محمدرضا عیوضی-انتخاب دونالدترامپ بهعنوان چهلوپنجمین رییسجمهوری ایالاتمتحده، جهان را دچار بهت و حیرت کرد؛ از بازارهای جهانی و حتی ایران گرفته تا مقامات سیاسی کشورهای اروپایی و غیراروپایی که اعلام کردند که مجبورند نتیجه انتخابات آمریکا را بپذیرند. در داخل هم بسیاری را از انتخاب ترامپ متعجب و انتخاب این تاجر مجرب، اما سیاستمدار […]
محمدرضا عیوضی-انتخاب دونالدترامپ بهعنوان چهلوپنجمین رییسجمهوری ایالاتمتحده، جهان را دچار بهت و حیرت کرد؛ از بازارهای جهانی و حتی ایران گرفته تا مقامات سیاسی کشورهای اروپایی و غیراروپایی که اعلام کردند که مجبورند نتیجه انتخابات آمریکا را بپذیرند. در داخل هم بسیاری را از انتخاب ترامپ متعجب و انتخاب این تاجر مجرب، اما سیاستمدار خام، آنان را دچار وحشت کرده است.
اطلاعات و شواهد موجود درکنار مقایسه سیاستهای ترامپ با هیلاریکلینتون کارکشته سیاست خارجی، نگارنده را به این نتیجه رساند که کار ایران با ترامپ آسانتر خواهد بود! البته تا زمان معرفی تیم سیاست خارجی ترامپ نمیتوان مهر تأیید به این مطلب زد؛ اما چرا ترامپ برای ایران نسبت به همسر کلینتون بهتر است؟
نقش بسیار پررنگ هیلاری کلینتون، بهعنوان وزیر امور خارجه ایالاتمتحده (۲۰۰۹ تا ۲۰۱۳)، در تصویب تحریمها علیه ایران را فراموش نکنید؛ تحریمهایی که شدیدترین تحریمها علیه یک کشور در طول تاریخ به شمار میرفت.
هیلاری که رویای ریاستجمهوری را در سر داشت، تکتک کشورهای مهم جهان را پیمود تا جهان را علیه ایران متحد کند؛ اقدامی که در آن موفق بود و توانست سنگینترین تحریمها علیه تهران را وضع کند. نزدیکی و اقبال او نزد مقامات کشورهای اروپایی باعث شد هیلاری آسانتر برنامههای تخریبی خود علیه تهران را پیش ببرد.
اگرچه در مبارزات انتخاباتی، هیلاری مدافع برجام بود و خود را معمار آن میدانست، اما ترامپ تصریح کردهبود که برجام را پاره خواهد کرد. به نظر میرسد این گفته او، سخنی فراتر از یک بلوف انتخاباتی نیست. همانطور که ترامپ در جریان مبارزات انتخاباتیاش دم از زندانی شدن هیلاری کلینتون میزد، اما در نطق پیروزیاش به شدت از او و خدماتش تقدیر کرد. اوباما هم در سال ۲۰۰۸ وعده بسته شدن زندان گوآنتانامو را داد، وعدهای که تا امروز و پس از گذشت ۸ سال هنوز اجرایی نشده است.
کسی فراموش نکرده که ترکیفیصل، شاهزاده مشهور عربستانی، رییس سابق سازمان اطلاعات و امنیت عربستان و سفیر پیشین ریاض در واشنگتن، در اواسط بهار گذشته به مردم آمریکا التماس کرد که به ترامپ رأی ندهند. در این میان نباید کمک یک میلیون دلاری قطر به بنیاد کلینتون و همینطور کمک ۳۰ میلیون دلاری عربستان به او را فراموش کرد.
اعراب امیدوار بودند تا شاید با پیروزی هیلاری، اقدامی قاطع از سوی او در زمینه سوریه و دیگر بحرانهای خاورمیانه صورت گیرد. انتخاب ترامپ اما قطعاً آنان را ناامید کرده است.
و اما در آخر گرایش ترامپ به توانایی بالای رهبری پوتین، شاید بتواند ایالات متحده و روسیه را به هم نزدیک کند و به سمت یک تحول بزرگ تاریخی سوق دهد.
با کنار هم گذاشتن تمام پارامترهای ذکر شده شاید این نتیجهگیری منصفانه باشد که در انتخاب میان بد و بدتر که بارها از زبان سیاستمداران دنیا و حتی مردم آمریکا شنیدهایم؛ برای ایران انتخاب ترامپ «بد» بود و نه «بدتر».
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.