ارتباط بین رژیم غذایی حاوی قند و بیماری عروق کرونر به گفته محققان بین مصرف غذاها و نوشیدنیهای حاوی قند افزودنی با بیماری عروق کرونر ارتباط وجود دارد. به گزارش مهر، در مطالعهای گسترده محققان دانشگاه لوند سوئد بر قند افزودنی ساکاروز تمرکز کردند. ساکاروز بهطور طبیعی در میوه و سبزیها وجود دارد اما بیشتر […]
ارتباط بین رژیم غذایی حاوی قند و بیماری عروق کرونر
به گفته محققان بین مصرف غذاها و نوشیدنیهای حاوی قند افزودنی با بیماری عروق کرونر ارتباط وجود دارد.
به گزارش مهر، در مطالعهای گسترده محققان دانشگاه لوند سوئد بر قند افزودنی ساکاروز تمرکز کردند. ساکاروز بهطور طبیعی در میوه و سبزیها وجود دارد اما بیشتر مصرف ما از طریق ساکاروز افزودنی است.
علاوه بر نوشیدنیها، کیک و شیرینیها، ساکاروز به بسیاری از غذاهای روزمره و متداول نظیر محصولات لبنی، نان و مربا نیز افزوده میشود.
املی سانستد، کارشناس تغذیه و عضو تیم تحقیق، در این باره میگوید: «برای اکثریت مردم، مصرف مواد قندی افزودنی مشکلساز نیست، اما برای شمار کمی از مردم که مصرف بالای مواد قندی افزودنی دارند مسأله فرق میکند. در بین ۵ درصد شرکتکنندگانی که حداقل ۱۵ درصد از انرژی روزانهشان را از ساکاروز دریافت میکردند ریسک بروز مشکل قلبی «انفارکتوس میوکارد» تا حدود ۳ برابر افزایش یافت.»
این مطالعه رابطه سببی بین میزان مصرف ساکاروز و بیماری عروق کرونر را اثبات نمیکند، اما به منظور کاهش اشتباه در نتیجه گیریها، فاکتورهای دیگر مرتبط با بیماری قلبی-عروقی نیز مورد توجه قرار گرفتند. این فاکتورها شامل سبک زندگی، سیگار کشیدن، مصرف الکل و عادت به ورزش کردن بود.
سانستد در ادامه عنوان میکند: «ما در این تحقیق بر کل رژیم غذایی فرد توجه کردیم و تنها برخی غذاهای منتخب نظیر نوشیدنیهای شیرین شده با قند را در نظر نگرفتیم.»
در این مطالعه، شرکتکنندگان تحت چکاپ پزشکی قرار گرفتند و به سؤالات مربوط به سبک زندگی پاسخ دادند. وضعیتشان بهطور میانگین به مدت ۱۷ سال تحت نظر بود. تعداد شرکتکنندگان بالغ بر ۲۶ هزار نفر بود که در ابتدا مبتلا به دیابت یا بیماری قلبی-عروقی نبودند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.