جان کارگران ساختمانی، بازیچه دست سازندگان بیسواد شده است رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران با اعلام اینکه بیشترین تلفات در بخش حوادث ساختمان مربوط به سقوط کارگران ساختمانی از ارتفاع است، گفت: وجود الزام قانونی و به تبع آن اقدامات فرهنگی و ترویجی، برنامهریزی، تأمین ابزار و امکانات و همچنین آموزش مسأله ایمنی […]
جان کارگران ساختمانی، بازیچه دست سازندگان بیسواد شده است
رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران با اعلام اینکه بیشترین تلفات در بخش حوادث ساختمان مربوط به سقوط کارگران ساختمانی از ارتفاع است، گفت: وجود الزام قانونی و به تبع آن اقدامات فرهنگی و ترویجی، برنامهریزی، تأمین ابزار و امکانات و همچنین آموزش مسأله ایمنی را حل میکند.
به گزارش صما، هیأت رییسه سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران در حاشیه بازدید از غرفه «صما» در بیستودومین نمایشگاه مطبوعات ضمن استقبال از راهانداری کمپین «کارگاهایمن، ساختمان ایمن» و کمپین «ساختمان پایدار، محیطزیست پایدار» از سوی مجتمع رسانهای ساختمان (صما-مجله ساختمان)، با امضای لوایح این کمپینها حمایت خود را از این جریان رسانهای اعلام کردند.
حبیبا…بیطرف ضمن استقبال از راهاندازی این کمپینها در گفتوگوی تفصیلی با این رسانه تخصصی، گفت: در صنعت ساختمان ۳ موضوع بین رشتهای شامل مسأله ایمنی، انرژی در بخش ساختمان و محیطزیست وجود دارد که از اهمیت بسیار استراتژیک و گستردهای برخوردار است.
وی با بیان اینکه مقوله ایمنی هم در دوره ساخت و هم در دوره بهرهبرداری موضوعیت دارد، تصریح کرد: به خصوص در شرایط امروز که حوادث ناشی از کار در کشور در مقایسه با بسیاری از کشورها رقم بالاتری را به خود اختصاص میدهد، باید با اجرای دستورالعملهای ایمنی و تهیه لوازمی که ایمنی را تأمین میکند، این آمار کاهش پیدا کند.
بیطرف با ابراز تأسف از اینکه ۲۵ درصد از حوادث ناشی از کار در بخش ساختمان که منجر به فوت میشود، در استان تهران به وقوع میپیوندد، ادامه داد: طبیعی است که به لحاظ حجم بالای ساخت و سازها در استان تهران آمار حوادث ساختمانی در این استان رقم بالایی است اما خوشبختانه این آمار درصورت برنامهریزی قابل کاهش است.
وی با بیان اینکه کاهش آمار حوادث ساختمانی نیاز به عزم جدی همه دست اندرکاران صنعت ساختمان و استفاده از روشهای شناخته شده پیشگیری از حوادث دارد، تأکید کرد: براساس نظر سازمان بینالمللی کار، ۹۸ درصد از تلفات و حوادث ایمنی در کارگاههای ساختمانی قابل پیشگیری است و لذا همه دست اندرکاران باید برای کاهش حوادث و تلفات تلاش و برنامهریزی کنند.
اقدامات سازمان نظام مهندسی در بخش ایمنی
وی در خصوص اقدامات سازمان نظام مهندسی در بخش جلوگیری از حوادث ساختمانی و تأمین ایمنی در ساخت و سازها تشریح کرد: سازمان نظام مهندسی کشور ۱۷خط مشی را برای سازمانهای استانی معین کرده که یکی از این خطمشیها کاهش حوادث ساختمانی است.
