با تلاش محققان جهاددانشگاهی دانشگاه تربیت مدرس محقق شد کسب دانش فنی تولید «کنسانتره فلوئوریت عیار اسیدی» محققان پژوهشکده فرآوری مواد معدنی جهاددانشگاهی واحد تربیت مدرس موفق به کسب دانش فنی تولید کنسانتره فلوئوریت عیار اسیدی با ویژگی فلوئوریت بیش از ۹۷ درصد، سیلیس کمتر از ۱٫۵ درصد و گوگرد کمتر از ۰٫۱ درصد در […]
با تلاش محققان جهاددانشگاهی دانشگاه تربیت مدرس محقق شد
کسب دانش فنی تولید «کنسانتره فلوئوریت عیار اسیدی»
محققان پژوهشکده فرآوری مواد معدنی جهاددانشگاهی واحد تربیت مدرس موفق به کسب دانش فنی تولید کنسانتره فلوئوریت عیار اسیدی با ویژگی فلوئوریت بیش از ۹۷ درصد، سیلیس کمتر از ۱٫۵ درصد و گوگرد کمتر از ۰٫۱ درصد در اقتصادیترین و عملیاتیترین مسیر فرآوری ممکن شدند.
به گزارش ایسنا، مهدی ذاکری سرپرست پژوهشکده فرآوری مواد معدنی جهاددانشگاهی واحد تربیت مدرس با بیان اینکه توسعه تکنولوژیکی فرآوری ماده معدنی ارزشمند فلوئوریت جهت فعال شدن مجدد معادن متعدد نیمه فعال یا متروکه یکی از اهداف این پژوهشکده است، تصریح کرد: در راستای این هدف اجرای طرح تحقیقاتی «تولید کنسانتره فلوئوریت عیار اسیدی (۹۷درصد) از کانسنگ فلوئوریت در مقیاس آزمایشگاهی با رویکرد اقتصادی» در دستور کار پژوهشگران این واحد قرار گرفت.
وی افزود: طی دو سال تلاش مستمر، محققان این مجموعه موفق به کسب دانش فنی تولید کنسانتره فلوئوریت عیار اسیدی (فلوئوریت بیش از ۹۷ درصد، سیلیس کمتر از ۱٫۵ درصد و گوگرد کمتر از ۰٫۱ درصد) در اقتصادیترین و عملیاتیترین مسیر فرآوری ممکن شدهاند.
عضو هیأت علمی گروه کانهآرایی و هیدرومتالورژی پژوهشکده فرآوری مواد معدنی جهاد دانشگاهی تربیت مدرس افزود: فلوئورید کلسیم با فرمول شیمیاییCaF2 از پایدارترین ترکیبات فلوئورین در طبیعت است که از نظر کانیشناسی تحت عنوان فلوئوریت و از نظر تجاری با نام فلوئوراسپار شناخته میشود. این ترکیب شیمیایی با عیار متالورژیکی (۸۰-۶۰ درصد)، یکی از مهمترین مواد مصرفی در صنایع داخل کشور بهویژه ذوب آهن و آلومینیم است و جایگزین دیگری نیز ندارد.
ذاکری با بیان اینکه ایران با در اختیار داشتن ۱٫۲ درصد از ذخایر فلوئوریت دنیا و سهم استخراجی ۰٫۸۲ درصد، یکی از اصلیترین تولیدکنندگان فلوئوریت با عیار متالورژیکی در منطقه به شمار میآید، گفت: سهم ایران از صادرات جهانی فلوئوریت با داشتن بیش از ۳٫۱ میلیون تن ذخیره احتمالی و ۱٫۵ میلیون تن ذخیره قطعی فقط۰٫۰۱ درصد است.
وی عیار نسبتاً بالای معادن و ذخایر فلوئوریت در ایران را عامل اصلی کاهش سهم ایران از صادرات جهانی فلوئوریت عنوان کرد و افزود: بازار داخلی مناسب برای کنسانتره بالای ۶۰ درصد این محصول در صنایع ذوب و فولاد باعث عدم توجه معدنکاران به فرآوری و صرفاً اکتفا به سنگجوری دستی برای فروش هرچه سریعتر محصول است که این امر باعث شده است که بازیابی فلوئوریت بسیار پایین و بخش قابل توجهی از آن به دپوهای باطله منتقل شود.
سرپرست پژوهشکده فرآوری مواد معدنی جهاددانشگاهی واحد تربیت مدرس افزود: تولید ماده اولیه مورد نیاز در صنایع شیمیایی تولیدکننده اسید هیدروفلوئوریک (HF) و تفلون از دیگر دستاوردهای فرآوری و تولید کنسانتره عیار اسیدی فلوئوریت است.
ذاکری سایر کاربردهای فلوئوریت را در ساخت عدسیهای شییی، منشور، شیشههای فلینتی، شیشههای سفید یا اوپال، لعاب سرامیک، پوششهای الکترودهای جوشکاری، کاتالیزور، مواد شیمیایی نظیر آلومینیم تریفلوراید، مواد آرایشی عنوان کرد.
وی خاطر نشان کرد: در حال حاضر، تمرکز فعالیتهای تحقیقاتی این مجموعه بر راهاندازی واحد پایلوت تولید کنسانتره مذکور است تا بتوان با برآورد اقتصادی بهتر، فرایند مقدمات اجرای صنعتی آن را فراهم ساخت.
ذاکری در خاتمه اظهار امیدواری کرد که با اجرای موفق این طرح بتوان علاوه بر کارآفرینی برای نیروی انسانی، ارزش افزوده۴ -۳ برابری محصول، توسعه معادن مربوطه و کاهش حجم دپوهای باطله به خودکفایی در زمینه تولید این محصول دست یافت و شاهد صادرات این محصول به سایر کشورها باشیم.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.