ماحصل بازسازی شرکتهای پیمانکاری در صنعت نفت بهرهبرداری مناسب از توان فنی، اجرایی و نیروی انسانی ایرانی در کنار استفاده از ظرفیت مالی و فناوریهای روزآمد شرکتهای خارجی به توسعه میدانهای مشترک و تحقق سهم ملت ایران از آنها میانجامد. در سالهای میانی دهه ٧٠ که شرکتهای پیمانکاری در کشور بهواسطه سالهای دشوار جنگ تحمیلی […]
ماحصل بازسازی شرکتهای پیمانکاری در صنعت نفت
بهرهبرداری مناسب از توان فنی، اجرایی و نیروی انسانی ایرانی در کنار استفاده از ظرفیت مالی و فناوریهای روزآمد شرکتهای خارجی به توسعه میدانهای مشترک و تحقق سهم ملت ایران از آنها میانجامد.
در سالهای میانی دهه ٧٠ که شرکتهای پیمانکاری در کشور بهواسطه سالهای دشوار جنگ تحمیلی و دوران پیش از پیروزی انقلاب در بخشهای مختلف کشور درگیر سازندگی و بازسازی بودند، در صنایع نفت و گاز هنوز به آن بلوغ نرسیده بودند که بتوانند کار توسعه میدانهای نفت و گاز را آغاز کنند.
شرکت پتروپارس در این دوره به عنوان نخستین شرکت ایرانی برای توسعه بزرگترین میدان گازی جهان پارسجنوبی با مشارکت یک شرکت خارجی فعالیتهای خود را آغاز کرد.
بهواسطه همکاری با شرکتهای صاحبنام و با تجربه بینالمللی، پتروپارس توانست ضمن بهرهگیری از توان، مهارت و تجربه متخصصان داخلی، در انتقال دانش مدیریتی و فناوری روزآمد در حوزههایی مانند اکتشاف، توسعه و بهرهبرداری از های گازی و نفتی روزبهروز خود را تقویت کند و برای بدل شدن به یک شرکت بینالمللی نفتی بر قابلیتهای خود بیفزاید.
تجربههای بهدست آمده در پروژههای متعدد میدان مشترک گازی پارسجنوبی که به پشتوانه نیروی انسانی متخصص، متعهد و دلسوز به عنوان سرمایه اصلی این شرکت بهدست آمدهاند، سبب شد پتروپارس به عنوان الگویی موفق در حوزه نفت و گاز شناخته شود. الگویی که در شرایط دشوار تحریم، به کشور کمک کرد تا بتواند به تنهایی و بدون مشارکت خارجی فازهای باقیمانده پارسجنوبی را توسعه دهد و به شرکتهای ایرانی این خودباوری و اعتماد به نفس را بدهد که میشود کارهای بزرگ را انجام داد.
شرکتهای ایرانی در شرایط تحریم با محدودیتهای مالی و تأمین تجهیزات روبهرو بودند اما با همه این اوصاف توانستند رکوردهای بهتری از شرکتهای خارجی به جا گذارند.
اکنون با پشت سر گذاشتن روزهای دشوار تحریم، این فرصت مهیا شده است تا با بهرهگیری از مشارکت خارجی، در سرمایهگذاری و مدیریت، برای تقویت توان اجرایی، مهندسی و مدیریتی شرکتهای داخلی اقدام جدیتری بهعمل آوریم.
آنچه در این میان اهمیتی بهسزا دارد، بهرهبرداری مناسب از توان فنی و اجرایی و نیروی انسانی ایرانی در این مشارکت است که در کنار استفاده از توان مالی شرکتهای خارجی، میدانهای مشترک را توسعه میدهیم و با این تدبیر به سهم کشور در میدانهای مشترک خواهیم رسید.
علی مروی
رییس هیأت مدیره شرکت پتروپارس منبع شانا
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.