سیگار باعث جهش اضافی دی‌.ان‌.ای می‌شود

سیگار باعث جهش اضافی دی‌.ان‌.ای می‌شود محققان در یک پژوهش جدید با اندازه‌گیری تعداد جهش‌های دی‌.ان‌.ای، خطرات سیگار کشیدن را به افراد سیگاری نشان دادند. به گزارش ایسنا، در افراد سیگاری هر ۵۰ سیگار استعمال شده، باعث یک جهش دی‌.ان‌.ای اضافی در هر سلول ریه می‌شود. یک روش مشترک مردم در تلاش برای ترک سیگار […]

سیگار باعث جهش اضافی دی‌.ان‌.ای می‌شود

محققان در یک پژوهش جدید با اندازه‌گیری تعداد جهش‌های دی‌.ان‌.ای، خطرات سیگار کشیدن را به افراد سیگاری نشان دادند.

به گزارش ایسنا، در افراد سیگاری هر ۵۰ سیگار استعمال شده، باعث یک جهش دی‌.ان‌.ای اضافی در هر سلول ریه می‌شود.

یک روش مشترک مردم در تلاش برای ترک سیگار این است که مقدار آسیب مالی یا فیزیکی هر عدد یا یک پاکت سیگار را اندازه‌گیری می‌کنند.

اکنون یک تیم تحقیقاتی در آزمایشگاه ملی لس‌آلاموس نمونه‌های بافتی ۱۰۶۳ غیرسیگاری و ۲۴۹۰ سیگاری را با یکدیگر مقایسه کرده تا جهش دی‌.ان‌.ای هر فرد را بررسی کنند.

آن‌‌‌‌ها دریافتند که به ازای مصرف هر ۵۰ سیگار، یک جهش دی‌.ان‌.ای اضافی برای هر سلول در ریه‌ها وجود دارد.

این بدان معنی است که در طول یک دوره یکساله کسی که در روز یک بسته سیگار(۲۰ سیگار) مصرف می‌کند دارای ۱۵۰ جهش اضافی در هر سلول ریه، ۹۷ جهش در سلول حنجره، ۲۳ جهش در هر سلول دهانی، ۱۸ جهش در هر سلول مثانه و ۶ جهش اضافی در هر سلول کبد است.

این تغییرات در سلول‌‌‌‌‌ها خطرناک نیستند اما هر یک پتانسیل این را دارند که به یک غده سرطانی تبدیل شوند.

به گفته محققان این پژوهش، سیگار کشیدن مانند بازی رولت‌روسی است که در آن هرچه مصرف بالاتر رود، درصد جهش در دی‌.ان‌.ای نیز بالا رفته و به همان میزان احتمال ابتلا به سرطان بیش‌تر می‌شود.

دلیل همه این جهش‌های اضافی در دود تنباکو یافت می‌شود. این ماده شامل ۷۰۰۰ مواد شیمیایی مختلف بوده که بیش از ۷۰ مورد آن به عنوان مواد سرطان‌زا شناخته شده‌اند.

این‌که جهش‌های دی‌.ان‌.ای چگونه باعث بروز سرطان می‌شود هنوز نامشخص است اما قدم بعدی محققان این پژوهش درک همین موضوع است.

خبر خوب برای افراد سیگاری این است که هیچ‌گاه برای ترک سیگار دیر نیست و به محض ترک آن جهش‌های دی‌.ان‌.ای هم به حالت طبیعی و معمول خود بازمی‌گردند.

یک پژوهش در انگلستان که در سال ۲۰۰۴ انجام شده نشان می‌دهد کسانی که سیگار را در سن ۳۰ سالگی ترک کرده‌اند، احتمال مرگ زودرس را در خود از بین برده در حالی که افراد ۵۰ ساله‌ای که سیگار را ترک کرده‌اند، این احتمال را به ۵۰ درصد رسانده‌اند.

 

این امر نشان می‌دهد که هرچه فرد برای ترک سیگار زودتر اقدام کند، احتمال ابتلا به سرطان در وی بیش‌تر کاهش می‌یابد.