بیطرف با بیان اینکه استان تهران دبیرخانه اجرایی این خطمشی است و این استان با همکاری ۸ استان دیگر فعالیتهای این دبیرخانه را انجام میدهد، ابراز امیدواری کرد: با برنامهریزیهایی که از سوی این دبیرخانه صورت میگیرد، روز به روز شاهد کاهش حوادث و تلفات در بخش ساختمان باشیم.
فوت سالانه دو هزار نفر در اثر حوادث ناشی از کار
وی همچنین در خصوص آمار ناشی از حوادث کار در بخش ساختمان کشور چه در دوره ساخت و چه در دوره بهرهبرداری، گفت: براساس آمار سازمان نظام پزشکی کشور، سالانه حدود دو هزار نفر جان خود را در اثر حوادث ناشی از کار در سطح کشور جان خود را از دست میدهند و عمده این تلفات ناشی از سقوط از ارتفاع و بلندی است.
بیطرف ادامه داد: یعنی در کارگاههای ساختمانی به دلیل عدم رعایت الزامات ایمنی و عدم ایجاد حفاظهای مورد نیاز برای تأمین امنیت فعالیتها در طبقات و ارتفاعات، متأسفانه کارگران دچار سقوط میشوند و در این بخش بیشترین تلفات را شاهد هستیم.
وی اضافه کرد: این در حالی است که راه پیشگیری از تلفات در این بخش هم بسیار ساده است و اگر پیمانکاران، ناظران و دستاندرکاران ساختوساز به این مقوله توجه کنند، ان حوادث و خطرات به راحتی کنترل میشود.
مشکل ریشهای صنعت ساخت و ساز
رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران در ادامه سخنان خود مشکل ریشهای صنعت ساخت و ساز را مداخله افراد فاقد صلاحیت در ساخت و سازها دانست و تأکید کرد: براساس ماده ۴ قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان، هیچ فرد فاقد صلاحیت نباید در ساخت و ساز دخالت کند.
وی ادامه داد: اما در حال حاضر با گذشت ۲۱ سال از تصویب این قانون، هنوز شاهدیم که در بخش اجرا و انجام فعالیتهای اجرایی ساختمان، افراد فاقد صلاحیت و افراد بیسواد دخالت و درمورد مباحث فنی، تصمیمگیریهای اشتباه و ناآگاهانه میکنند که یکی از مصادیق بارز آن، تبعات ناشی از عدم رعایت مسایل ایمنی در فرایند ساخت است که باعث از دست رفتن جان کارگران میشود.
هزینه تدابیر ایمنی بسیار ناچیز است
بیطرف در عین حال در پاسخ به این پرسش که آیا صرف هزینه برای تأمین ایمنی ساختمان، منجر به عدم استقبال کارفرمایان در پرداخت این هزینهها جهت تأمین ایمنی میشود و یا چالش دیگری در این زمینه مطرح است، عنوان کرد: نقش هزینه در این بخش بسیار کمرنگ است، چرا که هزینه تدابیر ایمنی در مقایسه با هزینه ساختمان بسیار ناچیز است.
وی با تأکید بر اینکه درواقع این معضل ناشی از مواردی شامل عدم آموزش و دخالت افراد بیسواد و فاقد صلاحیت و عدم برنامهریزی در زمینه تأمین ایمنی است، توضیح داد: در حال حاضر وقتی وارد بسیاری از واحدهای صنعتی و یا کارگاهها میشویم، میبینیم که تابلوهایی مبنی بر اولویت و یا اهمیت ایمنی روی دیوارها برای مثال با شعار «اول ایمنی، بعد کار» نصب شده که بهطور مرتب در دید کارگران است.
به گفته بیطرف، بنابراین اگر در یک کارگاه ابتدا ایمنی تأمین نشود، اصلاً نباید هیچ گونه فعالیت ساختمانی در آن انجام گیرد و آنچه که در این حوزه اهمیت دارد، فرهنگ رعایت ایمنی، الزامات رعایت ایمنی، برنامهریزی ایمنی و آموزشهای ایمنی است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.