چشمه وقت‌ساعت، اعجاز طبیعت دورود

  ناصر بهزادفر-چشمه وقت ساعت در جنوب شهر دورود و در استان لرستان قرار دارد. چشمه‌وقت ساعت را می‌توان یکی از عجیب‌‌‌‌‌‌ترین و نادر‌‌‌‌‌ترین چشمه‌های جهان دانست. عجیب بودن این چشمه به واسطه نحوه خاص آب‌دهی آن است به نحوی که در طول دوره زمانی یک‌ساعته، آب آن به‌طور خروشان جاری بوده و پس از […]

 

ناصر بهزادفر-چشمه وقت ساعت در جنوب شهر دورود و در استان لرستان قرار دارد.

چشمه‌وقت ساعت را می‌توان یکی از عجیب‌‌‌‌‌‌ترین و نادر‌‌‌‌‌ترین چشمه‌های جهان دانست. عجیب بودن این چشمه به واسطه نحوه خاص آب‌دهی آن است به نحوی که در طول دوره زمانی یک‌ساعته، آب آن به‌طور خروشان جاری بوده و پس از آن به مدت یک ساعت متوقف می‌شود و این چرخه به‌طور متناوب ادامه دارد.

مظهر چشمه در انتهای غاری به عمق ۵۰ متر و ارتفاع ۱۵ متر قرار گرفته است و آب خروجی از این چشمه با گذر از میان غار به یک آبشار تبدیل شده و به دره پایین دست وارد می‌شود. آبشار که در دیواره جنوبی پریز و درون غاری به عرض ۷ متر، ارتفاع ۱۵ متر و عمق ۵۰ متر قرار گرفته است، آب زلال و گوارایی دارد که از انتهای غار و در سقف ۱۵ متری آن سرچشمه می‌گیرد. در حقیقت آبشار از دل غار شروع می‌شود و به کف غار می‌ریزد و زمانی که از غار بیرون می‌آید، تبدیل به چشمه می‌شود. براساس آنچه درباره این آبشار منتشر شده است، علت این خروش و توقف منظم آبشار وقت و ساعت، وجود یک چشمه بزرگ متواتر در عمق زمین است. نظیر این چشمه در دو نقطه دیگر ایران (فریدون‌شهر و قره‌آقاج) وجود دارد. در فصل‌های کم آب زمان توقف طولانی‌تر و در فصول پر آب زمان توقف کوتاه می‌شود ولیبوروكراسي در هر يك از روش‌هاي مناقصه يا مزايده زمان جاری شدن آبشار همان ۵۰ دقیقه است.

مسیر دسترسی

از شهر دورود و با حرکت در سمت جنوب (در امتداد ریل راه‌آهن) مسیر را ادامه می‌دهیم و پس از گذشتن از روستاهای چم‌چیت، چنار و ده کولیان و بعد از نزدیک به ۳ ساعت کوهپیمایی به دهانه غار و مظهر این چشمه خواهیم رسید.

البته می‌توان از شهرستان دورود نیز با قطار تا ایستگاه چم‌چیت را طی کرد و ادامه مسیر ۳ ساعته را با کوهپیمایی گذراند.

منابع:

باشگاه خبرنگاران جوان

.mihanblog.com

فارس

 

تارنمای روستای شمس آباد