۱۰ تا ۲۰ درصد کارکنان بنگاه‌های کوچک را زنان تشکیل می‌دهند

معاون وزیر صنعت ۱۰ تا ۲۰ درصد کارکنان بنگاه‌های کوچک را زنان تشکیل می‌دهند مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران میزان حضور بانوان در بنگاه‌های صنعتی و صنفی کوچک را حدود ۱۰ تا ۲۰ درصد برآورد کرد و گفت: زنان می‌توانند حضور گسترده تری در تجارت و صنعت داشته باشند. به گزارش ایرنا، […]

معاون وزیر صنعت

۱۰ تا ۲۰ درصد کارکنان بنگاه‌های کوچک را زنان تشکیل می‌دهند

مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران میزان حضور بانوان در بنگاه‌های صنعتی و صنفی کوچک را حدود ۱۰ تا ۲۰ درصد برآورد کرد و گفت: زنان می‌توانند حضور گسترده تری در تجارت و صنعت داشته باشند.

به گزارش ایرنا، علی‌یزدانی در نخستین گردهمایی مشاوران امور بانوان شرکت شهرک‌های صنعتی سراسر کشور افزود: ۹۰ درصد از مجموع ۸۸ هزار بنگاه دارای پروانه بهره‌برداری با اشتغال کم‌تر از ۵۰ نفر هستند و بنگاه کوچک به شمار می‌آیند.

به گفته معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت، ۴ هزار و ۳۵۰ بنگاه نیز با اشتغال ۵۰ تا ۱۰۰ نفر جزو بنگاه‌های متوسط محسوب می‌شوند؛ حداقل ۱۰ تا ۲۰ درصد از کارکنان این بنگاه‌ها و همچنین دو میلیون و ۸۰۰ هزار واحد صنفی پروانه دار در سراسر کشور را زنان تشکیل می‌دهند.

وی خطاب به مشاوران امور بانوان شرکت شهرک‌های صنعتی سراسر کشور گفت: تنها ۱۰ درصد مسؤولیت شما مربوط به امور داخلی سازمان صنایع کوچک بوده و ۹۰ درصد مسؤولیت مشاوران امور بانوان متوجه جامعه بیرونی است.

معاون وزیر صنعت اضافه کرد: یکی از مسایل ما در مجموعه بنگاه‌های کوچک و متوسط صنعتی، نبود تعامل و شناخت کافی از ظرفیت‌های مجموعه‌ها است؛ البته آمار و اطلاعاتی وجود دارد اما در خصوص این جزییات که چه تعداد زن در این بنگاه‌ها فعالیت می‌کند، دانش‌آموخته چه رشته‌های تحصیلی هستند و آیا تشکل تخصصی دارند یا خیر، هیچ اطلاعاتی وجود ندارد.

وی افزود: در این مسیر، باید ابتدا از مرحله شناخت کار را آغاز و جامعه هدف را در استان‌ها شناسایی و در این مسیر باید از همه ابزار‌‌ها مانند اتاق بازرگانی، اصناف، خانه صنعت، اداره کار و همه اقشار استفاده کنیم.

یزدانی گفت: این فعالیت، بخشی از مأموریت مشاور امور بانوان شرکت شهرک‌های صنعتی سراسر کشور است و مشاوران نباید منتظر ابلاغ بمانند.

مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران به بازدید از شهرک‌‌ها و نواحی صنعتی سراسر کشور اشاره کرد و افزود: در سه ماه گذشته از ۱۲۰ شهرک و ناحیه صنعتی بازدید داشتیم و در شهرستان‌ها، ‌با فرمانداران، تشکل‌ها و صنعتگران نشست‌هایی را تشکیل داده و مشکلات آنها را مورد بررسی قرارداده‌ایم.

وی افزود: براساس برنامه، تا پایان امسال از ۲۰۰ شهرک و ناحیه صنعتی بازدید انجام می‌شود و همان جا بخشی برای رفع بخشی از مشکلات آنها تصمیم‌گیری خواهد شد.

براساس آخرین آمارها، تا پایان تیرماه امسال ۸۸ هزار و ۳۵۲ واحد صنعتی پروانه بهره‌برداری دریافت کرده‌اند که از این تعداد، ۳۷ هزار و ۱۴۸ واحد در شهرک‌‌ها و نواحی صنعتی مستقر است؛ به عبارتی دیگر ۴۶ درصد واحدهای صنعتی کشور در داخل شهرک‌‌ها و نواحی صنعتی مستقرند.

از تعداد کل واحدهای صنعتی دارای پروانه بهره‌برداری، ۸۰ هزار و ۴۷۶ واحد از صنایع کوچک است؛ همچنین از ۳۷ هزار و ۱۴۸ واحد صنعتی، ۳۴ هزار و ۹۵۲ واحد جزو صنایع کوچک هستند.

صنایعی که با اشتغال کم‌تر از ۵۰ نفر در پروانه بهره‌برداری فعالیت می‌کند، صنایع کوچک گفته می‌شود.

 

۴ هزار و ۳۶۲ واحد از کل واحدهای صنعتی کشور نیز متوسط هستند که یک هزار و ۷۲۹ واحد در شهرک‌‌ها و نواحی صنعتی مستقرند و از سه هزار و ۵۱۴ واحد بالای ۱۰۰ نفر اشتغال نیز ۹۰۲ واحد در شهرک‌‌ها و نواحی صنعتی قرار دارند.