دستور رئیسی درباره نحوه استفاده از پول‌های آزادشده

هانیه قنادزاده– نشست خبری هفتگی علی بهادری‌جهرمی؛ سخنگوی دولت، دیروز (سه‌شنبه) برگزار شد. طبق معمول سؤال درباره برنامه‌های دولت خصوصاً در سند هفتم توسعه، محوری‌‌ترین بخش سؤالات خبرنگاران بود. همچنین چگونگی آزادسازی منابع ارزی ایران و نحوه استفاده از این منابع، سؤالات مهمی بود که خبرنگاران از سخنگوی دولت داشتند. قانون برنامه هفتم باید مبتنی […]

هانیه قنادزاده– نشست خبری هفتگی علی بهادری‌جهرمی؛ سخنگوی دولت، دیروز (سه‌شنبه) برگزار شد. طبق معمول سؤال درباره برنامه‌های دولت خصوصاً در سند هفتم توسعه، محوری‌‌ترین بخش سؤالات خبرنگاران بود. همچنین چگونگی آزادسازی منابع ارزی ایران و نحوه استفاده از این منابع، سؤالات مهمی بود که خبرنگاران از سخنگوی دولت داشتند.

قانون برنامه هفتم باید مبتنی بر لایحه دولت تنظیم و تدوین شود

سخنگوی دولت، در پاسخ به پرسشی درباره تغییرات متعدد برنامه هفتم توسعه، تصریح کرد: برنامه توسعه باید در چارچوب سیاست‌های کلی ابلاغی برنامه هفتم توسعه تدوین شود. قانون برنامه، سند نگارش همه آرمان‌‌ها نیست و برنامه به معنای اولویت‌بندی و زمان‌بندی است. قانون برنامه باید مبتنی بر لایحه دولت تنظیم و تدوین شود. وی افزود: دولت نیز لایحه برنامه هفتم توسعه را منطبق با سیاست‌های کلی ابلاغی برنامه هفتم تنظیم کرد و احکامی پیش‌بینی‌شده در آن دقیقاً ناظر بر سیاست‌های ابلاغی رهبری انقلاب تنظیم شد. درخواست ما از مجلس شورای اسلامی این است که قانون مبتنی بر لایحه دولت، تدوین شود. بهادری‌جهرمی؛ یادآور شد: حسب بررسی‌های به‌عمل آمده بیش از ۱۰۶ حکم از لایحه در مصوبات کمیسیون حذف شده است. بیش از ۹۹۰ حکم جدید به لایحه دولت الحاق شده که در اثر تصویب احکام تکلیفی مالایطاق و تعیین اهداف کمی غیرواقعی، تحمیل خواهد شد. سخنگوی دولت، افزود: با اعمال این تغییرات، عملاً طرح جدیدی از سوی مجلس تدوین شده که بخشی از برنامه‌های دولت نیز در آن مندرج است. بیش از ۲۷ مورد ساختارهای اداری جدید و گسترش تشکیلات دولت در مصوبات تکلیف شده است. بیش از ۱۷ مورد نظامات خاص و تبعیض‌آمیز حقوق و دستمزد ایجاد شده است. دبیر هیأت دولت، تصریح کرد: برخی مصوبات کمیسیون تلفیق برنامه، صرف‌نظر از غیرواقعی بودن، اهداف پیش‌بینی‌شده و غیرقابل اجرا بودن بسیاری از احکام آن، شکاف بین منابع و مصارف دولت و کسری بودجه را تشدید خواهد کرد.

تقریباً همه دستگاه‌ها حساب‌های‌ اصلی و فرعی‌ خود را به حساب واحد خزانه تبدیل کرده‌اند

سخنگوی دولت، گفت: یکی از سیاست‌های انضباط‌بخشی دولت تشکیل حساب بانکی واحد خزانه بود که با سرعت قابل‌قبولی در این دولت پیگیری و محقق شد که به انضباط‌‌بخشی مالی مجموعه کلان دولت به مفهوم عام کلمه و دستگاه‌های اجرایی کمک می‌کند و نظارت‌پذیری و شفافیت را بیشتر می‌کند و آثار اقتصادی مؤثری هم به دنبال دارد. بهادری‌جهرمی؛ تأکید کرد: تقریباً همه دستگاه‌ها حساب‌های‌ اصلی و فرعی‌ خود را به حساب واحد خزانه تبدیل کرده‌اند و همه این حساب‌‌ها در بانک‌مرکزی متمرکز شده است. براساس گزارشی که از همکارانم در مجموعه بانک‌مرکزی در اختیار من قرار گرفته است، ۲۲۲ دانشگاه حساب خود را به مجموعه بانک‌مرکزی منتقل کرده‌اند و در سایر دانشگاه‌ها هم در حال انجام و پیگیری است.

منابع مالی آزادشده ایران زیر کلید بانک‌مرکزی است

بهادری‌جهرمی؛ در پاسخ به پرسشی درباره منابع مالی آزادشده ایران در کره‌جنوبی، تصریح کرد: شاهد بودید که بالاخره دو پرونده باز دیگر نیز بسته شد. البته همان‌طور که رئیس‌جمهور گفته بود، ما معتقدیم این موضوع می‌توانست یکسال پیش به نتیجه برسد ولی با اشتباه محاسباتی آمریکایی‌‌ها و آشوب‌آفرینی‌های پاییز گذشته، یک سال به تأخیر افتاد. وی یادآور شد: پنج میلیارد و ۵۷۳ میلیون و ۴۹۲ هزار یورو به حساب شش بانک ایرانی در دو بانک قطری واریز شده و این مبلغ اکنون زیر کلید بانک‌مرکزی است. این منابع حتی با برجام نیز آزاد نمی‌شد و مکاتبات و مصاحبه‌های رؤسای وقت بانک‌مرکزی به این امر استناد می‌دهد.