مدیرعامل بورس کالا انتخاب ترامپ بازار قرارداد آتی سکه و طلا را رونق داد مدیرعامل بورس کالا درباره تأثیر انتخاب نامزد حزب دموکرات انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، میگوید این موضوع تأثیر خاصی روی بورس کالا ندارد، البته او معتقد است با توجه به تأثیری که این انتخاب روی بازار طلا داشت، بازار قرارداد آتی سکه […]
مدیرعامل بورس کالا
انتخاب ترامپ بازار قرارداد آتی سکه و طلا را رونق داد
مدیرعامل بورس کالا درباره تأثیر انتخاب نامزد حزب دموکرات انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، میگوید این موضوع تأثیر خاصی روی بورس کالا ندارد، البته او معتقد است با توجه به تأثیری که این انتخاب روی بازار طلا داشت، بازار قرارداد آتی سکه طلا در بورس کالا رونق پیدا کرد.
حامدسلطانینژاد با حضور در غرفه ایسنا، در بیستودومین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاریها، گفت: من فکر نمیکنم انتخاب ترامپ تأثیر خاصی برروی بورس کالا داشته باشد، فقط ممکن است از بابت تأثیری که بر روی قیمت نفت یا قیمت طلا دارد، این موضوع هم در بازار ما تأثیر بگذارد.
وی افزود: مثلاً با توجه به این که طلا قیمتش بالا رفت بازار قرارداد آتی رونق خوبی پیدا کرد چرا که این بازار برای پوشش ریسک است.
مدیرعامل بورس کالا ادامه داد: از طرفی بازار پتروشیمی ما تحتتأثیر قیمت نفت است و ممکن است با گرانشدن قیمت نفت یا ارزان شدن آن روی معاملات ما هم تأثیراتی بگذارد.
سلطانینژاد همچنین گفت: ارز صادرکنندگان با یک روند نسبتاً پایدار، اکنون برابر با ارزهای دولتی ناشی از فروش نفت است.
وی در خصوص راهاندازی بورس ارز گفت: مقدمات راهاندازی بورس ارز فراهم بوده و منتظر اعلام بانکمرکزی هستیم، اما باید توجه داشت که اگرچه در گذشته بانک مرکزی یکهتاز عرضهکننده ارز بوده است، اما اکنون با توجه به اینکه نسبت صادرات کشور و درآمدهای ارزی ناشی از آن، به سمت صدور کالاهای غیرنفتی در حرکت است، میتوان گفت که نسبت تأمین ارز با دلارهای دولتی و صادرکنندگان، به نسبت مساوی ۵۰-۵۰ رسیده است.
مدیرعامل بورس کالای ایران افزود: ارزی که ماحصل صادرات نفتی بوده و ارز دولتی تلقی میشود، اکنون نسبت با ارزی که مربوط به بخشخصوصی و ناشی از صادرات بوده، برابر است و ۵۰ درصد این ارزها در دست بخش خصوصی و ۵۰ درصد دست دولت است که این، یک نسبت بیسابقه به شمار میرود که در سالهای اخیر به یک نسبت پایدار تبدیل شده است.
وی تصریح کرد: حتی در آمار درآمدهای نفتی و صادرات سال گذشته نیز این نسبت پایدار بوده و پیشبینیها نیز نشانگر آن است که این نسبت ادامه خواهد یافت؛ بنابراین حجمی از ارز که در قالب بازار آزاد مورد مبادله قرار میگیرد، قابل توجه بوده و میتوان در صورت اعلام نظر بانک مرکزی به عنوان متولی بازار ارز، به منظور پوشش ریسک نوسانات نرخ ارز بازار مشتقه ارز را راهاندازی کرد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.