تبلیغ کالا و فیلم در شبکه‌های ماهواره‌ای معاند ممنوع است

دادستان تهران تبلیغ کالا و فیلم در شبکه‌های ماهواره‌ای معاند ممنوع است جلسه‌ آسیب‌های اجتماعی با عنوان «عفاف و حجاب» با حضور تعدادی از معاونان دادستان، رییس پلیس فتا، فرمانده پلیس تهران، نمایندگان وزارتخانه‌ها و سازمان‌های مرتبط با موضوع به ریاست دادستان تهران برگزار شد. به گزارش باشگاه خبرنگاران از دادسرای عمومی و انقلاب تهران، […]

دادستان تهران

تبلیغ کالا و فیلم در شبکه‌های ماهواره‌ای معاند ممنوع است

جلسه‌ آسیب‌های اجتماعی با عنوان «عفاف و حجاب» با حضور تعدادی از معاونان دادستان، رییس پلیس فتا، فرمانده پلیس تهران، نمایندگان وزارتخانه‌ها و سازمان‌های مرتبط با موضوع به ریاست دادستان تهران برگزار شد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران از دادسرای عمومی و انقلاب تهران، عباس‌دولت‌آبادی در خصوص آسیب‌های اجتماعی ۳ نکته شامل ضرورت انجام کارهای فوق‌العاده درمورد آسیب‌های اجتماعی، جلوگیری از انحراف سینما در حوزه‌های ارزش‌های دینی و انقلابی و لزوم رعایت عفاف و حجاب در دستگاه‌های دولتی را مورد تأکید قرارداد.

جعفری‌دولت‌آبادی در ارزیابی گزارش‌های ارایه شده توسط مسؤولان در حوزه عفاف و حجاب، اظهار کرد: رعایت عفاف و حجاب در تمام دستگاه‌های اجرایی، دولتی و مراجع قضایی و عدم‌تبرج توسط بانوان کارمند در محیط کار الزامی است.

نکته‌ دیگری که مورد توجه دادستان تهران قرار گرفت وضعیت و مشکلات کنونی در سینمای ایران بود.

وی با اعلام این‌که ممکن است عدول از ارزش‌های دینی و انقلابی در سینما به برخی برنامه‌های نهادهای فرهنگی از جمله صداوسیما تسری پیدا کند از سازمان مذکور خواست به این آسیب توجه کند.

دادستان تهران با خاطرنشان کردن این واقعیت که امروزه مهاجرت و حاشیه‌نشینی یکی از زمینه‌های ارتکاب جرم و افزایش آمار اقدامات مجرمانه است، اعلام کرد: باید بخشی از درآمد‌‌ها و بودجه‌های مصوب جهت ایجاد جاذبه و جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهر‌‌ها هزینه شود.

اهمیت برنامه‌ریزی در مورد جوانان

جعفری‌دولت‌آبادی مسأله مهم دیگری که در مبارزه با آسیب‌های اجتماعی باید مورد توجه قرار گیرد را تمرکز روی امور جوانان و نوجوانان دانست و با اشاره به گزارش یکی از بازپرسان دادسرای اطفال مبنی بر این که معضل جوانان و جرایم ارتکابی توسط آنها پیرامون ۳ محور اعتیاد، ترک تحصیل و مشروبات الکلی است، از پلیس و دستگاه‌های فرهنگی درخواست کرد با تمرکز بر روی مسایل نوجوانان و جوانان، مانع از بازگشت مجدد نوجوانان بزهکار به چرخه ارتکاب جرم شوند.

وی خواستار تشکیل پلیس اطفال و آموزش مأمورین پلیس درمورد پرونده‌های مرتبط با این دادسرا شد.

وی کودکان و نوجوانانی که در کانون اصلاح و تربیت نگهداری می‌شوند و همچنین پرونده‌های قضایی دادسرا و دادگاه اطفال را مصادیق مناسبی برای تشخیص علل آسیب‌های نوجوانان و جوانان و مهار مشکلات و آسیب‌های مرتبط با آنان دانست و در این راستا به برخی آسیب‌‌‌ها از جمله کاهش سن ازدواج، دوستان ناباب، وضعیت فضای مجازی، آثار منفی برخی فیلم‌های سینمایی، تفریحات غیرسالم و مشروبات الکلی اشاره کرد و افزود: تمرکز بر ازدواج و سیاست تحکیم خانواده و احیای پیام قرآن و اسلام در موضوع عفاف و حجاب از جمله راهکارهای ایجابی است که باید مورد توجه دستگاه‌های فرهنگی به ویژه سازمان صدا و سیما قرار می‌گیرد.

جرم بودن استفاده از تجهیزات ماهواره

جعفری در خصوص استفاده از تجهیزات دریافت از ماهواره به دو مطلب شامل اصل ماهواره و جمع‌آوری تجهیزات آن اشاره کرد و با انتقاد از اظهارات برخی مسؤولان که با ارایه آمار شیوع ماهواره در جامعه، اقدامات مقابله‌ای با این معضل را نفی می‌نمایند، اظهار کرد: برخی مسؤولان با ارایه آمارهایی به‌طور مثال این که ۶۰ درصد مردم از ماهواره استفاده می‌کنند، درصدد نفی اقدامات پلیس و دادستانی در مقابله با ماهواره و جمع‌آوری تجهیزات آن می‌باشند. این در حالی است که خرید، فروش، نگهداری و هر اقدام دیگری بر روی تجهیزات دریافت از ماهواره، مطابق قانون ممنوعیت به‌کارگیری این تجهیزات جرم تلقی می‌شود و پلیس در اجرای وظیفه ذاتی خود مکلف به جمع‌آوری تجهیزات ماهواره است.

