عضو هیأت علمی دانشگاه تهران صادرات کالاهای خام با ارزشافزوده پایین هیچ اشتغالی ایجاد نمیکند ابراهیم رزاقی با طبیعی دانستن کاهش صادرات غیرنفتی ایران در سال گذشته گفت: طبیعی است کشوری که در شرایط رکود به سر میبرد با کاهش تولید و بالتبع آن کاهش صادرات مواجه باشد. عضو هیأت علمی دانشگاه تهران درباره افزایش […]
عضو هیأت علمی دانشگاه تهران
صادرات کالاهای خام با ارزشافزوده پایین هیچ اشتغالی ایجاد نمیکند
ابراهیم رزاقی با طبیعی دانستن کاهش صادرات غیرنفتی ایران در سال گذشته گفت: طبیعی است کشوری که در شرایط رکود به سر میبرد با کاهش تولید و بالتبع آن کاهش صادرات مواجه باشد.
عضو هیأت علمی دانشگاه تهران درباره افزایش یا کاهش سهم ایران در تجارت بینالملل به تراز گفت: مثلاً اگر ما صادرات نفت و پتروشیمی یا مواد اولیه بیشتری داشته باشیم ولی در مقابل بیشتر هم وارد کنیم، هیچ ارزشی برای ملت ندارد بلکه با این کار تنها اشتغالزایی را کاهش و اختلاف طبقاتی و فقر را زیاد میکنیم. در مقابل اگر حجم صادراتمان در اقتصاد بینالملل به حداقل برسد ولی کالاهایی با ارزشافزوده و نهایی صادر کنیم، مثلاً به جای مواد اولیه پتروشیمی کالاهای ساخته شده از پتروشیمی با حجم کمتر را صادر کنیم بسیار مطلوب است.
رزاقی با تأکید بر این موضوع که ما با تولید داخلی زندگی میکنیم و احتیاجی به واردات نداریم، خاطرنشان کرد: اشتغال با توجه به ظرفیتهای داخل یک کشور به وجود میآید و فقر از این طریق کاهش یافته و کشور حتی اگر تکنولوژیاش هم پایینتر باشد با تولیدات خودش اداره میشود باز هم نیازی درآمد ارزی ندارد.
این کارشناس اقتصادی با اشاره به رضایت دولتمردان یازدهم از وضعیت فعلی اقتصاد در کشور تصریحکرد: نکته قابلتوجه این است که برخی از مسؤولان کشور مثبت شدن تراز تجاری یا کاهش تورم را به عنوان دستاورد اقتصادی دولت یازدهم مطرح میکنند. در حالیکه این موارد نه تنها موجب افتخار نیست بلکه یک خطر بزرگ برای اقتصاد ایران است؛ چرا که بر این اساس، مسؤولین گمان میکنند واقعاً اوضاع اقتصادی مناسب بوده و کار بزرگی برای اقتصاد کردهاند.
رزاقی اظهارکرد: اشکال کار اینجاست که دولت پیرو سیاستهایی است که در نهایت باعث افزایش بیکاری و فقر شده و به خام فروشی نفت از سوی ما دامن میزند.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: یکی از مشکلات اقتصاد ایران این است کالاهای صادراتی در اقتصاد ما ارزشافزوده بالایی نداشته و عمدتاً به صورت خام و مواد اولیه یا در نهایت مونتاژ و سرهمبندی صادر میشوند. مشکل بزرگ دیگری که اقتصاد ایران را تهدید میکند پایین بودن سود تولیدکننده است و این در حالی است که اکثر این تولیدات غیرازمحصولات کشاورزی مونتاژی است.
وی در ادامه با طبیعی دانستن کاهش صادرات غیرنفتی ایران در سال گذشته بیانکرد: طبیعی است کشوری که در شرایط رکود به سر میبرد با کاهش تولید و به تبع آن کاهش صادرات مواجه باشد. این موضوع نشان میدهد که مسؤولین ما از لحاظ اقتصادی تنها به فکر صادرات نفت، مواد پتروشیمی، میعانات گازی هستند و توجه چندانی به صادرات غیرنفتی به معنای حقیقی آن ندارند.
وی در خاتمه خاطرنشانکرد: عمده سیاستهای دولت در راستای واردات با کمک ارزهای دولتی و سیاستهای تعدیل اقتصادی است که تنها به نفع تولیدکنندگان خارجی خواهد بود.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.