معرفی شرکت‌های حاضر در بورس کالا، پتروشیمی خارک

معرفی شرکت‌های حاضر در بورس کالا، پتروشیمی خارک   بورس کالا سال‌هاست که محل مطمئنی برای شرکت‌ها جهت عرضه کالا و شفافیت در فروش محصولاتشان است. این بورس به شرکت‌ها کمک می‌کند تا محصولاتشان را با بهترین قیمت به فروش برسانند. لذا جهت آشنایی هرچه بهتر شما خوانندگان محترم روزنامه مناقصه‌مزایده با شرکت‌های حاضر در […]

معرفی شرکت‌های حاضر در بورس کالا، پتروشیمی خارک

 

بورس کالا سال‌هاست که محل مطمئنی برای شرکت‌ها جهت عرضه کالا و شفافیت در فروش محصولاتشان است. این بورس به شرکت‌ها کمک می‌کند تا محصولاتشان را با بهترین قیمت به فروش برسانند. لذا جهت آشنایی هرچه بهتر شما خوانندگان محترم روزنامه مناقصه‌مزایده با شرکت‌های حاضر در بورس کالا همچون هفته‌های گذشته در اولین روز هر هفته به معرفی یکی از شرکت‌های حاضر در بورس کالا می‌پردازیم. با ما همراه باشید.

پتروشیمی خارک

این شرکت در جزیره خارگ واقع است. این جزیره با بافتی مرجانی همچون کاسه سنگ پشت از شمال غربی خلیج‌فارس سر از آب بیرون آورده است. جزیره خارگ حدود ۵۷ کیلومتری شمال غربی بوشهر واقع و از لحاظ تقسیمات کشوری از توابع این استان محسوب می‌شود.

موقعیت جغرافیایی این جزیره در ۲۹ درجه و ۱۵ دقیقه ی عرض شمالی و ۵۰ درجه و ۲۹ دقیقه شرقی می‌باشد. ارتفاع متوسط آن از سطح دریا حدود ۳ متر و دارای آب و هوایی مرطوب به همراه بادهای شرجی است.

از جاذبه‌های اقلیمی جزیره خارگ می‌توان به آثاری از دخمه‌های ساسانی، بقعه میرمحمدحنفی با قدمتی ۷۰۰ ساله، سواحل شنی و صخره‌ای زیبا و با شکوه و همچنین گله آهوان ر‌ها و درختان لیل و کلاغان هندی اشاره نمود.

جزیره خارگ به واسطه موقعیت و عمق مناسب دریایی، مکان مناسبی برای صدور نفت و محصولات پتروشیمی به حساب می‌آید و از این جهت از اهمیت والایی برخوردار است.

مجتمع پتروشیمی خارک در ابتدا تحت‌عنوان شرکت سهامی شیمیایی خارک جهت بازیافت پروپان، بوتان، نفتا و گوگرد از گازهای استحصالی چاه‌های حوزه نفتی فلات قاره ایران با مشارکت ۵۰-۵۰ بین شرکت ملی صنایع پتروشیمی و شرکت آمریکایی آموکو AMOCO با سرمایه‌ای معادل ۹۰۰ میلیون ریال تأسیس شد.

طراحی واحدهای عملیاتی توسط شرکت آمریکایی J.E.PRITCHARD و عملیات ساختمان و نصب آن توسط شرکت ژاپنی CHIYODA در اوایل ۱۳۴۴ هجری شمسی شروع و در اواسط سال ۱۳۴۸ هجری شمسی به پایان رسید.

در سال ۱۳۷۳ به منظور جلوگیری از سوختن گازهای سبک تولید شده در فرایند مجتمع و تبدیل آن به فرآوردهایی با ارزش افزوده بالا و حرکت هرچه بیش‌تر خودکفایی به سمت و قطع وابستگی و افزایش صادرات و همچنین در جهت انتقال تکنولوژی، ایجاد افزایش در آمد ارزی، کاهش آلودگی محیط‌زیست و اشتغال در منطقه، طرح احداث واحد متانول خارگ آغاز گردید.

این واحد با فن آوری تولید و مهندسی پایه شرکت لورگی (LURGI) آلمان و با سرمایه‌گذاری ارزی ۵٫۱۴۹ میلیون دلار و ۵٫۴۶۵ میلیارد ریال در زمینی به مساحت ۲۴ هکتار احداث و در سال ۱۳۷۸ به بهره‌برداری رسید.

خوراک مجتمع پتروشیمی خارک روزانه ۴ میلیون متر مکعب گازهای ترش همراه استحصال شده از استخراج نفت مناطق دریایی و خشکی شامل هیدروکربن‌های سنگین و ترکیبات گوگردی می‌باشد.

مجتمع پتروشیمی خارک جهت صدور تولیدات خود دو اسکله انحصاری دارد.

 

این اسکله‌ها در جنوب شرقی جزیره واقع و هریک شامل یک سکوی اصلی و ۸ سکوی فرعی هستند که از طریق یک راهرو به ساحل متصل شده و قابلیت بارگیری کشتی‌های تا ۴۵٫۰۰۰ تن را دارا می‌باشند.