امسال بیش از ۱۱٫۵ میلیون تن گندم از کشاورزان خریداری شد وزیر جهاد کشاورزی از خرید ۱۱ میلیون و ۵۲۲ هزار تن گندم از کشاورزان خبر داد که نسبت به سال ۹۲ و ابتدای کار دولت یازدهم بیش از ۲٫۵ برابر رشد داشته است. به گزارش ایرنا محمودحجتی در سیوسومین اجلاس عمومی شورای عالی استانها […]
امسال بیش از ۱۱٫۵ میلیون تن گندم از کشاورزان خریداری شد
وزیر جهاد کشاورزی از خرید ۱۱ میلیون و ۵۲۲ هزار تن گندم از کشاورزان خبر داد که نسبت به سال ۹۲ و ابتدای کار دولت یازدهم بیش از ۲٫۵ برابر رشد داشته است.
به گزارش ایرنا محمودحجتی در سیوسومین اجلاس عمومی شورای عالی استانها افزود: این در حالی است که سطح زیر کشت اراضی گندم در سال جاری، کمتر از سال آغازین فعالیت دولت یازدهم بوده است.
به گفته این مقام مسؤول، میزان پول پرداخت شده ناشی از خرید گندم به کشاورزان نیز بیش از ۳٫۵ برابر سال ۹۲ و رقمی در حدود ۱۴۷ هزار میلیارد ریال بوده که این موفقیت ناشی از ارتقای بهرهوری و بازدهی بوده است.
وی بیان داشت: این در حالی است که مطابق برنامهریزیها قصد داریم ۵۰۰ هزار هکتار از سطح زیرکشت گندم کاسته و به محصول کلزا اختصاص دهیم که ۲۰۰ هزار هکتار آن امسال اجرایی شده است.
حجتی با اشاره به ارتقای سطح عملکرد چغندر قند از ۲۸ به ۵۴ تن در هر هکتار در سالهای گذشته، خاطرنشان کرد: به دنبال توسعه کشت پاییزه این محصول برای استفاده از بارشهای پاییزی و صرفهجویی در مصرف آب هستیم.
وی گفت: میزان تولید شکر در سال ۹۲ در کشور یک میلیون و ۱۲۰ هزار تن بود که با افزایش بهرهوری، امسال به حدود یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن افزایش یافته است؛ اما هنوز ۵۰۰ هزار تن برای پاسخگویی به تقاضای داخلی کمبود داریم.
وزیر جهاد کشاورزی یادآور شد: ۸٫۵ میلیون هکتار اراضی آبی در کشور وجود دارد که مطابق برنامهریزی انجام شده، باید ۴ میلیون هکتار آن (سالیانه ۴۰۰ هزار هکتار) به سیستمهای نوین آبیاری مجهز شود.
وی بیان داشت: با اعتبارات در نظر گرفته شده از سوی دولت، تحقق این مهم سالیانه به دستکم ۴۰ هزار میلیارد ریال بودجه نیاز دارد و به دلیل کمبود اعتبارات، برای امسال به ۲۵۰ هزار هکتار کاهش یافته است.
حجتی ادامه داد: استانهای ساحلی شمال و جنوب کشور از ظرفیت بالایی برای انجام کشت در قفس ماهی برخوردارند؛ موضوعی که سالیانه دو میلیون تن ظرفیت برای آن وجود دارد و خدمات پیش و پس از فروش زیادی را ایجاد میکند.
وی همچنین با اشاره به پتانسیلهای طبیعی موجود برای توسعه کشت و استفاده از گیاهان دارویی، تصریح کرد: مطابق پیشبینی سازمانهای بینالمللی، تجارت گیاهان دارویی تا سال ۲۰۵۰ به ۵ هزار میلیارد دلار خواهد رسید و باید تلاش کنیم تا سهم بالایی از این موضوع را به کشور خود اختصاص دهیم.
این عضو کابینه دولت یازدهم بهطور نمونه با اشاره به کشت گلمحمدی، عنوان کرد: هر هکتار از این گیاه سالیانه بهطور متوسط ۵ تن محصول میدهد که هم اینک به قیمت ۱۰۰ تا ۱۲۰ هزار ریال در هر کیلو در سر مزارع به فروش میرسد.
وی با انتقاد از وضعیت ناهمگون کشور که فقط ۳۰ درصد اقتصاد و جمعیت در پایتخت متمرکز شده، تأکید کرد: باید نگاه توسعهای به مناطق دورافتاده داشته باشیم.
حجتی گفت: امروز شاهدیم بسیاری صنایع بستهبندی و سورتینگ محصولات کشاورزی در شهرهای بزرگ ساخته شده، در حالی که اگر در روستاها ایجاد شوند بهطور قطع به مانعی برای مهاجرت روستاییان به شهرها بدل میشوند.
وی رشد سال گذشته بخش کشاورزی را ۵٫۴ درصد برشمرد، در حالی که بارندگیها در سال آبی ۹۴-۹۳ تا ۲۰ درصد زیر حد نرمال بوده است و افزود: با وجود پتانسیلها و قابلیتهای موجود و استفاده از فرصتها و اخذ تصمیمهای صحیح، تداوم رشد این بخش امکانپذیر است.
** خرید تضمینی محصولات
این مقام مسؤول در ادامه در پاسخ به برخی پرسشهای اعضای شوراهای اسلامی شهرها و روستاها، گفت: خرید تضمینی مطابق قانون فقط برای برخی محصولات انجام میشود و پایینتر از قیمت بازار است.
وی افزود: خرید تضمینی ابزاری است که امروز و در شرایط فعلی کشاورزی کشور پاسخگو است، اما به تدریج و با حرکت به سوی تولید انبوه محصولات باید سازوکار بازار را در پیش بگیریم.
حجتی یادآور شد: اقتصاد ایران برپایه نفت و واردات محور است و شاهدیم درآمدهای نفتی که یک سرمایه بین نسلی است صرف خرید محصولات از خارج میشود.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.