مدیر HSE ایمیدرو

ایجاد مرکز ایمنی معادن کشور ضروری است

مدیر بهداشت، ایمنی و محیط‌زیست ایمیدرو، اعلام کرد: ایجاد مرکز ایمنی معادن کشور برای ایجاد همگرایی و تمرکز در سیاست‌گذاری و نظارت ایمنی میان نهاد‌ها ضروری است. به گزارش مناقصه‌مزایده، امیر ولدخانی؛ ضمن اعلام تسلیت به خانواده معدنچیان طزره و خانواده معدنی کشور، اعلام کرد: با توجه به گستردگی معادن کشور و خطرپذیری فعالیت در […]

مدیر بهداشت، ایمنی و محیط‌زیست ایمیدرو، اعلام کرد: ایجاد مرکز ایمنی معادن کشور برای ایجاد همگرایی و تمرکز در سیاست‌گذاری و نظارت ایمنی میان نهاد‌ها ضروری است. به گزارش مناقصه‌مزایده، امیر ولدخانی؛ ضمن اعلام تسلیت به خانواده معدنچیان طزره و خانواده معدنی کشور، اعلام کرد: با توجه به گستردگی معادن کشور و خطرپذیری فعالیت در این معادن، تأسیس مرکز ایمنی معادن کشور، این بستر را فراهم می‌کند تا با ایجاد ساز وکار نظارتی و جمع‌آوری اطلاعات مناسب حسب نیاز، اقدامات زیربنایی ضروری در سطح معادن کشور انجام گیرد. وی ادامه داد: نظیر این اقدام، در کشوری نظیر چین اجرایی شده و این کشور توانسته میزان حوادث مرتبط با معادن زغال‌سنگ را با اتخاذ برنامه‌های مناسب، تا حدود زیادی کاهش دهد. به‌طور کلی می‌توان گفت؛ دستیابی به سطح ایمنی مطلوب در معادن، تحقق‌پذیر است. مدیر بهداشت، ایمنی و محیط‌زیست ایمیدرو، با بیان اینکه طبق گزارش مرکز آمار ایران در سال ۱۴۰۱، حدود ۶۰۲۵ معدن در کشور فعال است، گفت: از این میزان، نزدیک به ۶۰ درصد سهم تولید معادن کشور مربوط به معادن ساختمانی شامل شن و ماسه، سنگ تزئینی، آهک، گچ و سنگ لاشه است. به جز این معادن، بیش‌ترین تولید مربوط به معادن سنگ‌آهن با ۴٫۷ درصد است. وی افزود: جمعیت شاغل در معادن کشور اندکی بیش از ۱۳۰ هزار نفر است و براساس اطلاعات مرکز سالنامه آماری وزارت کار، سهم معدن از میزان حوادث شغلی کشور، سه درصد است که نسبت به سهم شاغلان این بخش در سطح کشور، سهم بسیار بالایی دارد. ولدخانی؛ با اشاره به اینکه برای برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری ایمنی در سطح معادن کشور، بررسی اطلاعات و آمار مربوط به معادن زغال‌سنگ و سهم تولید دارای اهمیت بالایی است، گفت: سهم حوادث در معادن کشور طبق گزارش سازمان نظام مهندسی معدن، ۸۰ درصد روباز، ۱۴ درصد زغال‌سنگ، ۱۱ درصد سنگ تزئینی و ۳ درصد معادن زیر زمینی غیر زغال‌سنگ است. از این‌رو، بهبود وضعیت ایمنی معادن در کشور، نیازمند توجه ویژه‌ای است. وی ادامه داد: بر همین اساس، تفاهم‌نامه سه‌جانبه بین ایمیدرو، وزارت صنعت،معدن‌وتجارت و وزارت تعاون، کار و رفاه‌اجتماعی در راستای هم‌افزایی سیاست‌گذاری‌ها و برنامه‌های ارتقای ایمنی معادن، در سال‌جاری و با اهداف جدید تمدید شد. براساس این تفاهم‌نامه، قرار است برای نخستین‌بار، کارگروه سیاست‌گذاری مشترک بخش‌های ذی‌ربط نظارتی حوزه ایمنی معادن کشور ایجاد شود.

مشکلات پیش‌روی معادن زغال‌سنگ

مدیر بهداشت، ایمنی و محیط‌زیست ایمیدرو، درباره مشکلات پیش‌روی معادن زغال‌سنگ کشور، تصریح کرد: از جمله مهم‌ترین مشکلات این بخش، وضعیت خاص لایه‌های زغال‌سنگ در معادن کشور، عمیق‌تر شدن معادن زغال‌سنگ و گازخیزی بیشتر مرتبط با افزایش عمق و نیز استفاده از روش‌های سنتی تولید، فناوری‌های قدیمی تولید زغال است. ولدخانی؛ افزود: از دیگر مشکلات معادن زغال‌سنگ، مشکلات اقتصادی و مسائل مرتبط با تحریم و همچنین، وضعیت اشتغال و کم شدن نیروی کار در این حوزه است. افزون بر این، ایمنی معادن زغال‌سنگ، از کمبود دانش و منابع آموزشی رنج می‌برد و با بازنشسته شدن نیروهای متخصص فعلی، دانش مرتبط، به نیروهای جوان کمتر منتقل می‌شود و این مسأله، یکی از مشکلات اساسی حوزه ایمنی معادن زغال‌سنگ است. مدیر بهداشت، ایمنی و محیط‌زیست ایمیدرو، با بیان اینکه این سازمان در راستای ارتقای سطح ایمنی معادن، برنامه‌های مختلفی را با همکاری بخش‌های ذی‌ربط در دست اجرا دارد، گفت: تدوین متون آموزشی با مشارکت دانشگاه امیرکبیر و نظارت مرکز تحقیقات و تعلیمات حفاظت فنی و بهداشت کار و نیز بررسی امکان استفاده از مدرسان صاحب صلاحیت بین‌المللی و انتقال تجارب و دانش ایمنی، از جمله این برنامه‌هاست. وی ادامه داد: این سازمان علاوه بر پیگیری ادامه ساخت پایگاه‌های امداد و نجات، برنامه‌های دیگری همچون ارتقای سیستمی در حوزه مدیریت ریسک، بررسی حوادث، آموزش و… را در دست اجرا دارد.