رییس فدراسیون واردات اتاق ایران مطرحکرد حضور کمرنگ بخش خصوصی در تصمیمگیریها با وجود سهم ۸۰ درصدی اشتغال کشور رییس فدراسیون واردات اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران گفت: اکنون بیش از ۸۰ درصد اشتغال کشور در حوزه بخش خصوصی است اما این بخش آنگونه که باید در تصمیمگیریهای دولتی حضور ندارد و این […]
رییس فدراسیون واردات اتاق ایران مطرحکرد
حضور کمرنگ بخش خصوصی در تصمیمگیریها با وجود سهم ۸۰ درصدی اشتغال کشور
رییس فدراسیون واردات اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران گفت: اکنون بیش از ۸۰ درصد اشتغال کشور در حوزه بخش خصوصی است اما این بخش آنگونه که باید در تصمیمگیریهای دولتی حضور ندارد و این امر میتواند نتایج منفی در پی داشته باشد.
فرشاد احتشامزاده در گفتوگو با ایرنا اظهار کرد: بخش خصوصی انتظار دارد بیش از پیش مورد حمایت دولت قرار گیرد و در تصمیمگیریهای دولت مشارکت داشته باشد.
وی تصریحکرد: در میان وزارتخانهها تنها دو وزارتخانه اقتصاد و دارایی و صنعت، معدن و تجارت به همکاری با بخش خصوصی اعتقاد دارند و از این پتانسیل بهره میبرند اما این همکاری نیز به قدری کمرنگ است که نمیتواند مشکلات بخش خصوصی را بر طرف کند.
احتشامزاده، فدراسیون واردات را از زیرمجموعههای اتاق ایران و دارای قابلیت تفویض اختیار توسط هیأت رییسه دانست و اظهار کرد: این نهاد ترکیبی از انجمنها، اتحادیهها، تشکلها و فعالان اقتصادی است که نقش مشورتی دارد.
وی تصریح کرد: با وجود اینکه فدراسیون واردات به مدت یکسال است، تشکیل شده است اما در این مدت توانسته است با حضور در شورای گفتوگو و بخشهای مختلف اتاق بازرگانی ایران در حوزه واردات تجربههای خوبی در فعالیتهای اجرایی، سیاستگذاریهای کلان و بررسی تخصصی داشته باشد.
** به دنبال حذف ۴ درصد علیالحساب مالیات بر ارزشافزوده واردات هستیم
احتشامزاده یکی از مهمترین مشکلات در واردات را تصمیمات آنی دولت و بدون در نظر گرفتن مسایل بخش خصوصی عنوان کرد و گفت: دولت طبق صلاحدید خود و بدون نظر بخش خصوصی، باوجود توجه به قانون بهبود مستمر محیط کسبو کار ۴ درصد علیالحساب مالیات بر ارزشافزوده را با رویکرد ریشه کنی کارتهای اجارهای و یکبار مصرف اتخاذ کرده است در حالی که این اقدام هیچ تطابقی با این موضوع ندارد.
رییس فدراسیون واردات اتاق ایران گفت: برخی سیاستهای اشتباه دولت میتواند این بخش را با بحرانهای متعددی روبهرو کند که این بحرانها بهطور مستقیم موجب افزایش قیمت تمام شده و افزایش هزینههای مشتری میشود.
به گفته وی، اخذ ۴ درصد علیالحساب مالیات بر ارزشافزوده از واردکنندگان علاوه بر آنکه باعث ناتوانی حضور شرکتها و نهادهای تجاری در حوزه واردات میشود، به دلیل درگیریهای مالی و کمبود نقدینگی با طولانی شدن فرایند واردات باعث افزایش قیمت تمام شده و غیرقابل رقابت بودن در بازار میشود.
احتشامزاده اضافه کرد: اکنون فدراسیون واردات این مهم را در ۳ مرحله در شورای گفتوگو مطرح کرده و در نهایت به کمیسیون تخصصی ارجاع داده شده است و همچنان پیگیر حذف این مسأله هستیم.
رییس فدراسیون واردات اتاق بازرگانی ایران راهکار پیشنهادی به دولت را استفاده از سیستم طبقهبندی کارتهای بازرگانی براساس دورههای زمانی فعالیت واردکنندگان عنوان کرد و گفت: ترکیب این دو اقدام نگرانیهای دولت بابت کارتهای اجارهای و یکبار مصرف را برطرف میکند.
این مقام مسؤول، یکی دیگر از تصمیمگیریهای اشتباه دولت را شناسایی کالاهای وارداتی با اجرای طرح شبنم دانست و افزود: این طرح که پیش از این اجرا و با شکست مواجه شد، بهطور مجدد برخی به اجرای آن پافشاری دارند که اگر برنامهریزی و زیرساخت درستی نداشته باشد میتواند هزینههای گزافی را بر دوش مصرفکنندگان بگذارد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.