ پارسجنوبی هم افزایش ضریب بازیافت مهمترین محور همکاریها با توتال فرانسه و چینیها خواهد بود.
وی با بیان اینکه شرکتهای پیمانکار خارجی فاز ۱۱ پارسجنوبی پاداش تولید و دستمزد خود را صرفاً در صورت تحقق اهداف تولید گاز و میعانات گازی دریافت میکنند، تصریح کرد: به منظور ساخت سکوهای تولید و سکوی تحت فشار گاز هم مناقصات بینالمللی برگزار خواهد شد و شرکتهای ایرانی با ارایه قیمتهای مناسب و منطقی میتوانند در این حوزه مشارکت داشته باشند.
منوچهری در پایان با اعلام اینکه در قرارداد توسعه فاز ۱۱ پارسجنوبی سهم شرکت توتال فرانسه به عنوان رهبر کنسرسیوم ۵۰٫۱درصد، و سهم CNPCI چین ۳۰ درصد تعریف شده است، خاطرنشان کرد: شرکت پتروپارس ایران هم سهم ۱۹٫۹درصدی در اجرای این پروژه دارد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.