دولت یازدهم تصمیمی مبنی بر انتقال آب نگرفته است

وزیر نیرو دولت یازدهم تصمیمی مبنی بر انتقال آب نگرفته است وزیر نیرو گفت: تصمیمات انتقال آب در دولت قبل شکل گرفته و در دولت یازدهم هیچ تصمیمی مبنی بر انتقال آب گرفته نشده است. به گزارش ایسنا، حمید چیت‌چیان در سفر به شهرکرد در نشست اقتصاد مقاومتی با اشاره به این‌که به دروغ از […]

وزیر نیرو

دولت یازدهم تصمیمی مبنی بر انتقال آب نگرفته است

وزیر نیرو گفت: تصمیمات انتقال آب در دولت قبل شکل گرفته و در دولت یازدهم هیچ تصمیمی مبنی بر انتقال آب گرفته نشده است.

به گزارش ایسنا، حمید چیت‌چیان در سفر به شهرکرد در نشست اقتصاد مقاومتی با اشاره به این‌که به دروغ از قول وزیر نیرو بیان شده که طرح انتقال آب بن به بروجن حذف می‌شود، اظهارکرد: این طرح با جدیت در حال انجام است و اگر نامه‌ای مبنی بر حذف آن از طرف وزیر نیرو وجود دارد، باید ارایه شود.

وی از در دست اجرا بودن ۱۶ مجتمع آبرسانی و تحت پوشش قراردادن ۱۷۶ روستا در چهارمحال و بختیاری خبر داد و تصریح‌کرد: تا پایان سال جاری بیش از ۱۲۵ روستا تأمین آب می‌شود و ۴۸ هزار نفر از ساکنان این روستا‌ها از این آب بهره‌مند می‌گردند.

چیت‌چیان با بیان این‌که تونل گلاب، کوچک‌ترین تأثیری در منابع آب چهارمحال و بختیاری نخواهد داشت، گفت: همه آبی که در زاینده‌رود جریان دارد، آورده این رودخانه نیست و تونل کوهرنگ سه و چشمه لنگان فراتر از آب زاینده‌رود در آن جریان پیدا می‌کند.

وزیر نیرو تصریح‌کرد: تونل اشترجان و تصفیه‌خانه شیخ‌علی برای بیش از ۴ میلیون نفر جمعیت اصفهان کفایت نمی‌کند و به ناچار سیستم ثانویه‌ای برای تأمین آب شرب مورد نیاز آن‌‌ها در نظر گرفته شده است.

وی با بیان این‌که عدم استفاده از جریان طبیعی زاینده‌رود در تونل گلاب، مصوبه شورای آب کشور است، افزود: آبرسانی به کل استان اصفهان از طریق مسیر زاینده‌رود امکان‌پذیر نیست و تونل گلاب به این منظور و با مصوبه قانونی شورای عالی آب و اخذ مجوز از سازمان حفاظت از محیط‌زیست احداث شده است.

چیت‌چیان با اشاره به این‌که مطالعات دولت یازدهم نشان داد حفر تونل بلند، مضرات زیادی برای چهارمحال و بختیاری دارد و انتقال آب از طریق خط لوله و پمپاژ را جایگزین کرد، گفت: حدود ۱۵ سال قبل تصمیم گرفته شد که در بهشت‌آباد تونلی به طول حدود ۶۰ کیلومتر حفاری شود و آب برای ۳ استان یزد، کرمان و اصفهان برای مصارف شرب و صنعت عبور داده شود که تونل حذف و انتقال بیش از یک‌هزار میلیون متر مکعب به ۵۸۰ میلیون متر مکعب و با هدف تأمین آب شرب کاهش یافت.

وزیر نیرو با اشاره به این‌که تونل‌های کوهرنگ یک و دو مربوط به سال‌های گذشته است و براساس آن‌‌ها صنعت‌هایی شکل گرفته است، اظهارکرد: تصمیمات انتقال آب در دولت قبل شکل گرفته و در دولت یازدهم هیچ تصمیمی مبنی بر انتقال آب گرفته نشده است.

وی تصریح‌کرد: ۷۰۰ میلیارد ریال به‌منظور خرید لوله به‌صورت فاینانس برای جاگذاری در ۱۲۷ کیلومتر از پروژه بن به بروجن از طریق بانک پارسیان تخصیص داده شده و در سال آینده قسمتی از این طرح بهره‌برداری می‌شود.

چیت‌چیان گفت: آبرسانی از سد باباحیدر به شهرستان فارسان و جونقان، باباحیدر و روستاهای آن‌‌ها و ۸ طرح ایجاد تأسیسات فاضلاب در شهرهایی مانند فرخ‌شهر، بن، بلداجی و کیان از دیگر برنامه‌های چهارمحال و بختیاری است.

وزیر نیرو با اشاره به این‌که چهارمحال و بختیاری یکی از منابع اصلی آب در کشور است، خاطرنشان‌کرد: بارندگی در این استان به‌طور یکسان وجود ندارد و متوسط بارش در غرب این استان یک‌هزار و ۴۰۰ میلی‌متر در شرق آن ۲۵۰ میلی‌متر است در حالی‌که در شهرستان بروجن در سال آبی گذشته حداکثر ۱۶۰ میلی‌متر بارندگی انجام شده است و طبیعی است که مشکلاتی ایجاد شود.

وی با بیان این‌که بیش از۶ هزار و ۴۰۰ روستا در آغاز کار دولت با تانکر آبرسانی می‌شدند، اظهارکرد: در حال حاضر ۵ هزار روستا از این طریق آبرسانی می‌شوند.

 

چیت‌چیان در پایان با اشاره به این‌که مردم چهارمحال و بختیاری با انتقال آب به‌منظور تأمین آب شرب مردم مرکز و شرق کشور مشکلی ندارند، تأکید کرد: حتی یک قطره آب به جز با هدف شرب از چهارمحال و بختیاری منتقل نخواهد شد.