تمدید شناورسازی ساعات کاری دستگاه‌های اجرایی؛ کلانشهر‌ها پیروی می‌کنند؟

گروه اجتماعی- ترافیک کُشنده صبحگاهی پایتخت باعث شد تا سال قبل دولت از طرح شناورسازی ساعات کاری دستگاه‌های اجرایی رونمایی کند. اولین‌بار آبان‌ماه سال گذشته بود که دولت تصمیم به اجرای طرح شناورسازی ساعات کاری دستگاه‌های اجرایی کرد. طبق این طرح دستگاه‌های اجرایی مستقر در تهران مکلف شدند تا پایان آبان‌ ۱۴۰۱ طرح شناورسازی ساعت […]

گروه اجتماعی- ترافیک کُشنده صبحگاهی پایتخت باعث شد تا سال قبل دولت از طرح شناورسازی ساعات کاری دستگاه‌های اجرایی رونمایی کند. اولین‌بار آبان‌ماه سال گذشته بود که دولت تصمیم به اجرای طرح شناورسازی ساعات کاری دستگاه‌های اجرایی کرد. طبق این طرح دستگاه‌های اجرایی مستقر در تهران مکلف شدند تا پایان آبان‌ ۱۴۰۱ طرح شناورسازی ساعت آغاز فعالیت خود را از ساعت ۷ تا ۹ صبح به مدت دو ساعت اجرا کنند. این تصمیم با هدف مدیریت تقاضای سفرهای شهری، کاهش ترافیک سنگین در معابر اصلی تهران، افزایش بهره‌وری، انعطاف کاری و کاهش حجم رفت و آمد کارکنان دولت و اثرات جانبی آن گرفته شد. در همین مصوبه میزان حضور کارمندان در طول روز براساس قانون مدیریت خدمات کشوری تنظیم و بر رعایت سقف ۴۴ ساعت حضور در دستگاه‌های اجرایی در طول هفته تأکید شده است. همچنین شروع به کار برخی دستگاه‌های اجرایی از جمله بانک‌ها، مدارس، نهادهای نظامی، انتظامی و امنیتی، کارخانجات و کارگاه‌ها و… تعیین شد؛ طرحی که حالا و بعد از گذشت چندین ماه از اجرایش اثرات مثبتی در روند حمل‌ونقل عمومی در تهران بر جای گذاشته است و حال سؤال این است که آیا کلانشهرهای دیگر این طرح را در دستور کار خود قرار می‌دهند.

درخواست رئیس سازمان اداری برای تعطیلی زودتر ادارات

با توجه به اثر مثبتی که این طرح داشت، هفته گذشته میثم لطیفی؛ رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور، خواستار دائمی شدن این طرح در تهران شد و گفت: پیشنهاد ما به دستگاه‌های اداری این است که از ساعت ۱۳ بعدازظهر ادارات تعطیل شوند تا مصرف انرژی کاهش یابد و به دستگاه‌های اجرایی تأکید می‌کنیم از ساعت یک بعدازظهر در صورت امکان تعطیل کنند که طبیعتاً از ساعت ۱۲ دستگاه‌های سرمایشی خاموش می‌شود تا بتوانیم درخصوص بحث انرژی تدبیر کنیم.

شناورسازی ساعات کاری دستگاه‌های اجرایی ادامه می‌یابد

دیروز(شنبه) نیز استاندار تهران، با تأکید بر اینکه طرح شناورسازی ساعت کاری ادارات در حال‌حاضر اجرا می‌شود و تداوم خواهد داشت، گفت: مدارس طبق برنامه گذشته با همین ساعت‌‌ها تنظیم می‌شود. علیرضا فخاری؛ در گفت‌وگو با ایسنا، در تشریح روند بهره‌گیری از شناورسازی برای کاهش بار ترافیک به ویژه در مهرماه و بازگشایی مدارس، گفت: در استان تهران قائل به شناورسازی ساعات آغاز به کار دستگاه‌های مختلف هستیم و در حال‌حاضر نیز اجرا می‌شود. طرح شناورسازی ساعت کاری ادارات و مراکز آموزشی مدل موفقی در کنترل ترافیک است و ضرورت دارد این طرح ادامه یابد. وی افزود: به این ترتیب صبح‌‌ها از ساعت ۷ تا ۹ صبح برای افرادی که می‌توانند وقت خود را تنظیم کنند به مسؤولین ادارات این اختیار داده شده که نسبت به اعمال شناورسازی آغاز به کار اقدام کنند. استاندار تهران، ادامه داد: به نظر می‌رسد شناورسازی ساعت شروع به کار ادارات هنوز به عادت گذشته نرسیده و چنانچه منظم شود از این مشکل بیرون می‌آییم. سال گذشته این طرح موجب کاهش ۳۰ درصد ترافیک صبحگاهی در تهران شد که تلاش داریم با مدیریت ساعت کاری ادارات و مراکز آموزشی امسال این طرح را با کیفیت بهتری اجرا کنیم.