ابتکار: رشد اقتصادی ایران باید درمسیر رشد سبز قرار گیرد

  معاون رییس‌جمهوری و رییس سازمان حفاظت محیط‌زیست گفت: رشد اقتصادی ایران به ویژه در دوران پساتحریم باید در مسیر رشد سبز قرار گیرد و از منحنی آلودگی و تخریب جدا شود. به گزارش ایرنا، معصومه ابتکار در ششمین همایش ملی مهندسی ایمنی و مدیریت (HSE) در دانشگاه شریف افزود: دولت یازدهم در ادامه گام‌های […]

 

معاون رییس‌جمهوری و رییس سازمان حفاظت محیط‌زیست گفت: رشد اقتصادی ایران به ویژه در دوران پساتحریم باید در مسیر رشد سبز قرار گیرد و از منحنی آلودگی و تخریب جدا شود.

به گزارش ایرنا، معصومه ابتکار در ششمین همایش ملی مهندسی ایمنی و مدیریت (HSE) در دانشگاه شریف افزود: دولت یازدهم در ادامه گام‌های مهمی که برای حفظ و بهبود محیط‌زیست در کشور برداشت با مصوبه شورای عالی محیط‌زیست تشکیل دفاتر HSE برای تمام دستگاه‌های دولتی را الزامی کرد.

وی افزود: البته پیش از این اقدام بخش‌هایی از جمله وزارت نفت با تشکیل دفاتری خاص در این زمینه اقدامات مؤثری داشته اما این مصوبه منجر به شکل‌گیری دفاتر HSE در سایر دستگاه‌ها شده است.

وی ضمن تقدیر از حرکت دانشگاه شریف برای پیشگامی در شکل دهی علمی به موضوع HSE اظهار کرد: نگاه علمی و کاربردی به این موضوع به واسطه چالش‌های زیاد کشور در این حوزه از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.

رییس سازمان حفاظت محیط‌زیست با بیان این‌که کم‌تر مجموعه‌ای در ایران به صورت کاملاً استاندارد فعالیت می‌کند، گفت: مشکلات زیادی که امروز در عسلویه در زمینه فلرینگ، پالایشگاه‌ها و آلودگی‌های زیاد ناشی از آن‌ها مواجه هستیم به علت کم توجهی به استاندارد‌ها و شاخص‌های پیشگیری از آلودگی و تخریب محیط‌زیست است.

وی با تأکید بر این‌که وزارت نفت در دو سال اخیر گام‌های جدی در حوزه محیط‌زیست برداشته است گفت: از مهم‌ترین اقدامات این وزارتخانه تولید و توزیع بنزین استاندارد در کشور، تولید کاتالیست پیشرفته برای پالایش و تولید بنزین یورو۴ در پالایشگاه اصفهان با استفاده از تخصص و توان علمی داخلی کشور و حذف بنزین آلوده از جمله این اقدامات است.

ابتکار ادامه داد: به وجود تمام این اقدامات همچنان شاهد عقب‌ماندگی‌های زیادی در اجرای کامل نظام HSE در کشور هستیم.

وی در ادامه با تأکید بر لزوم اجرای مدیریت سبز در دستگاه‌های مختلف دولتی، عمومی و دانشگاه‌ها ابراز امیدواری کرد: دستورالعمل ماده ۱۹۰ قانون برنامه توسعه که همان مدیریت سبز است در دانشگاه‌ها و با همکاری انجمن‌های علمی دانشجویی فعال به عنوان الگو و نمونه‌ای برای سایر بخش‌های کشور اجرایی شود.

وی افزود: دولت یازدهم عزمی جدی در اجرای مدیریت سبز دارد و در همین زمینه کارنامه مدیریت سبز دستگاه‌های دولتی به آن‌ها ارایه شده است.

معاون رییس‌جمهوری ضمن تأکید بر اهمیت اقتصاد سبز و رشد سبز گفت: بدون ارتقای استاندارد‌ها در کشور رشد سبز که ارزش افزوده و اشتغال به آن‌ها بسته است محقق نخواهد شد.

وی با بیان این‌که دوران دیدگاه سنتی که رشد و توسعه را ملازم با تخریب محیط‌زیست می‌دانست به پایان رسیده است، گفت: امروزه توسعه و رشدی که بهبود و حفظ محیط‌زیست را تهدید کند پذیرفتنی نیست.

ابتکار تأکید کرد: استفاده از فرایندهای HSE به حرکت کشور در مسیر رشد سبز کمک خواهد کرد.

وی فن‌آوری‌های سبز را زمینه‌ای نوین برای رشد و سرمایه‌گذاری اقتصادی دانست و گفت: از این رو پانزدهمین نمایشگاه محیط‌زیست ایران که روز گذشته افتتاح شد با تأکید بر مشارکت و فن‌آوری‌های نوین محیط‌زیست در زمینه‌هایی همچون مدیریت انرژی، کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای، مدیریت پسماند و تصفیه پساب با حضور شرکت‌های داخلی و خارجی آغاز شد.

وی تأکید کرد: فن‌آوری‌های سبز ابزاری مهم برای رشد اقتصادی سبز در ایران بدون تخریب و آلودگی محیط‌زیست هستند که در این زمینه ظرفیت‌های ملی خوبی همچون وضعیت علمی دانشگاه‌ها وجود دارد.

ابتکار با تأکید بر این‌که دستیابی به توسعه، رشد اقتصادی، افزایش سرمایه‌گذاری و ایجاد اشتغال به ویژه در دوران پساتحریم از ضروریات است گفت: اما این استقبال از رشد و سرمایه‌گذاری و ایجاد اشتغال جدید نباید بدون رعایت ملاحظات‌ زیست‌محیطی باشد.

 

وی گفت: این موضوع همزمان منجر به رشد مشاغل سبز و سرمایه‌گذاری برای بهبود محیط‌زیست نیز خواهد شد.