ممنوعیت تبلیغات فیلم‌‌‌ها و کالاهای ایرانی در شبکه‌های ماهواره‌ای معاند

جعفری‌دولت‌آبادی با اعلام این‌که تبلیغات فیلم‌‌‌ها و کالاهای ایرانی در شبکه‌های ماهواره‌ای معاند ممنوع است، اظهار کرد: مسؤولان فرهنگی کشور باید دستورات قضایی دادستانی در این زمینه را اجرا نمایند.

ساجدی‌نیا فرمانده انتظامی تهران بزرگ نیز در خصوص وضعیت استفاده از ماهواره‌ها گزارشی ارایه داد و اقدامات پلیس در این مقابله را موجب توقف روند رو به رشد استفاده از ماهواره ارزیابی کرد.

وی از آموزش مأمورین پلیس به منظور اجرای مناسب دستور دادستانی دایر بر جمع‌آوری تجهیزات ماهواره‌ به گونه‌ای که متعرض حریم خصوصی مردم نشوند، خبر داد و در ارزیابی موفقیت آموزش‌ها، اظهار داشت: عدم وصول شکایت از سوی صاحبان املاک‌‌‌ها که پلیس برای جمع‌آوری تجهیزات دریافت از ماهواره طبق دستور قضایی دادستانی وارد مشاعات ساختمان‌ها شده است، دلالت بر این موفقیت دارد.

مبارزه با باندهای قاچاق تجهیزات ماهواره

لطفی، رییس پلیس اماکن تهران بزرگ آماری از کشفیات ماهواره طی ۷ ماهه اول سال ۱۳۹۵ ارایه داد و ضمن اعلام کشف ۷۱۳۵۴۶ دیش، ۹۲۳۲۹۹ ال‌ان‌بی و ۱۰۷۶۶ رسیور، از مبارزه ۴۰ باند قاچاق تجهیزات ماهواره و دستگیری ۱۹۳ نصاب خبر داد.

وی با اعلام این که پلیس درصدد تمرکز بر روی نصابان و باندهای مرتبط با این موضوع است، این دستگیری‌ها را در مبارزه با ماهواره مؤثر خواند.

اهداف و برنامه‌های شبکه ماهواره‌ای جم

در این جلسه، منصوری، معاون دادستان و بازپرس ویژه پرونده شبکه ماهواره‌ای جم، در اشاره به برنامه‌ها، اهداف و فعالیت‌های این شبکه‌ اعلام کرد: در حال حاضر شبکه جم ماهواره‌ای با ۲۳ شبکه و ۸ پایگاه فعالیت می‌کند.

وی هدف اصلی این شبکه را تأثیرگذاری بر روی خانواده‌ها اعلام نمود و افزود: اهداف شبکه‌های ماهواره‌ای مشترک است و همگی براندازی نظام را مد نظر دارند، اما شبکه‌ جم به خلاف دیگر شبکه‌ها، سعی بر آن دارد که خود را منتسب به داخل کند؛ این در حالی است که اخیراً ماهیت و اهداف واقعی این شبکه توسط مدیر شبکه مالزی برملا شده است.

منصوری همکاری برخی بازیگران و مجریان ایرانی با این شبکه و تبلیغ فیلم‌‌‌ها و کالاهای ایرانی در شبکه مذکور را به نوعی همکاری با شبکه‌های معاند نظام دانست که واجد وصف مجرمانه است.

وی در ادامه تأکید کرد: مسؤولان نباید به چنین تولیدکننده‌هایی خدمات ارایه دهند و سازمان صدا و سیما نیز نباید چنین افرادی را به‌کار گیرد و یا فیلم‌های قبلی و فعلی آنان را به نمایش بگذارد.

تبلیغات در شبکه‌های ماهواره‌ای ممنوع است

نماینده پلیس امنیت ناجا پیرامون برخورد با تبلیغ‌کنندگان کالا و خدمات در شبکه‌های ماهواره‌ای معاند گزارشی ارایه کرد و در این راستا از انسداد برخی خطوط تلفن مربوط به تبلیغ‌کنندگان در شبکه‌های ماهواره‌ای و شناسایی ۵۸ متصدی برند تبلیغی و معرفی آنان به مرجع قضایی خبر داد.

 

جعفری در ادامه افزود: طبق دستور دادستانی، تبلیغات در شبکه‌های ماهواره‌ای معاند ممنوع است و ضمانت اجرای آن در ابتدای امر هشدار و تذکر، قطع خط تلفن است و در صورت تکرار جرم، پیگرد قضایی مالک یا متصرف خطوط تلفنی یا سیستم پیامکی را در پی خواهد داشت.